Dolar (USD)
34.23
Euro (EUR)
37.12
Gram Altın
2980.39
BIST 100
0
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Rusya: AB'nin Filistin dahil bölgesel ve uluslararası sorunlara yönelik siyaseti uyumsuz

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, Avrupa Birliği'nin (AB) Filistin dahil bölgesel ve uluslararası sorunlara yönelik siyasetinin uyumsuz olduğunu belirterek, "Brüksel yetkililerinin diplomatik girişimleri taklit niteliği taşıyor." dedi.
Rusya: AB'nin Filistin dahil bölgesel ve uluslararası sorunlara yönelik siyaseti uyumsuz
07 Haziran 2024 20:16:06
Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, Avrupa Birliği'nin (AB) Filistin dahil bölgesel ve uluslararası sorunlara yönelik siyasetinin uyumsuz olduğunu belirterek, "Brüksel yetkililerinin diplomatik girişimleri taklit niteliği taşıyor." dedi.

Zaharova, St. Petersburg Uluslararası Ekonomi Forumu (SPIEF) kapsamında haftalık basın toplantısı düzenledi.

AA muhabirinin, "İsrail yanlısı tutumuyla bilinen ve bunu sık sık vurgulayan AB Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen ile AB Konseyi Başkanı Charles Michel arasındaki sürtüşmeyle AB'de Filistin konusunda ortaya çıkan çatlağı nasıl değerlendiriyorsunuz?" sorusunu yanıtlayan Zaharova, şunları söyledi:

"AB politikasındaki uyumsuzluk ortada ve sadece Filistin-İsrail mselesinde değil, diğer birçok krizde, bölgesel ve uluslararası sorunlarda da görülüyor. Ortak yaklaşımın olmaması, Brüksel'in dış siyasetle ilgili faaliyetlerini felç ediyor. Meselenin tarafları ve ilgili ülkeler, AB’nin pozisyonuna güven kaybı yaşıyor. Bu sebeple AB’nin Filistin ile İsrail arasındaki kriz durumuna yönelik olumlu etkisinden bahsetmek zor."

Zaharova, AB'nin dış siyaset alanında karar alma konusunda bağımsız olma özelliğini yitirdiğini belirtti.

Brüksel bürokrasisinin milli çıkarları göz ardı ettiğini ve Washington’u takip ederek hareket ettiğini savunan Zaharova, AB'nin, Ortadoğu meselesinin çözümünde arabuluculuk işlevini tekeline alan ABD tarafından "siyasi boyutlar*dan uzaklaştırıldığını ileri sürdü.

Zaharova, AB’nin Avrupa dışındaki ülkelere kibirli davranış sergilediğini ve bu sebeple artık güvenilir ortak olamadığını vurgulayarak, "Brüksel yetkililerinin diplomatik girişimleri taklit niteliği taşıyor, organize ettikleri çeşitli görüşme ve konferansların gerginliğin azaltılmasıyla alakası yok." ifadelerini kullandı.

Dünya Haberleri

Dünya haberleri, uluslararası düzeyde meydana gelen olayları, gelişmeleri ve değişiklikleri ele alan haber türüdür. Bu tür haberler, farklı ülkeler arasındaki ilişkileri, uluslararası organizasyonları, küresel ekonomiyi, çevre sorunlarını ve diğer küresel öneme sahip konuları içerir. Dünya haberleri, insanları dünya genelindeki olaylar hakkında bilgilendirirken, küresel perspektif sunarak ulusal sınırların ötesindeki gelişmelere odaklanır. Dünyada yaşanan tüm gelişmeler dünya haberleri kategorisi ile okuyucuya ulaştırılır. Dünya ekonomisi, ulusal ekonomiler arasında karmaşık bir etkileşim ağına sahiptir. Dünya haberleri, küresel finansal piyasaları, ticaret savaşlarını, döviz kurlarını ve diğer ekonomik konuları kapsar.

Dünya Gündeminden Son Dakika Haberleri

Dünya Gündeminden Son Dakika Haberleri" başlığı altında yayınlanan haberler, dünya genelindeki önemli ve güncel olayları içerir. Bu haberler, uluslararası politika, ekonomi, çevre, insan hakları, bilim, teknoloji ve daha birçok konuda çeşitlilik gösterebilir. Dünya gündemini yakından takip edenler, bu tür haberleri sürekli olarak güncel tutar ve önemli gelişmeleri hızlı bir şekilde öğrenmelerini sağlar.

Son dakika haberleri, uluslararası krizler, diplomatik ilişkiler, ticaret anlaşmaları, çevre felaketleri, salgın hastalıklar gibi konuları kapsayabilir. Bu haberler genellikle dünya çapındaki büyük medya kuruluşları veya uluslararası haber ajansları tarafından yayınlanır. Dünya gündemindeki son dakika haberleri, insanların dünya genelinde neler olup bittiğini anlamalarına ve farklı ülkeler arasındaki etkileşimleri takip etmelerine yardımcı olur. Ayrıca, uluslararası toplumun dikkatini çeken veya insanların hayatlarını etkileyen küresel meselelere odaklanır.

Uluslararası İlişkilerdeki Güncel Gelişmeler Milat'ta

Milat Gazetesi, dünya çapında meydana gelen önemli olayları, gelişmeleri ve değişiklikleri güncel bir şekilde takip etmek isteyen herkes için vazgeçilmez bir kaynaktır. Bu haberler, insanların küresel perspektiflerini genişletmelerine ve dünya olaylarına dair bilgi sahibi olmalarına yardımcı olur. Dolayısı ile haberlerin doğru ve güvenilir kaynaktan elde edilmesi de son derece önemlidir. Güncel ve doğru haberin kaynağı için Milatgazetesi.com adresini ziyaret etmeyi unutmayın.


En son gelişmelerden haberdar olmak için whatsapp kanalımızı takip edin
Masrafsız Bankacılık
Görüntülü Görüşme