Dolar (USD)
34.15
Euro (EUR)
38.05
Gram Altın
2922.41
BIST 100
9891
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Partiler Tekrara Saplandılar

Partiler Tekrara Saplandılar
28 Haziran 2015 00:00:00

Türkiye'nin en köklü partisi CHP, kendini güncelleyip çağdaş bir parti olamıyor. 1920 lere takılıp kaldı. Türkiye'nin ekonomik, sosyal, siyasi sorunlarından bihaber, varsayımlarla, sağa sola çamur atmalarla politika yaptığını zannediyor.

Güncellediği, tutumunu yenilediği, bir tek örnek yok.

1946 politikalarını, tekrar edip durmaktadır. Kendini reforme edemeyen bir partinin ülkeyi reforme etmesi mümkün müdür? Seçimlerde Türkiye ve Dünya gündemiyle alakalı hiç bir önerileri bulunmuyordu.

Tribünlere oynayan, popülist birkaç dandik vaatle seçimleri baştan savdılar.

Dış politikada;

CHP nin, Suriye ve Filistin için önerileri, İsrail'le ilişkiler, Rusya ve Kırım politikası, Doğu Türkistan-Çin için düşüncesi, İran'ın nükleer programı, Mısır darbesine tepkisi, Batı ülkeleri ile sömürgeleri denkleminin neresinde olduğunu, bilen, duyan, anlayan var mı? İç politikada;

3. Havaalanına, 3. Köprüye, Kanal İstanbul'a karşıdır, duble yollara duyarsız, çözüm sürecinin aleyhindedir. Peki, bu projelere alternatif önerileri ne?

Hiç, sadece hiç...

CHP nin ekonomi yönetimi nasıl olacaktır, faiz politikası, özelleştirme, enflasyon, cari açık, konularını nasıl yönetecektir. Maalesef hiç bir alternatif önerisi yok. Erdoğan'a sataşmalarla, hırçın, öfkeli nutuklarla, "Pensilvanya Malzemesi" ni sakız gibi çiğnemekle % 25 başarısı(!) hep tekrarlanıyor. Türkiye böyle bir ana muhalefeti hak etmiyor? MHP' ye gelince... CHP için söylediğimiz tüm eleştiriler MHP için de geçerlidir. MHP dünyayı İttihat-Terakki vizyonu ile yorumlamayı sürdürmektedir. MHP nin AKP yi aşan inandırıcı projeleri olmaması için hiç bir neden yoktur. Bunun için potansiyeli mevcuttur. Türkiye' nin de buna ihtiyacı vardır. Yukarıda saydığımız iç ve dış sorunlarda MHP nin önerileri nelerdir? Şayet varsa; bunları seçmenin önüne koyarak seçime girmek yerine "Demirel" tarzı komik vaatlerle neden seçmenin önüne gelinmiştir? Politika diye çözüm sürecini istismar etmek ve "çözümsüzlük süreci" önermekle % 16 lar hep tekrar edilip duruyor. HDP; 19. asrın pozitivist bataklığına saplanmış, tedavülden kalkmış komünist, Baascı, politikaları tekrarlamakta olan bu parti, özgün ve makul öneriler üretememektedir. Batı'lı ülkelerle paslaşmakla, "emanet" baraj hileleriyle, ne Kürtlere ne de Türkiye'ye bir yararı olmuyor. Batı her zaman olduğu gibi onları kullanıp atacaktır. Kendini yerel düşmanlarla kuşatan, HDP iflasa mahkumdur. HDP, çözüm sürecindeki muhatabı AKP yle ilişkisini hesapsızca ve nankörce çarçur etti, şimdi elinde % 13 le sipsivri ortada kaldı, boş boş etrafa bakmaktadır. AKP ye gelince; "Gezi" ye kadar, müthiş bir performans gösterip, Türkiye'nin kaderini değiştirdi. "Gezi" ve "artçı" darbelerle yaralandı. Darbelerin amacı zaten buydu. Direksiyonu elden kaçıran AKP, özeleştirilerle kendini süratle toparlamalı, yenilemelidir. "Gezi" sonrası, Türkiye' nin büyümesi %3 leri tekrarlamaktadır. AKP bu rakamı % 7 lere taşımadan rahat edemez. Bunun yolunu bulmalıdır.

Son Dakika Haberleri Haber Magazin Haberleri