Dolar (USD)
33.98
Euro (EUR)
37.82
Gram Altın
2819.73
BIST 100
9577.46
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

PKK'ya ağır darbe: Son bir haftada 44 terörist etkisiz

MSB kaynakları, son bir haftada 44 teröristin etkisiz hale getirildiğini açıkladı. Yunanistan'la ilişkiler hakkında da "Eylülde temaslar gündeme gelebilir" denildi.
PKK'ya ağır darbe: Son bir haftada 44 terörist etkisiz
31 Ağustos 2023 12:13:04
MSB kaynakları, son bir haftada 44 teröristin etkisiz hale getirildiğini açıkladı. Yunanistan'la ilişkiler hakkında da "Eylülde temaslar gündeme gelebilir" denildi.

Son bir haftada düzenlenen operasyonlarda 44 terörist etkisiz hale getirildi. MSB kaynaklarından yapılan açıklamada, 2023 yılı boyunca etkisiz hale getirilen terörist sayısının bin 146 olduğu belirtildi.

Açıklamada Yunanistan'la ilişkiler hakkında da, "Eylülde temaslar gündeme gelebilir" denildi.

"Sınır güvenliğinin yetersiz olduğuna" dair iddialar hakkında da, "Sınırlarımızda alınan tedbirleri, yapılan çalışmaları ve durumu yerinde görmek isteyenleri sınırlarımıza götürmeye hazırız" ifadelerine yer verildi.

Açıklamada ayrıca, son bir haftada yasa dışı yollarla Türkiye'ye girmeye çalışan 474 şüphelinin yakalandığı; bunlardan 30'unun FETÖ, 37'sinin terör örgütü PKK üyesi olduğu belirtildi.

Son yıllarda artan terörle mücadele, eli kanlı örgütün nefesini kesti.

Terörü kaynağında kurutma stratejisi, savunma sanayiindeki atılımlar, dışa bağımlılık oranının azaltılması bu mücadelede etkili oldu. Yurt içinde ve sınır ötesinde başarılı operasyonlarla terör örgütü PKK bitme noktasına g

Kapsamlı harekatlarla sınır hattı temizlendi, teröristlerin sızması engellendi. Yurt içindeki terörist sayısı 100'ün altına ind70 binin üzerinde terörist etkisiz

1984'ten bu yana 70 binin üzerinde PKK'lı terörist etkisiz hale getirildi.

39 yıllık mücadele esnasında 15 bine yakın şehit verilirken, yaralanan 30 binden fazla kişi de gazi oldu.

Terör örgütü PKK'nın Türkiye ekonomisine verdiği mali kayıp ise yaklaşık 2 trilyon dolar.

Terörden arındırılan bölge yeni yatırımlarla rahat bir nefes aldı. Terör sebebiyle göç edenler, köylerine dönmeye başladı. Yaylalar eski neşesine kavuştu.

Bir zamanlar teröristlerin yuvalandığı zirvelerde kış ve doğa turizmi başladı.

Terör örgütü PKK/KCK operasyonunda 7 şüpheli yakalandı