Parmak çıtlatmanın zararları nelerdir?
Parmak çıtlatmanın zararları nelerdir? Kimileri parmak çıtlama sesine bile tahammül edemiyor. Bir çok kişi de ileride büyük zarara yol açacağı konusunda uyarıyor. Peki parmak çıtlatmanın zararları nelerdir? İşte parmak çıtlatmanın zararları...
Parmak çıtlatmak oldukça sık tekrarlanan ve hemen hemen herkesin uyguladığı bir alışkanlıktır. Parmak çıtlatmak sonucunda; eklemlerin içerisinde bulunan sıvıların içinde bulunan gazların açığa çıkmasıyla ve üzerlerinde baskı uygulanması nedeniyle gazın dışarı çıkması anında ortaya çıkan çıtlama durumudur. Sık yapıldığı zaman parmaklar tekrar çıtlamaz çünkü içerisinde bulunan gazların tekrar sıvının içine karışma süreci 20-25 dakikalık bir süreçle tamamlanmaktadır.
Parmak çıtlatma ile eklemlerin etrafında bulunan replektörlerin uyarılmasını sağlar. Bu replektörler de eklem kaslarını gevşeterek rahatlamaya etken olmaktadır. Parmak çıtlatmanın zararı olup olmadığı konusunda pek endişe duyulmaz çünkü bir rahatlama söz konusu olmaktadır.
Araştırmalar sonucunda ortaya çıkan gerçek; parmak çıtlatmanın bir zararı olmadığına dairdir. Bazı durumlarda fazla çıtlatma nedeni ile kavrama güçlüğü çıtlatmayan kişilere nazaran daha azdır. Ayrıca; parmak çıtlatmak eklemlerde gevşemeye neden olduğu ancak bunun kesin olmadığı söylenmektedir.
Zararlı olduğu söylentileri olmasına karşın; uzmanlar bu konuda hem fikir olarak zararlarının olmadığı konusunda birleşmişlerdir. Titreme olması ya da kireçlenme olması öngörülen düşüncelerin tamamen yetersiz ve yersiz olduğu açıklanmıştır. Titremelerin farklı bir nörolojik rahatsızlıktan ötürü olabilme ihtimali söz konusudur.
Yani kısacası; uzun dönemde parmak çıtlatmanın kavrama güçlüğü yaratabileceğinin dışında hiç bir zararı yoktur.
"Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik ya da ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk münhasıran, içeriği gönderen Üye/Üyeler'e aittir. MİLAT GAZETESİ, Üye/Üyeler tarafından paylaşılan içerikler arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin kendi web sayfalarında yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Milat Gazetesi, başta yukarıda sayılan hususlar olmak üzere emredici kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu'nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen Üye/Üyeler'e ait kişisel bilgileri paylaşabileceğini beyan eder. "
Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.