Polise vardiya düzenleme önerisi
Polislerin yakalama ve gözaltı işlemleri esnasında kötü muamelede bulunduğu iddialarına maruz kalmaması için yeni tedbirler gündemde. Bu kapsamda Polis Akademisi tarafından “İnsan Hakları Eylem Planı: Kötü Muamele, Polisin Yakalama ve Gözaltı İşlemler” adlı bir rapor hazırlandı. Söz konusu raporda yaka kamerasından vardiya düzenlemesine kadar bir dizi tedbir yer alıyor.
Polislere yaka kamerası
Vatandaşla temas halindeki her personel için mutlaka yaka kamerası tedarik edilmesi önerildi. Yaka kameralarının etkin kullanımının sağlanması halinde, polise yönelik kötü muamele iddialarının önüne geçilebileceği bildirildi. Emniyette kullanılan her araçta da araç içi ve araç dışı kamerası ile ses kaydı sistemlerinin bulunması önerildi.
40 saati geçmesin
Raporda, vatandaşla temas halinde olan her polisin uluslararası alanda kabul gören psikolojik teste tabi tutulması da tavsiye edildi. Polislerin ağır çalışma şartları ve stres nedeniyle kötü muamele suçlamalarına maruz kalmaması için de yeni öneriler sunuldu. Bu kapsamda çalışma şartlarının haftalık 40 saati geçmeyecek şekilde düzenlenmesi raporda kendine yer buldu.
Hitap eğitimi gündemde
Polis Akademisi’nin raporunda şu tavsiyelere de yer verildi:
* Polislerin örnek olaylar, içtihat kararları ve adli süreçler hususunda sürekli eğitime tabi tutulması.
* Öfke kontrolü ve hitap konularında profesyonel eğitimden geçirilmesi.
* Kolluğa direnme veya mukavemet suçlarına ait cezaların caydırıcılığının arttırılması.
* Hangi şartlarda ters kelepçe takılacağının mevzuatta açık ve net olarak belirlenmesi.
Kaynak: YeniŞafak
"Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik ya da ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk münhasıran, içeriği gönderen Üye/Üyeler'e aittir. MİLAT GAZETESİ, Üye/Üyeler tarafından paylaşılan içerikler arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin kendi web sayfalarında yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Milat Gazetesi, başta yukarıda sayılan hususlar olmak üzere emredici kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu'nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen Üye/Üyeler'e ait kişisel bilgileri paylaşabileceğini beyan eder. "
Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.