Dolar (USD)
32.33
Euro (EUR)
34.84
Gram Altın
2282.44
BIST 100
8984.39
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Psikolog Kimdir, Görevleri Nelerdir?

​Psikolog kelimesinin anlamı ruh bilimcidir. Bireyin ya da bir grubun davranışlarını, düşüncelerini inceleyerek açıklamak ve bazı sorunlara çözümler üretmek, psikologların görevidir.
Psikolog Kimdir, Görevleri Nelerdir?
23 Eylül 2022 17:04:50
​Psikolog kelimesinin anlamı ruh bilimcidir. Bireyin ya da bir grubun davranışlarını, düşüncelerini inceleyerek açıklamak ve bazı sorunlara çözümler üretmek, psikologların görevidir.

Toplumda psikologların sadece kendilerine danışan kişileri dinlediği sanılır. Oysa bu meslek grubunda yer alanlar, uygulayıcı ve araştırmacıdır. Bazı testler uygulayabilirler ve kişinin psikolojik anlamda yaşadığı sorun hakkında farkındalık yaratabilirler. Çeşitli psikoterapi teknikleri ile yaşanan sorunların çözümlemesinin yapılmasını sağlayabilir ve kişinin doğru düşünce yöntemleriyle tanışmasını sağlayabilirler.

Psikoloğun görevleri olarak kabaca şunlar sıralanabilir:

Daha önce eğitimini aldığı testlere kişilere ya da gruplara uygulamak

Yapılan bu testlerin sonuçlarını talep eden kurumlar ya da hekimlerle paylaşmak

Görev aldığı alanda kişilere ya da gruplara psikolojik boyutta destek vermek

Psikolojik değerlendirmelerde bulunmak

Olaylar ya da kavramlar karşısında neden – sonuç ilişkisi kurmak

Dürtüleri, güdüleri ya da davranışları inceleyerek değerlendirmelerde bulunmak

Psikologlarda Hangi Özellikler Olmalı?

Öncelikle psikologların gözlem kabiliyetinin son derece yüksek olması büyük bir önem taşır. Çünkü danışanları dinlerken bir yandan da gözlem yapmaları gereklidir. Psikologlara anlatılan konular ne olursa olsun objektif bir şekilde bu konular ele alınmalı, kişi asla yargılanmamalıdır. Kişiye küçük düşürücü söz ve davranışlardan kaçınılmalıdır. Psikologların sürekli olarak kendilerini geliştirmeleri de önem taşıyor. Psikoloji alanında güncel bilgilerden de haberdar olunmalı, güncel teknikler hakkında bilgi sahibi olunmalıdır.

Psikolog olarak hizmet verenlerin konsantrasyon güçlerinin yüksek olması da büyük bir önem taşıyor. Seanslar esnasında odaklanma problemi yaşanmamalı ve seans boyunca danışanların dikkatli bir şekilde dinlenmeye devam edilmelidir. Günümüzde psikolog kimdir ya da görevleri nelerdir gibi konular daha fazla gündeme gelmeye başladı. Bunun nedeni ise daha fazla sayıda kişinin psikolojik desteğe ihtiyaç duymasıdır.

Yaşanan problemlerin çözülmesi ve kişinin kendini çok daha iyi hissetmesi için atılabilen en önemli adımlardan biri de psikolojik destek almaktır. Elbette psikolog arayışında doğru adres Armut.com oluyor. Site üzerinden psikolojik destek talebi oluşturarak psikologların size fiyat teklifi sunmasını sağlayabilirsiniz. Size uygun olan bir psikolog ile iletişime geçerek destek almaya kısa zamanda başlayabilirsiniz. Armut.com, ihtiyaç duyulan her türlü hizmete kısa zamanda ulaşmayı sağlayan platformların başında geliyor.

ABONE OL
Deniz feneri detay
Deniz feneri detay
Kızılay 160x600
TDV ramazan