Dolar (USD)
34.00
Euro (EUR)
37.42
Gram Altın
2751.42
BIST 100
0
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Real Madrid, kaleci Kepa Arrizabalaga'yı kiraladı

Real Madrid, İspanyol kaleci Kepa Arrizabalaga'nın geçici transfer kapsamında Chelsea ile bir yıllık anlaşmaya vardı.
Real Madrid, kaleci Kepa Arrizabalaga'yı kiraladı
14 Ağustos 2023 13:00:23
Real Madrid, İspanyol kaleci Kepa Arrizabalaga'nın geçici transfer kapsamında Chelsea ile bir yıllık anlaşmaya vardı.

Real Madrid, sol diz ön çapraz bağlarının kopması sonucu uzun bir süre sahalardan uzak kalacak Belçikalı kaleci Thibaut Courtois'nın yerine geçici bir çözüm olarak İspanyol kaleci Kepa Arrizabalaga'yı kadrosuna katmaya hazırlanıyor.

Kulüp yetkililerinin yaptığı açıklamaya göre, 28 yaşındaki Kepa, 2023-24 futbol sezonunda Real Madrid formasıyla sahaya çıkacak ve aynı zamanda İspanya Milli Takımı'nda da görev yapmaya devam edecek.

80 milyon avro ödenmişti

Kepa Arrizabalaga, yeteneklerini sergilemeye başladığı Athletic Bilbao altyapısından gelerek 2018 yazında Chelsea'ye transfer olmuştu. Transfer döneminin en dikkat çekici anlaşmalarından biri olan bu transferde, 80 milyon avro gibi yüksek bir bonservis bedeli ödenmiş ve Kepa, en yüksek bonservis bedeli ile transfer olan bir kaleci olarak kayıtlara geçmişti.

Chelsea formasıyla geçirdiği süre boyunca Kepa, UEFA Şampiyonlar Ligi, UEFA Avrupa Ligi, UEFA Süper Kupa ve FIFA Kulüpler Dünya Kupası gibi önemli turnuvalarda şampiyonluk yaşama fırsatı buldu. Bu deneyimiyle Real Madrid'e katkı sağlaması beklenen Kepa Arrizabalaga, ekip için önemli bir oyuncu olabilir.

kepa-arrizabalaga-1_bd88a927723bfb2c5bd9cdf6083ce34b.jpg

Kepa Arrizabalaga Revuelta kimdir?

Kepa Arrizabalaga Revuelta, İspanyol millî futbolcu olarak kaleci mevkiinde görev yapmaktadır. 3 Ekim 1994 tarihinde Ondarroa, İspanya'da doğmuştur ve şu an itibarıyla 28 yaşındadır. Boyu 1.89 metredir. Premier League kulüplerinden Chelsea'de forma giymektedir ve takımın 1 numaralı formasını kullanmaktadır.

Kariyerine Athletic Bilbao altyapısında başlayan Kepa, profesyonel futbol kariyerine ilk adımlarını Atletico Bilbao'nun rezerv takımı olan Basconia'da atmıştır. Daha sonra Bilbao Athletic, Ponferradina ve Valladolid gibi farklı kulüplerde kiralık olarak forma giymiştir. 2016 yılında Athletic Bilbao A takımına yükselerek düzenli olarak kalede görev almıştır.

2018 yılında dünyanın en pahalı kalecisi olarak dikkat çeken bir transfer gerçekleştirerek Chelsea'ye katılmıştır. Chelsea'deki performansı zaman zaman dalgalanmış ve eleştirilere maruz kalmıştır. Özellikle 2019-2020 sezonunda hatalı performanslar sergilemiş ve zaman zaman yedeğe çekilmiştir. Bu dönemde Édouard Mendy'nin transferiyle birlikte ikinci kaleci konumuna düşmüştür.

Millî takım kariyerinde de İspanya'nın farklı yaş kategorilerinde görev almıştır. İspanya U-19 takımıyla 2012 Avrupa 19 Yaş Altı Futbol Şampiyonası'nı kazanmıştır. A millî takımda 2017 yılında forma giymeye başlamış ve 2018 FIFA Dünya Kupası'nda İspanya'nın kadrosunda yer almıştır.

Kepa Arrizabalaga'nın futbol kariyeri boyunca Athletic Bilbao'dan Chelsea'ye uzanan yolculuğu ve millî takım kariyeri, İspanyol futbolunun önemli isimlerinden biri olarak tanınmasını sağlamıştır. Yıldız kaleci önümüzdeki dönemde İspanyol devi Real Madrid forması ile mücadele edecek.