Dolar (USD)
32.58
Euro (EUR)
34.86
Gram Altın
2427.17
BIST 100
0
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

RAMAZAN PİDESİ NE KADAR?

Mübarek Ramazan ayının gelmesine günler kala Ramazan pidesi ne kadar sorusu da hız kazandı. Ramazan pidesinin fiyatı ve gramajı belli oldu.
RAMAZAN PİDESİ NE KADAR?
20 Mart 2023 17:02:25
Mübarek Ramazan ayının gelmesine günler kala Ramazan pidesi ne kadar sorusu da hız kazandı. Ramazan pidesinin fiyatı ve gramajı belli oldu.

Mübarek Ramazan ayının gelmesine günler kala Ramazan pidesi ne kadar sorusu da hız kazandı. Ramazan pidesinin fiyatı ve gramajı belli oldu.

Üç ayların sonuncu olan Ramazan ayı Perşembe günü başlıyor. Oruçların tutulacağı ay için heyecan başladı. Müslüman alemi için oldukça faziletli olan bu ayda birçok kişi hazırlıklara başladı. Kardeşliğin, birliğin, bereketin ve samimiyetin sembolü olan Ramazan ayında akıllara kazınan şeylerden biri de enfes lezzetiyle pidedir. İftar sofralarının vazgeçilmez lezzeti haline gelen Ramazan pidesi bu sene de merakla beklenenler arasına girdi. Buram buram kokusuyla iftar sofralarına ayrı bir lezzet katan Ramazan pidesinin bu sene hangi rakamlardan satışa sunulacağı araştırılmaya başlandı. Büyükten küçüğe herkes tarafından sevilerek tüketilen Ramazan pidesinin fiyatı belirlendi. Bu sene 10 liradan satılacağı duyurulan pidenin gramajı da araştırılan konular arasında. Birçok kişi arama motorları üzerinden Ramazan pidesi kaç gram? sorusuna yanıt aramaya başladı. Fiyatı 10 lira olan pidenin gramajı 300 gram olarak açıklandı. Ramazan pidesi kalori açısından da araştırılan konular arasında. 1 dilimi 67 kcal olan Ramazan pidesinin 300 gramı 669 kcal değerinde. Ancak pidenin kalori durumu susamlı ya da susamsız olmasına göre de değişkenlik gösterir. Susamlı 300 gram pide 669 kcal iken susamsız pidenin kalorisi 518 kcal değerinde.

pide_ea63d7971eebe7feb39b0e505a550af1.jpg

RAMAZAN PİDESİ NASIL YAPILIR?

Ramazan pidesi nasıl yapılır? sorusu da yine merak edilen konular arasında. Ramazan pidesini evde yapmak da mümkün. Ancak bunun için malzemelerin eksiksiz ve doğru bir sıralamayla kullanılması gerekli. Diğer tüm tariflerde olduğu gibi pide tarifi için de birden fazla yöntem bulunur. Herkesin kendi damak tadına göre uyguladığı tarifler vardır. Ramazan pidesi için de aynı durum geçerlidir. Farklı malzemeler kullanılarak yapılabilen pide çeşitleri de vardır. Ancak malzemelerin büyük çoğunluğu aynıdır. Ramazan pidesi için tariflerde değişikliğe gidilen hususlar pidenin üst kısmına sürülen ya da serpilen gıdalardır. Günün sonunda pide hamuru için kullanılan malzemeler her tarifte aşağı yukarı aynıdır. Evde Ramazan pidesi tarifi oldukça kolaydır. Bunun için gerekli olan malzemelerin başında un, su, maya, tuz ve şeker gelir. Malzemelerin doğru şekilde harmanlanması sonucu yumuşak kıvamlı bir hamur elde edilir. Hazırlanan hamur için sos hazırlanır. Pide hamuru için hazırlanan sos yumurta sarısı ve yoğurdun bir araya getirilmesi ile elde edilir. Puf puf Ramazan pidesi tarifi isteyenlerin hamuru yoğurma aşamasına dikkat etmeleri gerekir.

ramazan_b92195a9786dd7e5486b54d12e950784.jpg

EVDE RAMAZAN PİDESİ TARİFİ İÇİN GEREKLİ MELZEMELER

Evde Ramazan pidesi tarifi için gerekli malzemeler şunlardır;

Hamuru için;

  • 2,5 su bardağı ılık su,
  • 5 su bardağı un,
  • 15 gr instant maya,
  • 1 tatlı kaşığı tuz,
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker.

Sosu için,

  • 1 adet yumurta (sarısı)
  • 1 yemek kaşığı yoğurt

Üzeri için,

  • susam ya da çörek otu

Yapılışı;

Ramazan Pidesi yaparken öncelikle ılık su, şeker ve mayanın homojen bir hale gelene kadar karıştırılması gerekir. Maya ve şeker suda iyice eridikten sonra un ve tuz da eklenerek yoğurma işlemi yapılır. Hamur ele yapışmayan bir kıvama geldiğinde mayalanmaya bırakılır. Mayalanan hamura istenen şekil verildikten sonra hazırlanan sos sürülür ve üzerine susam ya da isteğe göre çörek otu serpilerek 230 derecede önceden ısıtılan fırında pişmeye bırakılır.