PKK çeteleri Ezidileri böyle kandırmış
Sınune kasabasında konuşlanan 500 kişilik Rojavalı peşmerge gücü, 2 Mart akşamı PKK'ye bağlı Şengal Direniş Birlikleri (YBŞ) tarafından engellenmiş ve ertesi gün çatışma meydana gelmişti.
Rojavalı peşmergelerin bir bölümü Hanesur'a, bir bölümü de Hanesur'a giden yolda konuşlanmıştı.
3 Mart sabahı saat 06.30'da Hanesur yolu üzerindeki güç diğer peşmerge gücünün yanına hareket edince YBŞ'liler tarafından engellenmişti.
YBŞ kaynaklarına göre, çıkan çatışmada 7 YBŞ'li hayatını kaybetti, 3 YBŞ'li ile 4 peşmerge de yaralandı. 5 YBŞ'li de Rojvalı peşmergeler tarafından gözatlına alındı.
Gözaltına alınan YBŞ'lilerden ikisi şöyle konuştu...
Kendisini Heval Berxwedan olarak tanıtan YBŞ'li, "2 Mart'ta YBŞ'li bir savaşçı telefonla beni arayarak merkez binasının boyanacağını söyledi. Oraya gittiğimde ortalık savaşçı doluydu. Burada, Türklerin saldıracağını bu yüzden Hanesur karargahına giderek silah almam gerektiğini söylediler" dedi.
YBŞ adına savaştığını reddeden Berxwedan, "Hayatımda onlar için tek kurşun sıkmadım. Hanesur'a gelmeye mecbur kaldım. Orada kalmamız gerektiğini söylediler" diyerek olay gününü şöyle anlattı:
"Sabah erken saatlerde, ben ana caddeden bir uzaktaki bir mevzideydim. Peşmergenin ana caddeye doğru hareketi ettiğini gördüm. Daha sonra ana cadde üzerinde bulunan savaşçılar peşmergeye ateş açtı. Onlar da karşılık verince çatışma çıktı. Arkadaşımla birlikte bekledik. Çatışma biraz dinince peşmerge yaklaştı. Hepsi Kürtçe konuşuyordu. Biz de onlara doğru giderek teslim olduk."
Gözaltına alınan ve kendisini Heval Azad olarak tanıtan 17 yaşındaki diğer YBŞ'li ise, "Evimiz Hanesur'da. PKK sempatizanıyım ancak peşmergenin Hanesur'da geldiği gün dışında asla saflarına katılmadım" diye konuştu.
Röportaj sırasında tedirgin görünen Azad, "Neden korkuyorsunuz" sorusuna, "Korkmuyorum anne ve babamı özledim" yanıtını verdi.
Azad çatışmalardan bir gün öncesinde Hanesur'da yaşananları şöyle anlattı:
"Öğle saatlerinde YBŞ'ye ait bir araç Hanesur pazarına geldi. Araçtan birisi inerek 'Neler olduğundan haberiniz var mı?' diye sordu. Biz de 'Hayır bilmiyoruz' diye yanıt verdik. O da, 'Peşmerge üniformasını giyen Türk askerleri gelmiş. Aralarında IŞİD'liler de var. Niyetleri Hanesur'a saldırmak. IŞİD gibi kadın ve kızlarımızı kaçıracaklar. Onları engelleyip kendimizi savunmamız lazım' iddiasına bulundu."
Azad, bu sözleri duyduktan sonra YBŞ merkezine giderek üniforma ve silah aldığını ifade ederek, "Olay günü Hanesur'a yaklaşan gücün Kürdistan bayrağını taşıdığını görünce savaşmamaya karar verdim" diye konuştu.
Şengal Asayişi'nden konuşan bir kaynak, yaşanan çatışmadan sonra 20 kişinin YBŞ'den ayrıldığı bilgisini verdi.
"Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik ya da ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk münhasıran, içeriği gönderen Üye/Üyeler'e aittir. MİLAT GAZETESİ, Üye/Üyeler tarafından paylaşılan içerikler arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin kendi web sayfalarında yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Milat Gazetesi, başta yukarıda sayılan hususlar olmak üzere emredici kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu'nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen Üye/Üyeler'e ait kişisel bilgileri paylaşabileceğini beyan eder. "
Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.