"Dünya Uzay" Haftası
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Türkiye'nin uzay çalışmaları ve uydu projeleriyle uzay yarışına geç girse de son 15 yılda yapılan çalışmalarla bu noktada önemli yol katettiğini ifade etti.
Arslan, Dünya Uzay Haftası dolayısıyla yayımladığı mesajında, 4 Ekim 1957'de dünyanın ilk yapay uydusu Sputnik 1'in uzaya fırlatılarak uzay keşfinin yollarının açılmasıyla dünyada yeni bir çağın, uzay çağının kapılarının açıldığını belirtti.
Ay ve Gök Cisimleri Dahil Uzayın Keşfi ve Kullanımı için Devletlerin Faaliyetlerini Düzenleyen İlkeler Antlaşması'nın 10 Ekim 1967'de yürürlüğe girmesinin artık uzay çağının yaşandığının kanıtı olduğunu ifade eden Arslan, her yıl 4-10 Ekim tarihlerinde kutlanan Dünya Uzay Haftası'nın ise insanlığın uzaya doğru açılmasında dönüm noktası olan bu iki olaya işaret ettiğini vurguladı.
Arslan, Türkiye'nin uzay çalışmaları ve uydu projeleriyle uzay yarışına geç girse de son 15 yılda yapılan çalışmalarla bu noktada önemli yol katettiğine dikkati çekerek, bu süreçte Türksat'ın Türkiye'nin uzay yarışında yer alabilmesi hedefiyle yeniden yapılandırıldığını ve çok güçlü şekilde desteklendiğini bildirdi.
Uydu ve uzay yol haritası hazırlanarak, tamamen Türk mühendisler tarafından üretilecek milli haberleşme uydusu Türksat 6A'nın çalışmalarına başlandığını anımsatan Arslan, şunları kaydetti:
"Yakında kendi haberleşme uydusunu yapabilir ülkeler konumuna yükseleceğiz. Bakanlığımız bünyesinde Uzay ve Havacılık Genel Müdürlüğü kuruldu. Bununla da yetinilmedi, Türk Uzay Ajansı'nın temelleri atılmaya başlandı. Amacımız Türkiye'nin kendi fırlatma istasyonlarına sahip ülke konumuna kavuşması ve Türkiye'yi uzay yarışında hak ettiği konuma yükseltmek. Bu nokta da yapılması gereken ne varsa Bakanlık olarak yapıyoruz. Bu vesileyle Dünya Uzay Haftası'nı başta ülkemiz olmak üzere tüm insanlık için kutlu olmasını diliyorum."
"Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik ya da ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk münhasıran, içeriği gönderen Üye/Üyeler'e aittir. MİLAT GAZETESİ, Üye/Üyeler tarafından paylaşılan içerikler arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin kendi web sayfalarında yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Milat Gazetesi, başta yukarıda sayılan hususlar olmak üzere emredici kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu'nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen Üye/Üyeler'e ait kişisel bilgileri paylaşabileceğini beyan eder. "
Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.