Dolar (USD)
34.12
Euro (EUR)
38.10
Gram Altın
2876.41
BIST 100
9900.25
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Rotayı sadece millet çizer

Başbakan Erdoğan, 'Orman isteyenler için ormanlar bol. Ama şunu bilmiyor, yol medeniyettir' dedi. Erdoğan, 'Türkiye'ye manşetlerin değil, sokakların değil, elitlerin ve sermayenin değil, sadece ve sadece milletin rota çizebileceğini mart ayında tekrar ilan edeceğiz' dedi.
Rotayı sadece millet çizer
20 Eylül 2013 00:00:00
Başbakan Erdoğan, 'Orman isteyenler için ormanlar bol. Ama şunu bilmiyor, yol medeniyettir' dedi. Erdoğan, 'Türkiye'ye manşetlerin değil, sokakların değil, elitlerin ve sermayenin değil, sadece ve sadece milletin rota çizebileceğini mart ayında tekrar ilan edeceğiz' dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti ilçe başkanları ve ilçe belediye başkanları toplantısında yaptığı konuşmada, 2014 Mart'ta yapılacak seçimlere 6,5 ay kaldığını belirterek, bugüne kadar AK Parti teşkilatı olarak her seçimde sandıklar kapatıldıktan sonra bir sonraki seçimin hazırlıklarına başlayan, her an seçimlere hazırlıklı bir parti olduklarını ifade etti.

2014 seçimlerine de son derece hazırlıklı gireceklerini anlatan Erdoğan, Türkiye'nin 81 vilayetinde, her ilçesinde, her beldesinde, köyünde, mezrasında, yaylasında eserleri, hizmetleri, yatırımları bulunduğuna işaret etti.

Bunun da ötesi ülkenin 780 bin kilometrekaresinde 76 milyonun her biri için hayata geçirdikleri ve devam eden projeleri olduğunu vurgulayan Başbakan Erdoğan, başlayacakları projeler de bulunduğunu belirtti.

Gidin ormanlarda yaşayın

"İşte yaşadığımız Taksim olaylarını görüyorsunuz" diyen Başbakan Erdoğan, şöyle devam etti: "Sadece Taksim'de kalıyor mu olay? Yok. Çok enteresan bugün bir pankart gördüm. Nereye gidiyordum? Gittiğim yer, 1 milyon 200 bin metrekarelik bir alan üzerinde, yaklaşık 3 bin 500 yatak kapasiteli bir hastane, şehir hastanesinin temel atma törenine gidiyordum. Pankart şu, 'Yol istemiyoruz, orman istiyoruz' Böyle bir pankart olur mu? Bunu düşünebiliyor musunuz, üniversite gençliği bu pankartı asıyor. Orman isteyenler için ormanlar bol. Ama şunu bilmiyor, yol medeniyettir. Yolu olmayanın, suyu olmayanın, medeniyeti konuşması mümkün mü? Yol olmazsa üniversiteye bile gidemez, o yol sebebiyle üniversiteye gidiyorsun. Ormansa sizleri ormanlara gönderelim, gidin ormanlarda yaşayın ama hiç olmazsa şehirlerdeki halkı rahatsız etmeyin."

Başbakan Erdoğan, "Millete hizmet yolunda biz, kırılmak, darılmak, küsmek gibi bir tavrı bugüne kadar tanımadık, Allah'ın izniyle bugünden sonra da yanımıza yaklaştırmayız" ifadelerini kullanarak, konuşmasını şöyle sürdürdü:

Başbakan Erdoğan, "Milli iradenin üzerinde bir güç olmadığını, mart ayında sarsılmaz şekilde tarihimize inşallah nakşedeceğiz. Türkiye'ye manşetlerin değil, sokakların değil, meydanların değil, elitlerin ve sermayenin değil, sadece ve sadece milletin rota çizebileceğini mart ayında tekrar ilan edeceğiz" dedi.

Danıştay'a ziyaret

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Danıştay Başkanlığına seçilen Zerrin Güngör'ü ziyaret etti. Danıştay binasında gerçekleşen görüşmede Başkan Güngör, Başbakan Erdoğan'ı kapıda karşıladı.