''Paylaşılmayı en çok hak eden şey bilgidir''
Diyarbakır'daki temaslarını sürdüren Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, merkez Sur ilçesinde, İslam'ın 5. Harem-i Şerif'i olarak kabul edilen tarihi Ulu Cami'de hutbe verdi, cuma namazını kıldırdı.
Diyarbakır'ın, Hz. Peygamber'in vefatından kısa bir süre sonra İslam ile müşerref olduğunu ve kalplerin fethedildiğini ifade eden Erbaş, "Bugüne kadar minarelerinden ezan susmamış, camilerinde secdeler, rükular hep devam etmiş. Müslümanlar bugüne kadar bu şerefle yaşamış, bundan sonra da devam edecekler inşallah." ifadelerini kullandı.
500 sahabenin bu topraklara gelerek, gönülleri fethettiğine işaret eden Erbaş, şunları kaydetti:
"İnsanların İslam ile şereflenmesine vesile olmuşlar. Bugün de aynı manevi rehberlikleri bizim gönüllerimizde devam etmektedir. Ruhları şad olsun, şefaatlerine nail olmayı Rabb'im cümlemize nasip etsin. Müslümanlığımızı onlara borçluyuz."
"Bildiklerimizi birbirimizle paylaşalım"Erbaş, Dicle Üniversitesi Kültür ve Kongre Merkezi'nde düzenlenen programda, öğrencilerle bir araya geldi.
Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda konuşan Erbaş, Kur'an-ı Kerim'de düşünce ve tefekküre atıfta bulunan 550 ayet olduğunu söyledi.
"Allah bilgiyi isteyene verir. O yüzden biz isteyeceğiz. Bunun yolu okumaktır, araştırmaktır, bilgi üretmektir." diyen Erbaş, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Bu yüzden biz, bilginin peşindekiler olarak insanların en hayırlısının, onlara faydalı olanlar olduğunu bilmemiz lazım. Biz insanlara faydalı olmak için ilim öğrenmiyor muyuz? Tıpta okuyan arkadaşlarımız nice hastaların hastalıklarını tedavi edecekler. Mühendis arkadaşlarımız, insanlarımızı ev sahibi yapacaklar. İlahiyat okuyan arkadaşlarımız, onlara İslam'ı sahih olarak anlatarak faydalı olacaklar."
"İslam medeniyeti sevgi medeniyetidir""İslam medeniyeti sevgi medeniyetidir. Ne olur birbirimizi sevelim. Düşüncelerimiz farklı olsa da düşüncelerimize saygı gösterelim." ifadelerini kullanan Erbaş, Hazreti Muhammed'in veda hutbesinde dile getirdiği ifadelerine değindi.
Erbaş, ne dilin, ne ırkın, hiçbirisinin üstünlük gerekçesi olmadığına işaret ederek, "Medeniyetimizin temelinde bu var. İşte bunları zenginlik olarak görelim ve birbirimizi sevelim. Peygamber efendimiz döneminde Yahudiler ile barış içinde yaşamaya devam ediyorlar. Onlarla Medine'de 52 maddelik sözleşme imzalıyorlar. İşte bu bizim medeniyetimizin en önemli kazanımlarındandır. O yüzden örnek olacağız." şeklinde konuştu.
Üniversite öğrencilerinin bilgi, hikmet, ilim ve irfan sahibi olma yolundaki insanlar olduğunu vurgulayan Erbaş, bilgi ve hikmet yönünde olanlarla bilmeyenlerin bir olamayacağını kaydetti.
Erbaş, "Bilenler okullardan, mekteplerden çıkıyor. O yüzden bildiklerimizi birbirimizle paylaşalım. Herkes bildiğini birbiriyle paylaşırsa bilgi çoğalır, tıpkı mutluluklar gibi. Paylaşılmayı en çok hak eden şey bilgidir." diye konuştu.
"Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik ya da ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk münhasıran, içeriği gönderen Üye/Üyeler'e aittir. MİLAT GAZETESİ, Üye/Üyeler tarafından paylaşılan içerikler arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin kendi web sayfalarında yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Milat Gazetesi, başta yukarıda sayılan hususlar olmak üzere emredici kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu'nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen Üye/Üyeler'e ait kişisel bilgileri paylaşabileceğini beyan eder. "
Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.