Dolar (USD)
34.12
Euro (EUR)
38.10
Gram Altın
2876.41
BIST 100
9900.25
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

PFDK''dan Ali Koç''a hak mahrumiyeti cezası!

PFDK cezaları açıkladı: Fenerbahçe Başkanı Koç ve Başkan Vekili Özsoy''a hak mahrumiyeti cezası verildi.
PFDK''dan Ali Koç''a hak mahrumiyeti cezası!
18 Haziran 2020 19:33:00
PFDK cezaları açıkladı: Fenerbahçe Başkanı Koç ve Başkan Vekili Özsoy''a hak mahrumiyeti cezası verildi.

rofesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK), bugün yapılan toplantısının ardından ceza kararlarını açıkladı.

“Sportmenliğe aykırı açıklamalar” gerekçesiyle Fenerbahçe Başkanı Ali Koç’a 45 gün hak mahrumiyeti ve 30 bin lira para cezası, Fenerbahçe Başkan Vekili Semih Özsoy’a da 60 gün hak mahrumiyeti ve 40 bin lira para cezası verildi.

Koç ve Özsoy’un açıklamalarının kulübün internet sitesinde yayınlanması nedeniyle Fenerbahçe’ye de 100 bin lira para cezası kesildi.

Galatasaraylı futbolcu Adem Büyük, “hakeme hakaret” nedeniyle 3 maç men ve 13 bin lira para cezasıyla, Denizlisporlu Zeki Yavru ve Fenerbahçeli Ozan Tufan da “rakip takım sporcusuna yönelik ciddi faulü” nedeniyle 2 maç menle cezalandırıldı.

NE OLMUŞTU?

TFF Başkanı Nihat Özdemir, katıldığı bir canlı yayındaki “Şike tartışmalarını bitirmek için nasıl bir strateji izleyeceksiniz” sorusuna, “9 senedir herhangi bir şekilde bir şike olayına şu ana kadar rastlamadık” yanıtını vermişti.

Şike soruşturması ve davasında görev yapanların yargılandığı davayı hatırlatan Fenerbahçe Başkan Vekili Semih Özsoy, “Nihat Bey çıkıp şunu dürüstlükle ve açıklıkla dile getirmeli. FETÖ’yü lanetlemeli ve kendisi tam anlamıyla bu FETÖ illetinin neresindedir, bunu anlatmalıdır. Haklı mücadelemizde, yıllardır süregelen neredeyse bitme aşamasında olan Kumpas Davası ile birlikte önümüzdeki hafta yapılacak olan ama Temmuz başına ertelenen davanın arifesinde böyle bir açıklama yapması da gerçekten düşündürücü” demişti.

Özsoy’un “FETÖ’nün neresinde” ifadesine tepki gösteren Nihat Özdemir ise “Fenerbahçe Spor Kulübü Yönetimi tarafından konunun saptırılması asıl rezalettir. Adımı bir terör örgütü ile yan yana getirme cüretini gösteren Semih Özsoy’un şahsımla ilgili itham ve saldırılarını esefle kınıyor ve ayıplıyorum” yanıtını vermişti.

Bu açıklamanın ardından Fenerbahçe Başkanı Ali Koç da Özdemir’e tepki gösterdi. Koç, “Nihat Bey’in açıklamaları, ilk açıklamasından da beter, daha da talihsiz bir noktaya konuları getirdi. 3 Temmuz kumpasını hatırlatan, ‘9 yıldır şike olayına rastlamadık’ diyor, sanki 9 yıl önce rastlanmış gibi bir ima çıkıyor. Düzeltmesini bekledik, düzeltmedi, demek ki sözlerin arkasında duruyor. Sormak istiyorum Sayın Nihat Özdemir’e, 2010-2011 sezonu şampiyonu kimdir?” ifadelerini kullanmıştı.