Dolar (USD)
32.36
Euro (EUR)
34.94
Gram Altın
2323.56
BIST 100
0
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

PKK gazetesi HZ Peygamber'e hakaret etti

Her gün basılıp yayınlanmaya devam eden PKK gazetesi Özgür Gündem, Peygamber Efendimiz'e hakaret içeren bir karikatür yayınladı. İslami Sivil toplum Kuruluşları Diyarbakır'da PKK gazetesine tepki gösterdi.
PKK gazetesi HZ Peygamber'e hakaret etti
11 Mart 2016 18:10:00
Her gün basılıp yayınlanmaya devam eden PKK gazetesi Özgür Gündem, Peygamber Efendimiz'e hakaret içeren bir karikatür yayınladı. İslami Sivil toplum Kuruluşları Diyarbakır'da PKK gazetesine tepki gösterdi.

Hergün basılıp yayınlanmaya devam eden PKK gazetesi Özgür Gündem, Peygamber Efendimiz'e hakaret içeren bir karikatür yayınladı. İslami Sivil toplum Kuruluşları Diyarbakır'da PKK gazetesine tepki gösterdi.

Diyarbakır İslami STK'ları, Özgür Gündem Gazetesi'nin yayımlamış olduğu Peygamberimize hakaret içeren karikatüre kitlesel tepki gösterdi.

Diyarbakır'ın Yenişehir İlçesi Ofis Ekinciler Caddesi önünde yapılan kitlesel açıklama, Cuma namazı sonrasında gerçekleşti.

Yaklaşık 5 bin kişinin katıldığı basın açıklamasında, Özgür Gündem Gazetesine tepki gösteren kitle, "Zalimler için yaşasın cehennem" sloganları attı. "Ve toplanıp cehenneme sürükleneceksiniz ey zamanın Ka'b bin eşrefleri", "Biz seni ancak alemler için bir rahmet olarak gönderdik", "Anam babam sana feda olsun ya Resullulah" ve "İslam ve Peygamber düşmanlarına lanet olsun" dövizleri taşıyan kitle, uzun süre sloganlar atarak Özgür Gündem Gazetesine tepki gösterdi.

BASIN AÇIKLAMASI YAPILDI

İslami STK'lar adına Mustazaflar Cemiyeti Diyarbakır Şube Başkanı Cemil Cahit Ünsal, basın açıklaması yaptı.

Ünsal, burada toplanmalarının nedeninin Özgür Gündem Gazetesi'nin 9 Mart'taki sayısında Hz. Muhammed'e hakaret içerikli karikatür yayınlamasını kınamak ve lanetlemek olduğunu söyledi.

Ünsal, bölgede İslam düşmanlığı içerisinde olan alçak zihniyetin içinde boğulduğu cehaletin ve karanlığın faturasını her seferinde İslam'a kesmekle güya kendilerine çağdaşlık payesi verildiğini belirtti.

Ünsal, fırsat buldukları her an kinlerini açığa vurmaktan çekinmeyen bu melun zihniyet sahipleri son olarak Özgür Gündem adlı gazetede, Peygamber efendimizin "Cennet annelerin ayakları altında" hadis-i şerifine atıfta bulunarak terbiyesizlik yapma hadsizliğinde bulunduğunu kaydetti.

Ünsal, şöyle dedi:

"Halil İncesu adlı karikatüristin çizimiyle yapmış olduğu bu hakaretin, Fransa'da Charlie Hebdo dergisinin Efendimize yaptığı hakaretten aşağı kalır yanı yoktur. Kısacası Fransızların Peygamber ve din düşmanı olan Charlie Hebdo dergisinin yerini Türkiye'de Peygamber ve din düşmanı olan Özgür Gündem gazetesi, Renald Luzier'in yerini de Halil İncesi adlı karikatürist almıştır."

GEÇEN YIL DA YAPMIŞTI

Yapılan bu saldırı, bu güruhun İslam'a ve Peygambere yaptıkları ilk hakaret olmadığına işaret eden Ünsal, geçen yılda küçük yaştaki evlilikleri bahane edilerek, Peygambere hakaret edildiğini vurguladı.

"Bu zihniyet, Silopi, Cizre ve Diyarbakır gibi bazı yerlerde çarşaflı kadınları zincirleyip güya tesettürlü bayanları köle görerek hakaret etmiştir" diyen Ünsal, Hz. Muhammed'in Veda hutbesini hedef aldığını ifade etti.

Ünsal, konuşmasına şöyle devam etti:

"Kürtler, değerleri olan İslam'la barışık bir milletir. Kürtler, kendi kültürel değerlerini İslam'la yoğurmuş bir millet iken özellikle İslam düşmanlığı yapan, Kürtlerin değerleriyle oynayan Özgür Gündem ve yandaşları hiçbir zaman muvaffak olmayacaklardır. Ancak biz biliyoruz ki onların bu saldırıları bir hesaba binaen yapılmaktır. Bu hesaplardan birincisi Müslüman Kürt halkının, asi kimliği olan İslam'la bağlarını kopartmak ve içi boş batıl-beşeri ideolojilere tabi kılmaktır. Diğer bir hesap ise yapmış oldukları bu İslam karşıtı saldırı ise batı devletlerin gözüne girmek ve "bakın bizde sizin gibi çağdaşız" deyip onlardan bir aferin veya Müslümanlarla savaşmak için birkaç silah almaktır. Onun içindir ki İslam'a olan kinlerini bu tür hakaretlerle belli zamanlarda ifşa etmektedirler."

Müslüman Kürt halkının hiçbir zaman bu onursuzca saldırılara prim vermediğini ve inşallah bundan sonra da vermeyeceğini dile getiren Ünsal, dini değer ve kutsallarına kimsenin saldırma hakkının olmadığını vurguladı.

Ünsal, konuşmasını Müslüman halkın inanç ve değerleriyle alay eden Özgür Gündem ve benzeri yayın organlarını boykot etmeye ve işyerlerine sokmamaya tüm halkı davet ettiklerini sözlerine ekledi.

Açıklamanın ardından, kitle sessiz bir şekilde ayrıldı.

ABONE OL
Deniz feneri detay
Deniz feneri detay
Kızılay 160x600
TDV ramazan