Pensilvanya'da FETÖ isyanı
FETÖ elebaşı Gülen'in yaşadığı Pensilvanya'nın Saylorsburg kasabasındaki yoğun güvenlik önlemleriyle korunan dış dünyaya kapalı kampında yaşananlar ve örgütün yürüttüğü faaliyetler bölge sakinlerini tedirgin ediyor. Bölgede yaşayan Amerikalı sakinler, FETÖ mensuplarının Saylorsburg beldesindeki gayrimenkul alımları, siyasilere yaptıkları bağışlar, yerel yönetimlerden sağladıkları ayrıcalıklar ve Gülen'in de yaşadığı kampın etrafındaki güvenlik önlemleriyle ilgili rahatsızlıklarını dile getirdi.
Terör örgütüne ayrımcılık yapıyorlar
Bölgedeki Kostonbador çiftliğinin sahibi 72 yaşındaki David Bonser, FETÖ elebaşı Gülen ve kampıyla ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu. Türk hükümetinin darbe girişimi nedeniyle yargılamak üzere Gülen'i geri istediğini duyduğunu belirten Bonser, "O çok büyük bir ihtimalle burada korunuyor. FETÖ mensuplarıyla ilgili beldede çok büyük rahatsızlık var. Hakkında şikayetler var. FETÖ üyelerinin bölgeye yerleşmesiyle ilgili özel bir problemim yok. Benim için problem olan şey, bu insanların burada bir çeşit özel muamele görüyor olmaları. Bölgedeki yerel yöneticiler örgüt mensuplarına ayrımcılık yapıyor. Türkiye'de 15 Temmuz'da gerçekleşen FETÖ darbe girişimiyle ilgili de yeterince bilgim yok" diye konuştu.
Burada bir şeyler dönüyor
Bonser, "Tabii ki, bu örgüt beni endişelendiriyorlar. Oradaki (Gülen'in) yerleşkesine gittim, baktım, dışarıda silahlı korumalar var. İçeri giremezsin. Niye? Ve o yerleşke hiç bir vergi ödemiyor çünkü dini bir kamp. Niçin? Ben burada birçok vergi ödüyorum. Ben vergi veren bir vatandaşım. Niye böyle olmak zorunda, niye bunu incelemiyorlar. Bir şeyler dönüyor ama ben bilmiyorum. Çeyrek mil ötede, dünya terörist lideri bir komşu ile yaşama ihtimali beni çok endişelendiriyor. Benim ispatlayabileceğim bir şey değil. Haberlerde böyle geçiyor" dedi.
Hindular değil FETÖ mensupları problem
Bölgeye son dönemde birçok FETÖ mensubunun yerleştiğine vurgu yapan Bonser, şunları söyledi: "Burada birçok Türk görüyorum, süpermarkette, sokakta. Onlar yerleşmek için gayrimenkul alıyorlar. Buna karşı olduğumu söylemiyorum ama bunlar Amerika'yı ele geçirmeye mi çalışacaklar, burada neler dönüyor? Ben endişeliyim. Bölgede Hindu tapınağı da var. Hindular problem değil. Fakat bunlar (Gülenciler) tamamen farklı. FETÖ mensuplarının kiliseye gidiyor. Buraya ilk geldiklerinde, benim gittiğim kiliseye geliyorlardı."
Yönetim koruyor
Kasaba yakınındaki Wind Gap bölgesinde yaşayan ve temizlik şirketi işleten John Favere FETÖ'ye yapılan ayrımcılıktan şikayetçi. Favere, "Ben 'dur' işareti olan yerde duruyorum, ama onlar durmuyor. Ben Amerikalı olarak sistemin kurallarına uymak zorundayım. Onlar ise kuralları çiğniyor ve sanırım yönetim tarafından korunuyor" dedi.
"Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik ya da ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk münhasıran, içeriği gönderen Üye/Üyeler'e aittir. MİLAT GAZETESİ, Üye/Üyeler tarafından paylaşılan içerikler arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin kendi web sayfalarında yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Milat Gazetesi, başta yukarıda sayılan hususlar olmak üzere emredici kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu'nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen Üye/Üyeler'e ait kişisel bilgileri paylaşabileceğini beyan eder. "
Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.