Dolar (USD)
34.30
Euro (EUR)
37.03
Gram Altın
3030.20
BIST 100
8908.47
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Rusya Dışişleri Bakanı: "Tarih bağlamında Filistin devletinin kurulması kaçınılmaz"

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Filistin devletinin oluşturulmasının tarih bağlamında kaçınılmaz olduğunu belirterek, "Çatışmaların durdurulması ve mevcut insani sorunların çözülmesi yönünde önlemlerin alınması en büyük hedef." diye konuştu.
Rusya Dışişleri Bakanı: "Tarih bağlamında Filistin devletinin kurulması kaçınılmaz"
15 Kasım 2023 17:50:06
Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Filistin devletinin oluşturulmasının tarih bağlamında kaçınılmaz olduğunu belirterek, "Çatışmaların durdurulması ve mevcut insani sorunların çözülmesi yönünde önlemlerin alınması en büyük hedef." diye konuştu.

Lavrov, "Russia Today" (RT) televizyon kanalına verdiği röportajda, İsrail'in Filistin'e yönelik saldırılarına ilişkin açıklamalarda bulundu.

Eski Sovyetler Birliği'nin İsrail'in kurulması sürecinde önemli rol oynadığını belirten Lavrov, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in, İsrail’in güvenliğine önem verdiğini dile getirdi.

Lavrov, "Aynı zamanda Filistin devletinin kurulması reddedilerek ve Filistin devleti için ayrılan topraklar azaltılarak güvenlik satın alınamaz. Bu yaklaşımı her zaman İsrail tarafına bildiriyoruz." diye konuştu.

İsrail'in 7 Ekim'de gerçekleşen olaylara tepki vermesinin ardından Hamas'ın eylemlerini kınadıklarını ancak buna uluslararası hukuk doğrultusunda orantılı yanıt verilmesi çağrısında bulunduklarını anımsatan Lavrov, "Tarih bağlamında Filistin devletinin kurulması kaçınılmaz. Gazze Şeridi'nin geleceğiyle ilgili istişarelerin birçoğunda İsrail ile barış içinde yaşayan Filistin devletinin oluşturulmasına odaklanılmıyor. Çatışmaların durdurulması ve mevcut insani sorunların çözülmesi yönünde önlemlerin alınması en büyük hedef." ifadesini kullandı.

"ABD, Filistin-İsrail krizinin bölge dışına sıçramasını istiyor"

ABD'nin söz konusu meseledeki yaklaşımını değerlendiren Lavrov, İsrail-Filistin meselesine dair Rus tekliflerinin ABD tarafından reddedildiğini söyleyerek "Washington, pratikte İsrail'in kollarını bağlamak istemiyor. Anlaşılan, ABD, çatışmalara insani ara verilmesinden başka herhangi bir adıma hazır değil." dedi.

Lavrov, ABD'nin, Filistin ile İsrail arasındaki krizin bölge dışına sıçramasını istediğini kaydetti.

İran ile Lübnan'ın oluşan krize dahil olmak istemediğini söyleyen Lavrov, "Bölgede geniş çaplı bir savaşı ne İran ne de başka bir ülkenin istediğini görüyorum. Eğer itidal zayıflık, Gazze'de istediğini yapmak için yanan yeşil ışık gibi algılanırsa, bu büyük bir hata olur." şeklinde konuştu.

ABD Başkanı Joe Biden'ın "ABD'nin yeni bir dünya düzeni inşa etmeyi hedeflediği" yönündeki açıklamasını değerlendiren Lavrov, bunun "üstünlük kompleksi" ve "durumun yeterince analiz edilmemesinden" kaynaklandığını belirtti.

Dünya Haberleri

Dünya haberleri, uluslararası düzeyde meydana gelen olayları, gelişmeleri ve değişiklikleri ele alan haber türüdür. Bu tür haberler, farklı ülkeler arasındaki ilişkileri, uluslararası organizasyonları, küresel ekonomiyi, çevre sorunlarını ve diğer küresel öneme sahip konuları içerir. Dünya haberleri, insanları dünya genelindeki olaylar hakkında bilgilendirirken, küresel perspektif sunarak ulusal sınırların ötesindeki gelişmelere odaklanır. Dünyada yaşanan tüm gelişmeler dünya haberleri kategorisi ile okuyucuya ulaştırılır. Dünya ekonomisi, ulusal ekonomiler arasında karmaşık bir etkileşim ağına sahiptir. Dünya haberleri, küresel finansal piyasaları, ticaret savaşlarını, döviz kurlarını ve diğer ekonomik konuları kapsar.

Dünya Gündeminden Son Dakika Haberleri

Dünya Gündeminden Son Dakika Haberleri" başlığı altında yayınlanan haberler, dünya genelindeki önemli ve güncel olayları içerir. Bu haberler, uluslararası politika, ekonomi, çevre, insan hakları, bilim, teknoloji ve daha birçok konuda çeşitlilik gösterebilir. Dünya gündemini yakından takip edenler, bu tür haberleri sürekli olarak güncel tutar ve önemli gelişmeleri hızlı bir şekilde öğrenmelerini sağlar.

Son dakika haberleri, uluslararası krizler, diplomatik ilişkiler, ticaret anlaşmaları, çevre felaketleri, salgın hastalıklar gibi konuları kapsayabilir. Bu haberler genellikle dünya çapındaki büyük medya kuruluşları veya uluslararası haber ajansları tarafından yayınlanır. Dünya gündemindeki son dakika haberleri, insanların dünya genelinde neler olup bittiğini anlamalarına ve farklı ülkeler arasındaki etkileşimleri takip etmelerine yardımcı olur. Ayrıca, uluslararası toplumun dikkatini çeken veya insanların hayatlarını etkileyen küresel meselelere odaklanır.

Uluslararası İlişkilerdeki Güncel Gelişmeler Milat'ta

Milat Gazetesi, dünya çapında meydana gelen önemli olayları, gelişmeleri ve değişiklikleri güncel bir şekilde takip etmek isteyen herkes için vazgeçilmez bir kaynaktır. Bu haberler, insanların küresel perspektiflerini genişletmelerine ve dünya olaylarına dair bilgi sahibi olmalarına yardımcı olur. Dolayısı ile haberlerin doğru ve güvenilir kaynaktan elde edilmesi de son derece önemlidir. Güncel ve doğru haberin kaynağı için Milatgazetesi.com adresini ziyaret etmeyi unutmayın.


En son gelişmelerden haberdar olmak için whatsapp kanalımızı takip edin
Masrafsız Bankacılık
Görüntülü Görüşme