Dolar (USD)
34.08
Euro (EUR)
38.05
Gram Altın
2839.13
BIST 100
0
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Reyhanlı'da veda ve gözyaşı

Reyhanlı'daki patlama sonrası olay yeri inceleme ekipleri çalışmalarını sürdürürken, patlamada hayatını kaybedenler de toprağa veriliyor.
Reyhanlı'da  veda ve gözyaşı
13 May 2013 00:00:00
Reyhanlı'daki patlama sonrası olay yeri inceleme ekipleri çalışmalarını sürdürürken, patlamada hayatını kaybedenler de toprağa veriliyor.

Reyhanlı'da önceki gün meydana gelen patlamaların ardından olay yeri inceleme ekiplerinin bölgedeki çalışmaları devam ediyor. Patlamaların gerçekleştiği Atatürk Meydanı ve Reyhanlı Belediyesi hizmet binası önündeki ekipler, hummalı şekilde çalışma yapıyor.PTT binası ve bir bankanın ortasında kalan bölümdeki patlamanın olduğu yerin çevresinde bulunan binaların içinde ve çatılarında detaylı inceleme yapılıyor. İncelemenin, patlama sırasında parçalanmış olabileceği düşünülen bir kişiye ait cesedin bulunması amacıyla başlatıldığı belirtiliyor. Patlamaların gerçekleştiği Atatürk Caddesi ve çevresinde temizlik çalışmalarına da başlandı. Çevrede zarar gören çok sayıdaki binanın etrafında da görev alan güvenlik güçleri, olası bir kazayı önlemek için vatandaşları olay yeri yakınlarında dolaşmamaları yönünde uyarıyor. Bu kapsamda ilçe merkezindeki bazı cadde ve sokaklar trafiğe kapatıldığı görüldü. Olay tepki için bölgedeki birçok ev ve iş yerine Türk bayrakları asıldığı gözlendi.

Cenaze defin işlemleri başladı

Patlamalarda hayatını kaybedenlerden kimlik tespit çalışmaları tamamlananlar, ailelerine teslim ediliyor. Ölen vatandaşlar için ilçe merkezindeki çoğu sokakta taziye çadırı kuruldu. Reyhanlı Asri Mezarlığı'nda cenazelerin toprağa verilmesi için de hazırlık başlatıldı. Aileleri tarafından teslim alınan bazı cenazeler, evlerde kılınan cenaze namazının ardından toprağa veriliyor.

Atalay ve Güler cenaza namazına katıldı

Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay ve İçişleri Bakanı Muammer Güler, patlamalarda hayatını kaybeden Mehmet Ali Şamlioğlu için Reyhanlı ilçesindeki Dergiler Camisi'nde kılınan cenaze namazına katıldılar. Cami çıkışında gazetecilerin olayın bazı gruplar tarafından yapıldığı yönünde iddialar bulunduğunu söylemesi üzerine Güler, "Kesinlikle manipülasyonlara itibar etmeyin" dedi.

Patlamalarla ilgili 9 gözaltı

Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, Reyhanlı'daki patlamalarda şu ana kadar 46 vatandaşın hayatını kaybettiğini belirterek, "Bu kişilerden 38'inin kimlik tespiti yapıldı ve bunların 35'i Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı, 3 Suriye vatandaşı" dedi. Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, Reyhanlı'daki patlamalarla ilgili 9 kişinin gözaltına alındığını bildirdi.