Polis topa girmesin!
Türkiye'de, Gezi Parkı adı altında demokratik dönüşümlerin menfaat kaynaklarını kestiği kurum ve kuruluşlar tarafından organize edilen protestolar devam ediyor. Yaşanan olayları değerlendiren SDE Uzmanı Alper Tan, "Yaşanlar sadece Taksim ile sınırlı tutulmamalı, ülke çapında organize yürütülüyor.Hiç olmadık konularla, bazı hassasiyetler provoke edilerek insanlar sokağa dökülüyor" dedi. İstanbul'daki bürokratları ve polisin orantısız güç kullanmasını da eleştiren Tan, Hükümeti zor duruma düşürecek davranışlardan kaçınılması gerektiği uyarısında bulundu.
Olaylar tek elden organize yapılıyor
Olayların sadece Taksim ile sınırlı tutulmaması gerektiğini vurgulayan Tan, "Olayları ülkenin genel iç ve dış politikasına karşı bir kalkışma olarak görülmeli. Böyle göremezsek Taksim'deki hadiseyi anlamak daha zor olabilir. Çünkü Taksim'de hiç olmadık konularla, bazı hassasiyetler provoke edilerek insanlar sokağa dökülüyor. Bu tahriklerin arkası bir türlü gelmedi. Yalan üstüne yalan uydurularak, insanların çevreci duyguları sömürülerek ve hassasiyetlerine basılarak kullanılıyor" dedi.
Küçük olaylar, büyük hesaplar
"Bir takım çevrelerin, yeni Türkiye'ye karşı koyma refleksi olduğunu; şimdiye kadar yapılanları bir hafızamızdan geçirirsek daha iyi analiz etmiş oluruz" diyen Tan, 'Türkiye eksen kayması yaşıyor, Kürtlere bir takım haklar verilirse Türkiye bölünecek, Türkiye Malezya olacak, İran olacak, mahalle baskısı var' gibi söylemlerle amaçlarına ulaşamayanların yeni oyun peşinde olduğunu söyledi.
Bürokratlar yanlış yaptı
İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Kadir Topbaş, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu ve İstanbul İl Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın tarafından yapılan açıklamaları da eleştiren Tan, sözlerini şu şekilde sürdürdü: "Buraya AVM yapılmayacağını, ağaçların sökülmeyeceğini, Topçu Kışlası ile bu işin alakası olmadığını, sadece yaya yolunu genişletmeye çalıştıklarını söylediler. Bu açıklama bir talihsizliktir. 'Bu olaylar kaç gündür yaşanırken siz hangi alemde yaşıyorsunuz? Neden ilk gün açıklama yapmadınız?' diye sormak gerekiyor. İletişim kopukluğunun ötesinde bir şeyler var. Hükümetin bunun hesabını tek tek sorması gerekiyor."
"Emniyette şiddeti destekleyen grup var"
Emniyetin içerisinde yangına körükle giderek olayların daha da şiddetlenmesine sebep olan bir takım grupların olduğu uyarısını yapan Tan, Hükümete ile toplumun arasını açacak, hükümeti toplum karşısında sıkıntıya düşürecek eylemlere polisin girmemesi gerektiğine dikkat çekti. Tan, "Bütün teşkilatı kastetmemekle birlikte, bir takım gruplar polis içerisinde yapılanmış durumda. Bunlar bazen şiddeti artırarak, bazen de bilgi kirliliğine yol açarak devletin yapısına zarar veriyor" ifadelerini kullandı.
Önce asker, Şimdi polis
Askerin bir dönem Türkiye'nin aleyhinde eylemler içerisinde olduğunu vurgulayan Tan, son birkaç yılda ise polisin benzer skandallarla anıldığını ifade etti. Tan, "Yürütülen 'Ergenekon, Balyoz, 28 Şubat' davaları ile askerin iç temizliği yapıldı. Ancak son yıllarda dikkatten kaçmayan bir nokta var ki; o da yaşanan karanlık olayların altından polisin çıkmasıdır. Burada görüyoruz ki askerler ile amacına ulaşamayanlar polis teşkilatını kullanıyor. Herkesin dikkatli olması gerekiyor" diye konuştu.
Türkiye'yi durduralım
SDE Uzmanı ve Kanal A Genel Yayın Yönetmeni Tan, Türkiye'nin içerde ve dışarıda gidişatını durdurmak isteyenler olduğunu vurgulayarak, "Çünkü beklentileri boşa çıktı. Söyledikleri hiçbir şey gerçek olmadı. Şimdi küçük olaylar üzerinden büyük hesaplar yapıyorlar, bunun içinde Taksim'i bahane ediyorlar. 1 Mayısta olaylar çıkaranların, ODTÜ'de yaşananların, 29 Ekimde yapılan alternatif kutlamaların amacını şimdi daha iyi anlıyoruz" dedi.
Reyhanlı ve Gezi Parkı
Ayrıca Reyhanlı olayı ile Gezi Parkı'nda olanların irtibatlı olduğunu ileri süren Tan, "Mavi Marmara olayı olduğu zaman, İskenderun'da yaşanan saldırının altından nasıl İsrail çıktıysa, bir süre sonra Reyhanlı olayı ile Gezi Parkındaki olayları organize edenlerin irtibatı da ortaya çıkacaktır" şeklinde konuştu.
"Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik ya da ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk münhasıran, içeriği gönderen Üye/Üyeler'e aittir. MİLAT GAZETESİ, Üye/Üyeler tarafından paylaşılan içerikler arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin kendi web sayfalarında yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Milat Gazetesi, başta yukarıda sayılan hususlar olmak üzere emredici kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu'nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen Üye/Üyeler'e ait kişisel bilgileri paylaşabileceğini beyan eder. "
Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.