PİLOT'un 11'inci dönem başvuruları tamamlandı
Türk Telekom'un kurumsal girişim sermayesi şirketi TT Ventures, Girişim Hızlandırma Programı PİLOT'un 11. dönem başvurularının tamamlandığını duyurdu.
PİLOT programı, özellikle eğitim, sağlık ve finansal teknoloji alanlarında faaliyet gösteren, 5G, görüntü ve dil işleme, blokzincir, NFT, yapay zekâ ve büyük veri gibi alanlarda çözümler sunan birçok girişimden başvuru aldı.
PİLOT programı, girişimleri desteklemeyi ve girişimcilik ekosistemini güçlendirmeyi amaçlarken, bugüne kadar sağlık, enerji ve eğitim alanlarında birçok yatırım gerçekleştirilmiş ve yapay zeka, artırılmış gerçeklik gibi farklı alanlarda çalışan birçok girişim desteklenmiştir.
50 bin dolarlık yatırım teşfiki
Seçilen girişimler, TT Ventures'ın geniş yatırımcı ağı ve girişim ekosistemindeki birçok önemli mentordan destek alacak. Ayrıca, TT Ventures tarafından sağlanan 50 bin dolarlık yatırım ile büyümeleri desteklenecek ve Türk Telekom ile iş birliği fırsatlarıyla daha fazla müşteriye ulaşabilecekler.
TT Ventures, Türk markalarının sayısını artırmayı hedefleyerek Türkiye'nin girişimcilik ekosistemini uluslararası arenaya taşımak amacıyla çalışmalarını sürdürmektedir. Başarılı bir şekilde tamamlanan programı geçen ekipler, Amerika programına dahil edilecektir.
12 haftalık programın ardından düzenlenecek Demo Day etkinliği sonrasında mezun olan girişimler, iki haftalık Amerika programına katılma fırsatı elde edecekler. Bu program sayesinde ekipler, yurt dışından yatırım alma ve yeni müşterilere ulaşma imkanına sahip olacaklar.
Girişimler, ofis alanı, teknoloji altyapısı, iş ortaklarının sunduğu avantajlar ve tanıtım desteği gibi birçok ayrıcalıktan faydalanabilecekler. Ayrıca, Türk Telekom'un iş bağlantılarına da erişim imkanına sahip olacaklar.
Mezun sayısı 104'e ulaştı
Bugüne kadar PİLOT programının mezun sayısı 104'e ulaşırken, 30 milyon TL nakit desteği sağlanmıştır. Mezun girişimlerin yerel ve global olarak çeşitli yatırımcılardan aldığı toplam yatırım tutarı ise 20 milyon doları aşmıştır.
PİLOT programından mezun olan 49 girişim, aldıkları yatırımlarla projelerini ve fikirlerini geliştirme fırsatı bulurken, 11 girişime de TT Ventures tarafından yatırım yapılmıştır. PİLOT mezunlarının sağladığı istihdam sayısı 2022 yılı sonunda 2 bine ulaşmıştır.
TT Ventures Genel Müdürü Muhammed Özhan, açıklamada, girişimleri dünya çapında desteklemeyi hedeflediklerini ve PİLOT programının bu amaç doğrultusunda çalıştığını belirtti. Özhan, Türk Telekom için katma değer yaratacak yenilikçi ürünlere odaklanarak Türk Telekom'un vizyonunu sürdürmeyi hedeflediklerini ifade etti.
"Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik ya da ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk münhasıran, içeriği gönderen Üye/Üyeler'e aittir. MİLAT GAZETESİ, Üye/Üyeler tarafından paylaşılan içerikler arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin kendi web sayfalarında yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Milat Gazetesi, başta yukarıda sayılan hususlar olmak üzere emredici kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu'nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen Üye/Üyeler'e ait kişisel bilgileri paylaşabileceğini beyan eder. "
Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.