PDY'ye '2 milyon 770 bin lira' aktarılmış!
Zonguldak merkez ile Ereğli ve Çaycuma ilçelerinde Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında kayyum atanan eğitim kurumlarının, 2 milyon 770 bin lirayı aşan miktarda kayıt dışı işlem yaptığı, bunu terörün finansmanında kullanılmak amacıyla FETÖ/PDY'ye aktarıldığı yönünde kuvvetli şüpheler bulunduğu tespit edildi.
Zonguldak Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında Sulh Ceza Hakimliğince kayyum atanan eğitim kurumlarının yanı sıra aralarında iki otomotiv firması bayisinin de yer aldığı 11 şirketle ilgili vergi müfettişlerince bilirkişi raporu düzenlendi.
İncelemelerde 2009-2010 ve 2014-2015 eğitim-öğretim dönemlerinde kent merkezinde faaliyet gösteren Fatih Koleji, Anafen ve FEM dershanesi, Çaycuma FEM-Anafen Dershanesi, Ereğli'deki FEM-Anafen Dershanesi ve Fatih Kolejinin bağlı olduğu 5 şirketin, 2 milyon 770 bin liranın üzerindeki bir tutarı kayıt ve beyan dışı bıraktığı belirlendi.
Bazı öğrenciler üzerinden belirlenen miktarın eğitim kurumlarındaki tüm öğrencileri kapsaması durumunda ise ortaya çıkacak hasılat farkının vegizlenen gelirin çok daha yüksek çıkmasının muhtemel olduğu değerlendirildi.
"Aldıkları maaş karşılığı abone zorlaması"Soruşturma kapsamında görüşülen öğrenci velileri ve bazı okul çalışanlarının,Zaman gazetesi ve Sızıntı dergisi abonesi olmaya zorlandıkları, kurban bağışıadı altında para istendiği, okul arsası ve inşaatına yardım için para talep edildiği ve her sınıftan bir kurban parası toplandığını aktardıkları öğrenildi.
İfadesine başvurulan bazı personelin, aldıkları maaş karşılığında bağış veya yardım talep edildiği, Zaman gazetesi ve Sızıntı dergisine abone edildiklerini, dergi ve gazeteye kendileri haricinde dışarıdan altışar kişi bulup abone yaptırılmasının istenildiğini, bunun zorunluluk sayıldığını, abone yaptırmayanların verimsiz kabul edildiğini söyledikleri belirtildi.
Her hafta iki gün okulda esnaf ve muhtelif kişilerin toplanarak bağış ve yardım parası adı altında para toplandığı, bunun miktarının ise tespit edilmesinin mümkün olmadığı bildirildi.
"Terörün finansmanı şüphesi"Özel eğitim kurumlarına ait şirketlerin tamamında gizlenen kayıt dışı gelirlerin varlığı ve bu edinimlerin şirket tüzel kişiliği ve şirket sahiplerinin mal varlıklarına artış olarak görülmediğinden dolayı terörizmin finansmanında kullanılmasının da muhtemel olduğu değerlendirildi.
"Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik ya da ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk münhasıran, içeriği gönderen Üye/Üyeler'e aittir. MİLAT GAZETESİ, Üye/Üyeler tarafından paylaşılan içerikler arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin kendi web sayfalarında yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Milat Gazetesi, başta yukarıda sayılan hususlar olmak üzere emredici kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu'nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen Üye/Üyeler'e ait kişisel bilgileri paylaşabileceğini beyan eder. "
Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.