Polis memurunun Hakk mücadelesine destek vermesi Danimarka''da sorun oldu
Danimarka'da bir kadın polis hakkında, burkalı bir protestocuya sarıldığı gerekçesiyle soruşturma açıldı.Adı açıklanmayan polis memurunun soruşturma geçirmesine neden olay, Danimarka'da peçenin yasaklanmasına karşı Ağustos ayında düzenlenen bir protestoda yaşandı.
Muhafazakar Venstre partisi üyeleri, fotoğrafın medyada yer alması sonrası, kadın polis hakkında şikayette bulunmuştu.
Polisin savunmasını üstlenen avukat ise, müvekkilinin 'diyalog polisi' rolüne uygun hareket ettiğini söyledi.
1 Ağustos itibariyla Danimarka'da, "toplum içinde yüzü saklayan" tüm kumaşların giyilmesi yasaklandı.
Yasak kararında Müslüman kadınlara açık bir atıf yapılmıyor ancak peçe giyenlerin, 1000 Danimarka kronu ile cezalandırılacağını belirtiyor.
Yasağı ikinci kez uymamakta ısrar edenlere ise 10 katı fazla para cezası verilmesi öngörülüyor.
'Polis hiçbir zaman taraf olmamalı'
Şikayet dilekçesini veren Venstre partisi üyesi Marcus Knuth, bu hareketin, "Danimarka polisinin yasalardan çok burka protestocularına sempati duyduğu izlenimi" verdiğini savundu.
Knuth ülke medyasına yaptığı açıklamada, "Polis siyasi bir tartışmada isteyerek ya da istemeden hiçbir zaman taraf olmamalı" dedi.
Kadın polisin avukatı Torben Koch ise Reuters haber ajansına, müvekkilinin, protestolarda gerilimi azaltmakla görevli biri olarak, diyalog polisi rolüne uygun hareket ettiğini söyledi.
Fransa Nisan 2011'de yüzü tamamen kapatan örtünün toplum içinde giyilmesini yasaklayan ilk Avrupa Birliği ülkesi olmuştu.
Hemen birkaç ay sonra da Belçika benzer bir kararı uygulamaya koydu.
Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi, 2017 yılında Belçika'nın peçe yasağının, Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi'ne aykırı olmadığını hükme bağladı.
Birçok Avrupa Birliği ülkesinde benzer yasaklar yürürlüğe konuluyor.
"Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik ya da ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk münhasıran, içeriği gönderen Üye/Üyeler'e aittir. MİLAT GAZETESİ, Üye/Üyeler tarafından paylaşılan içerikler arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin kendi web sayfalarında yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Milat Gazetesi, başta yukarıda sayılan hususlar olmak üzere emredici kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu'nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen Üye/Üyeler'e ait kişisel bilgileri paylaşabileceğini beyan eder. "
Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.