Dolar (USD)
32.56
Euro (EUR)
34.92
Gram Altın
2426.76
BIST 100
9722.09
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

​PİRUS ZAFERİ NEDİR?

​Özellikle sosyal medyada gündem haline gelen ve sık aratılanlar arasına giren Pirus Zaferi nedir? sorusu birçok kişi tarafından merak diliyor.
​PİRUS ZAFERİ NEDİR?
29 May 2023 14:09:23
​Özellikle sosyal medyada gündem haline gelen ve sık aratılanlar arasına giren Pirus Zaferi nedir? sorusu birçok kişi tarafından merak diliyor.

Özellikle sosyal medyada gündem haline gelen ve sık aratılanlar arasına giren Pirus Zaferi nedir? sorusu birçok kişi tarafından merak diliyor.

Pirus Zaferi'nin ne olduğu, ne manaya geldiği ve ne anlamda kullanıldığı birçok kişi tarafından araştırılıyor. Pirus Zaferi'nin tarihteki yerini araştıran birçok kişi arama motorlarına yöneldi. Milattan önce yaşanmış bu olayın yeniden gündemde olması birçok kişide merak uyandırdı. Yaşanan olay hakkında daha fazla bilgi sahibi olmak isteyen vatandaşlar Pirüs Zaferinin ne şekilde gerçekleştiğini araştırıyor. Peki Pirus Zaferi nedir? Pirus Zaferi ne zaman yaşandı? Pirus ne demek? İşte merak edilenler...

pirus_d8af09e5d1aa966a56913a2d54c84e7e.jpg

PİRUS ZAFERİNİN TARİHÇESİ

Pirus Zaferinin tarihçesi de merak edilenler arasında yer alıyor. Milattan Önce yaşanan bu olay Grek kolonisi Tarentum Kralı Pirus 'un Roma'ya saldırması sonucu gerçekleşmiştir. Roma'ya saldıran kral, her ne pahasına olursa olsun savalı kazanmaya odaklanır. Savaşı kazanabilmek için her şeyini feda eden Kral Pirus, zafer uğruna tüm ordusunu kaybeder. 50 fil tarafından desteklenen orduyu kaybeden Pirus, Roma'daki bu savaşı kazanır. ancak zaferin sonunda yanında kendi ordusundan kıdemli sayılabilecek kimse kalmamıştır. Bu yüzden Pirus Zaferi yıkıcı derecede kayıplar verildikten sonra elde edilen zafer olarak ifade edilir. Bu nedenle kazanılan zaferin bir önem ifade etmediği de vurgulanır. Pirus Zaferi sonrası kralın büyük kayıplar vermesinden ötürü “Tanrım, bir daha böyle bir zafer verme” dediği de söylenmektedir.

pirus zaferi_1c24a0194a5ceec2ea5f4cd81e14b868.jpg

PİRUS ZAFERİNİN ANA TEMASI

Pirus zaferinin ana teması dikkate alındığında Pirus Zaferinin adının nereden geldiği de kolaylıkla anlaşılabilir. Pirus Zaferinin ne şekilde gerçekleştiğinden önce neden adına Pirus dendiğini bilmek daha faydalı olur. Pirus, Grek kolonisi Tarentum Kralı'nın adıdır. Kralın uzun uğraşlar sonucunda kazanmış olduğu savaştan sonra elde ettiği başarı sonrası kazanmış olduğu zafere Pirus Zaferi denmiştir. Peki Pirus zaferi nasıl elde edilmiştir? Pirus Zaferi, Milattan Önce 280 ve Milattan önce 279 seneleri arasında yaşanan bir olay sonucu doğmuştur. Pirus zaferinin merak haline gelmesindeki en büyük etmen çok büyük kayıplara rağmen kazanılan bir zafer olmasından kaynaklanır. Ancak elde edilen zaferde kaybedilenlerin sayısı o kadar büyüktür ki kazanılmış olan zaferin kayıplar karşısında pek de bir önemi kalmamıştır.