Psikososyal ortam nedir?
Psikososyal ortam, trafik sıkışıklığı, savaş, evsizlik ya da majör hastalık gibi önemli stresörlere kadar geçici olarak yaşamımızdaki stres faktörlerine verdiğimiz yanıtları içerir. Aile üyelerimiz, arkadaşlarımız, meslektaşlarımız ve topluluklarımızla etkileşim içinde olduğumuz diğer bireyler ve gruplar ile ilişkilerimiz bu ortamın önemli bir parçasıdır. Bunlar stresle başa çıkma kapasitemizi etkileyebilir. Besleyici, destekleyici ilişkiler, strese olumlu yönde cevap vermek için tüm doğal kaynaklarımıza daha iyi erişmemizi sağlar.
Tersine, büyümeyi, öğrenmeyi, direncini ve sorunların çözümünü teşvik etmeyen ilişkiler, kendileri için bir stres kaynağı olabilir ve zayıf zihinsel ve fiziksel sağlık sonuçlarına katkıda bulunabilir.
Stres ve Vücudun Cevabı
Bedenlerimiz, ailelerimiz, topluluklarımız ve yaşamlarımız karmaşık bir sistem ağına gömülüdür. Ortamdaki destek derecesi, bir kişinin direncini şekillendirebilir. Aynı şekilde, stresli bir ortam hastalığı besleyebilir. Bir insanın sosyal ve psikolojik ortamının koşulları - doğdukları, büyüdüğü, yaşadığı, çalıştığı ve yaşadıkları - sağlıkın sosyal belirleyicileri olarak bilinir . Bu koşullar, küresel, ulusal ve yerel düzeylerde para, güç ve kaynakların dağılımı ile şekillenir.
Psikososyal çevrenin sağlık sonuçlarını nasıl etkilediğini daha iyi anlamak için, bu koşulların insan stresine tepki ile nasıl etkileştiği anlaşılmalıdır. Psikososyal ortamdaki stres cevabı hastalığı tetikleyebilir.
"Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik ya da ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk münhasıran, içeriği gönderen Üye/Üyeler'e aittir. MİLAT GAZETESİ, Üye/Üyeler tarafından paylaşılan içerikler arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin kendi web sayfalarında yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Milat Gazetesi, başta yukarıda sayılan hususlar olmak üzere emredici kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu'nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen Üye/Üyeler'e ait kişisel bilgileri paylaşabileceğini beyan eder. "
Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.