PKK'ya Afrin'de 2 milyar dolarlık darbe!
Baas rejiminin 2012 yılında PKK'ya ikram ettiği Afrin'de terör örgütünün yıllık gelirinin 2 milyar dolar olduğu ortaya çıktı. Suriye Ekonomi Forumu Başkanı Temam el-Barudi, PKK'nın uyuşturucu, akaryakıt, haraç, insan kaçakçılığı ve Halep'e ticari sevkiyattan aldığı pay ve rejim bölgesine giden sivillerden sağladığı gelirlerle yıllık 2 milyar dolar kar elde ettiğini söyledi. Barudi,"Afrin'de 3'te 1 (3 bin 400) militan kaybına uğrayan örgüte bir büyük darbe de ekonomik alanda vuruldu. Terör örgütü Afrin'de tarihinin en büyük darbesini yedi. İnşallah bu kayıplar Münbiç, Tel Abyad ve Haseke ile devam edecek" dedi.
HER ŞEYİ GASP ETTİLERBarudi, PKK'nın Zeytin Dalı ile yediği büyük finansal darbenin ayrıntılarını Yeni Şafak'tan Yılmaz Bilgen'e anlattı. Suriyeli 1260 girişimcinin ortaklığıyla 2013'te kurulan Suriye Ekonomi Forumu'nu yöneten Barudi, Afrin'deki yüzlerce işletmeye PKK'nın el koyduğunu söyledi. Dükkan sahiplerini ise bu işyerlerinde işçi olarak çalıştıran PKK'nın, ekmek fırınlarından zeytinyağı fabrikalarına kadar tüm üretim tesislerini gasp ettiğini anlatan Barudi, bölgenin ekonomik durumuna ilişkin şu bilgileri verdi: "Suriye genelinde 67 milyon dikili zeytin ağacı var ve bu ağaçların 18 milyonu Afrin'de. PKK, el koyduğu 250 zeytinyağı fabrikası ve diğer tesislerden elde ettiği gelirin yüzde 40'nı Kandil'e gönderiyordu. Afrin'de yılda 270 bin ton zeytinyağı üretiliyor. PKK ayrıca 10 sabun fabrikası, 35 konfeksiyon atölyesi, 22 un fabrikası, kömür, içki, süt, süt ürünleri, susam, petrol arıtma, kaynak su dolum tesisleriyle mermer ocaklarına el koydu."
"PKK Afrin'i 'uyuşturucu başkenti' haline getirmişti. Gelirinin yüzde 60'tan fazlası uyuşturucu ve insan kaçakçılığından. Terör örgütü Afrin'den Güney Afrika, Avrupa ve Körfez uyuşturucu pazarına uzanan büyük bir zehir ağı kurdu. İnsan ve uyuşturucu kaçakçılığından elde ettiği gelir ise son 2 yılda yıllık bir milyar doları aşmıştı. Halep'in düşmesiyle birlikte Suriye'nin doğusu ile batı bölgeleri arasında tek geçiş noktası olarak Afrin kaldı. Son 3 yıllık dönemde Rakka, Deyrizor, Haseke, İdlib, Lazkiye, Hama, Dera, Humus ve Şam bölgeleri arasında Afrin köprü görevi gördü."
"Son bir yıldır Fırat Kalkanı bölgesindeki atölyeler de ihracat için ürünlerini Halep ya da Şam üzerinden gönderebiliyordu. Bunun için Afrin hattını kullanmaya mecbur kaldılar. Terör örgütü gönderilen ürünlerden koli başına 1.5 dolar haraç alıyordu. PKK bu yolla ciddi paralar kazandı. Afrin'in terörden arındırılması bölgesel ölçekte ticari dengeleri etkileyecek. Artık İdlib'den Fırat Kalkanı bölgesine ve Halep'e uzanacak koridorda PKK unsurları ve haraç çetesi olmayacak."
"Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik ya da ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk münhasıran, içeriği gönderen Üye/Üyeler'e aittir. MİLAT GAZETESİ, Üye/Üyeler tarafından paylaşılan içerikler arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin kendi web sayfalarında yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Milat Gazetesi, başta yukarıda sayılan hususlar olmak üzere emredici kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu'nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen Üye/Üyeler'e ait kişisel bilgileri paylaşabileceğini beyan eder. "
Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.