Dolar (USD)
33.99
Euro (EUR)
37.82
Gram Altın
2819.67
BIST 100
9577.46
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

PEYGAMBERİMİZE İFTİRA

Hükümete yönelik 17 Aralık darbe operasyonundan bu yana Cemaat'ten kamuoyuna yansıyanlar, ilahiyatçıları da isyan ettirdi. İlahiyatçılar, Paralel yapılanmanın kendi siyasi kavgasında Peygamber Efendimiz'i istismar aracı olarak kullanmasının İslam akaidine ters olduğunu belirtti.
PEYGAMBERİMİZE İFTİRA
15 Şubat 2014 13:45:00
Hükümete yönelik 17 Aralık darbe operasyonundan bu yana Cemaat'ten kamuoyuna yansıyanlar, ilahiyatçıları da isyan ettirdi. İlahiyatçılar, Paralel yapılanmanın kendi siyasi kavgasında Peygamber Efendimiz'i istismar aracı olarak kullanmasının İslam akaidine ters olduğunu belirtti.

STV'de yayınlanan bir dizide Peygamber Efendimiz'in istismar aracı olarak kullanılmasına ilahiyatçılar ateş püskürdü. Prof Dr. Ahmet Ağırakça, "Peygamberimizi filmde figüran olarak kullanmak, İslam akidesine kesinlikle terstir" diye konuşurken Prof. Dr. İhsan Süreyya Sırma ise Hristiyanlıktan esinlenilmiş tarihi bir tahrif olduğunu ifade etti. Hükümet'in dershanelerin dönüştürülmesine ilişkin karar alacağını açıklamasının ardından tüm güçleri ile AK Parti iktidarına saldırmaya başlayan Paralel Yapı, gemi azıya aldı.

Ne yapacaklarını şaşırdılar

Yolsuzluk operasyonu adı altında Halkbank ve İran ilişkilerine darbe vurulurken, paralel yapı örgütlenmesinin MİT'e ait tırları durdurarak devletin itibarını zedelemesi, kirli oyunun iç yüzünü görenler tarafından tepkiyle karşılandı. Yasa dışı ses kayıtlarıyla sarsılan ülke gündemi şimdi de cemaatin peygamberimizi dizi ve rüyalarla siyasi mücadele de kullanmasıyla farklı bir boyut kazandı.

Peygamberimizi figüran yaptılar

Hz. Muhammed'i dünyevi meselelere alet etmek gibi yanlış bir inanca sahip olanlar, inançlarını gözden geçirmelidirler diyen İlahiyatçı Prof. Dr. Ahmet Ağırakça, "Hayalu00ee bir senaryo uydurup, insanların önünde cismani bir duruşla, asla kendisinin ve getirdiği dinin razı olmayacağı bir inanç anlayışıyla Hz. Muhammed'i dünyevi meselelere alet etmek gibi yanlış bir inanca sahip olanlar, inançlarını gözden geçirmelidirler. Hz. Peygamberin bu konuda çok sarih hadisleri vardır. Ademoğlu öldüğü zaman dünya ile bağlantısı kesilir" dedi.

Hz. Aişe hizmetçi mi?

Hz. Aişe'nin cemaat toplantılarında çay dağıttığı söylemlerine de değinen Prof. Ahmet Ağırakça, "Diyorlar ki; Hz. Ayşe bize derslerde çay dağıtıyor. Kendilerine Hz. Aişe'den başka hizmetçi bulamadılar mı? Bize dinimizi taşıyan o mübarek kadını kendilerine çaycı yaptılar. Bu cemaat akide konusunda alabildiğine sıkıntılıdır. Film ve dizilerinde canlandırdıkları İslam'a tamamen aykırıdır ve biz bunu yıllardır dile getiriyoruz. Bunlar ellerinde bir gün patlayacaktı ve nihayet gerçekleşti. Kendilerinin çok mübarek bir cemaat olduğunu ifade etmek istiyorlar. Hz. Peygamber bir tek onların emrindedir ve sadece onların cemaatlerine gider, hizmetlerini alkışlar" diye konuştu.

Hristiyanlıktan esinlenilmiş

Prof. Dr. İhsan Süreyya Sırma ise Hz. Peygamber'in bu şekilde rüya ve hayallerle anlatmanın fevkalade sakıncalı olduğuna dikkat çekti. Sırma, "Onu gökten getirip kamyonlara bindirmek, dağlarda öldürdükleri Kürtlerle uğraşan jandarmaların dualarıyla onlara yardımcı olarak getirmek fevkalade yanlıştır ve peygamber efendimize hakarettir. Bu peygamberimizin su00eeretine de Kuran-ı Kerim'in ruhuna da aykırıdır. Hristiyanlıktan esinlenerek vefat etmiş olan peygamberimizi göstermek ayrıca tarihi bir tahriftir" dedi.

Bu olay şık olmadı

İlahiyatçı Nihat Hatipoğlu da daha önce yaptığı açıklamada, "Bir Peygamberin resmedilmesi mümkün değildir. Hiç kimse onun gibi oynayamaz. Onun gibi güzel olamaz. Hz Musa ve Hz İbrahim Aleyhisselam'ın filmlerini çevirdi yabancılar. Hepsinde aynı endişeyi hep taşıdık. Ne Hz Peygamberin ne de diğer Peygamberlerin, özellikle 4 Halifenin resmedilmesi, oynanması ve gölge gibi görünmesi, hiç biri şık değildir. Biz bunlara dikkat etmek zorundayız" ifadelerini kullandı.