Dolar (USD)
34.26
Euro (EUR)
37.21
Gram Altın
2988.00
BIST 100
8943.07
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Rejimin kalelerini vurmaya başladılar

ÖSO birlikleri ilk defa kendi ürettikleri silahlarla başkent Şam'ın merkezindeki kamu binalarına saldırılarda bulundu
Rejimin kalelerini vurmaya başladılar
27 Mart 2013 01:00:00
ÖSO birlikleri ilk defa kendi ürettikleri silahlarla başkent Şam'ın merkezindeki kamu binalarına saldırılarda bulundu

Esed güçleri, her gün Kasyun Dağı'ndan muhaliflerin etkin olduğu Doğu Guta, Yermuk, Seyyide Zeyneb, Haresta, Zemelka, Muaddamiye, Tedamun ve Cobar bölgelerine yoğun şekilde top ve roketlerle saldırı düzenliyor. Buna karşılık muhalifler de son günlerde kendi imkanlarıyla yaptıkları havan topu ve roketlerle kent merkezinde aralarında Genelkurmay Başkanlığı'nın da bulunduğu kamu binalarına saldırılar gerçekleştirdi.

"Rejimin kalelerini vuruyoruz"

ÖSO'ya bağlı Rıdvan Tugayı Komutanı Rıdvan Ebu Ubeyde, "Kendi imkanlarımızla yaptığımız silahlarla rejimin kalelerini bir bir vurmaya başladık ve bunda büyük ölçüde başarılı olduk" diye konuştu.

Şam'ın doğu, güney ve batı kesimlerinin yüzde 95'inden fazlasının muhaliflerin kontrolünde olduğunu ifade eden Ebu Ubeyde, dışarıdan silah almadıklarını fakat Esed rejiminden bazı gelişmiş silahlar ele geçirildiğini dile getirdi.

Önümüzdeki süreçte Şam'daki askeri binalara saldırıların artacağını kaydeden Ebu Ubeyde, rejimin operasyonel gücü kalmadığından kent ve beldeleri füze ve Scud füzeleriyle vurduğunu söyledi.

En son gelişmelerden haberdar olmak için whatsapp kanalımızı takip edin
Masrafsız Bankacılık
Görüntülü Görüşme