Rohingya mülteci ligi
Myanmar'da hükümet tarafından tanınmayan ve pek çok işkenceye maruz kalan Rohingya Müslümanları farklı ülkelerdeki mülteci kamplarında hayata tutunmaya çalışıyor. Bangladeş' teki mülteci kamplarında yaşayan Rohingyalar, ülkelerinden uzakta dertlerini unutabilmek için futbola sarılıyor. Mülteci kamplarında kurulan futbol takımları arasında Dünya Kupası'nı aratmayan turnuvalar düzenleniyor.
BM'DEN EKİPMAN YARDIMI
Bangladeş'te, 8 tanesi yasal ve 8 tanesi yasadışı kamplarda oluşturulan 16 takımın yarıştığı bir lig bulunuyor. Kutupalong kampı adına top koşturan Muhammed İsmail, yasal kamplarda oluşturulan takımlar Birleşmiş Milletler'den ekipman yardımı alsa da, bu sene yasadışı kamplardaki takımların daha güçlü olduğunu söylüyor. Kayıtsız oyuncular zaman zaman çıplak ayakla oynamak zorunda kalabiliyor.
"Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik ya da ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk münhasıran, içeriği gönderen Üye/Üyeler'e aittir. MİLAT GAZETESİ, Üye/Üyeler tarafından paylaşılan içerikler arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin kendi web sayfalarında yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Milat Gazetesi, başta yukarıda sayılan hususlar olmak üzere emredici kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu'nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen Üye/Üyeler'e ait kişisel bilgileri paylaşabileceğini beyan eder. "
Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.