Dolar (USD)
34.25
Euro (EUR)
37.16
Gram Altın
2997.06
BIST 100
8793.61
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

PKK küçük çocukları savaştırıyor

Terör örgütü PKK, 18 yaşından küçük 2 binden fazla çocuğun eline silah vererek kendi ülkelerine karşı savaştırıyor. UHİM Genel Başkanı Ayhan Küçük, PKK'nın insan hakları suçu işlediğini, BM'nin ve Uluslararası İnsan Hakları örgütlerinin buna sessiz kaldığını söyledi.
PKK küçük çocukları savaştırıyor
01 Haziran 2016 09:27:00
Terör örgütü PKK, 18 yaşından küçük 2 binden fazla çocuğun eline silah vererek kendi ülkelerine karşı savaştırıyor. UHİM Genel Başkanı Ayhan Küçük, PKK'nın insan hakları suçu işlediğini, BM'nin ve Uluslararası İnsan Hakları örgütlerinin buna sessiz kaldığını söyledi.

İSMAİL ZELVİ-İSTANBUL

BATILI güçlerin taşeronluğunu yapan terör örgütü PKK, kandırdığı ve kaçırdığı çocukların eline silah vererek, devlet karşıtı eylemlere yolluyor. Çukur operasyonlarında 5 ayda 10 bin 772 teröristini kaybeden PKK, eleman ihtiyacını karşılamak için çocuk kaçırmalarını hızlandırdı. 18 yaşından küçük 2 bin 52 çocuğun ailesi evlatlarının terör örgütü tarafından kaçırıldığı gerekçesiyle güvenlik kuvvetlerinden yardım istedi.

UHİM işin takipçisi

Konuyla ilgili bir basın açıklaması yapan Uluslararası Hak İhlalleri Merkezi (UHİM) Genel Başkanı Ayhan Küçük, "Son zamanlarda teslim olan PKK'lılar arasında çocukların fazlalığı dikkat çekiyor. Henüz eğitim çağında bulunan bu çocuk ve gençler, terör örgütü tarafından kandırıldıklarını, bir heves uğruna girdikleri bu yanlış yolda örgütün kendilerine değer vermediğini gördüklerini, onları yalnız bırakarak çatışmalarda piyon olarak kullandıklarını ifade etmişlerdir" dedi.

Silah vermek suçtur

Dağda ve şehirlerde darbe yiyen terör örgütünün eleman temini için yeniden çocuk kaçırmaya yöneldiğine vurgu yapan Küçük, "Operasyonlar vesilesiyle bir kez daha kamuoyunun gündemine yansıyan bu durum, aslında daha önce yayımlanan resmi rakamlarla da teyit edilmiştir. Emniyet ve jandarma kayıtlarına göre 2013 yılı Ağustos ayını takip eden iki yıl boyunca, terör örgütü PKK'nın 18 yaşından küçük toplam 2 bin 52 çocuğu kandırarak dağa kaçırdığı yönünde başvuru gerçekleşmiştir. Bu çocuklardan 554'ü 15 yaş ve altındadır ki, Cenevre Sözleşmesi uyarınca 15 yaşından küçük çocukları silah altına almak ya da onları silahlı çatışmalarda aktif bir şekilde kullanmak bir Savaş Suçu'dur" şeklinde konuştu.

Vahim bir tablo

Küçük sözlerini şöyle sürdürdü, "UHİM olarak, çocukları PKK tarafından kaçırıldığı için oturma eylemi yapan ailelerle 2014 yılı Haziran ayında Diyarbakır'da gerçekleştirdiğimiz görüşmelerde bu acı gerçeği teyit eden bilgiler elde edilmiştir. Hatta, onlarca aile ile yapılan birebir görüşmelerde, PKK tarafından kaçırılan çocukların sayısının bilinenin çok üzerinde olduğu, örneğin sadece Van'da,o günlerde 1.500 çocuğun PKK tarafından kaçırıldığı ifade edilmiştir. Bu vahim tablo karşısında UCM ve AİHM başta olmak üzere, uluslararası yargı mercileri, terör örgütünün bu uygulaması karşısında neden sessiz kalırlar? Amnesty, Human Rights Watch, Save The Children gibi örgütler neden susuyorlar?"

İnsanlığa çağrı

İsviçre merkezli Geneva Call adlı kuruluşun 2013 yılında terör örgütü PKK ile "Çocukların Silahlı Çatışmalarının etkilerinden Korunmasına Dair Taahütname" imzaladığına vurgu yapan Küçük, "Bu kuruluş, çocuk kaçırma olaylarının yoğunlaştığı şu dönemde bu sözleşmeyi sitesinden kaldırdı. BM ve AB başta olmak üzere küresel kuruluşlar ve bu kuruluşlara bağlı olarak faaliyet gösteren alt kuruluşlar savaş suçuna ortak olmaktadırlar" dedi.

En son gelişmelerden haberdar olmak için whatsapp kanalımızı takip edin
Masrafsız Bankacılık
Görüntülü Görüşme