PKK'nın finans kaynaklarına ağır darbe!
Terör örgütü PKK ile kırsalda ve şehirlerde mücadeleye devam eden güvenlik güçleri, aynı zamanda örgütün önemli gelir kaynağı olan kaçakçılığı da engellemeye yönelik çalışmalar yürütüyor. Bu kapsamda İstanbul Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık Suçları ile Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince 15 Temmuz 2016'dan günümüze kadar 673 operasyon düzenlendi. Güvenlik güçlerinin sigara kaçakçılarına yönelik operasyonlarında 2016'da 846, 2017 yılında bin 229, 2018'in ilk 6 ayında bin 58 kaçakçı yakalanırken, baskınlarda toplam 3 bin 133 kişiye 'tütün ve alkol kaçakçılığı'ndan işlem yapıldı. İstanbul Emniyet Müdürlüğünce 2016'dan bu yana yürütülen operasyonlarda tonlarca kaçak sigara ele geçirilirken, 2018'in ilk 6 ayında ise 1 milyon 266 bin 813 paket kaçak sigara ele geçirildi.
Daha önce kaçak sigaraların büyük kısmının karayolu üzerinden Irak, Suriye ve İran'dan yurda sokulduğu ve Van, Mardin ile Şanlıurfa gibi illerden ülke çapına yayıldığı kaydedilirken, yapılan operasyonlar neticesinde örgütün bu rotayı değiştirdiği tespit edildi. Önceki yıllarda terör örgütünün Irak ve İran topraklarında oluşturduğu sözde gümrük noktalarında kaçakçılardan 'vergi' adı altında haraç aldığı belirtilirken, değişen kaçakçılık rotasında hava ve deniz yolunun kullanıldığı, bu kapsamda da emniyet güçlerince operasyonların yönünün bu tarafa çevrildiği görüldü.
Sigara kaçakçılığı, bölücü terör örgütünün en önemli para kaynaklarından biri olarak gösteriliyor. Kaçakçılıkla mücadelenin önemine dikkat çeken güvenlik uzmanları, sigara kaçakçılığıyla mücadele konusunun uyuşturucuyla mücadele kadar önemli olduğuna vurgu yapıyor.
"Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik ya da ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk münhasıran, içeriği gönderen Üye/Üyeler'e aittir. MİLAT GAZETESİ, Üye/Üyeler tarafından paylaşılan içerikler arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin kendi web sayfalarında yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Milat Gazetesi, başta yukarıda sayılan hususlar olmak üzere emredici kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu'nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen Üye/Üyeler'e ait kişisel bilgileri paylaşabileceğini beyan eder. "
Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.