Paris sokaklarındaki kiralık scooterlar kaldırıldı
Paris'te referandum sonucunda kiralanan elektrikli scooterların kullanımı 2 Nisan’da yasaklanmış ve bu kararın 1 Eylül’de yürürlüğe gireceği açıklanmıştı.
Paris Belediyesi’nin scooter firmalarının Eylül ayının başına kadar zaman tanımasının ardından kentte bulunan 15 bin kadar kiralık scooterdan sonuncusu da sokaklardan kaldırıldı.
Uzun süre tartışmaların hedefinde olan kiralık scooterların kaldırılmasıyla Paris, kiralık scooterların yasaklandığı ilk Avrupa başkenti oldu.
Yüzde 89.03 oyla yasaklandı
Scooterlar ilk olarak 2018 yılında Paris’te kullanıma başlanmıştı. Güvenlik gerekçeleriyle uzun süre tartışılan kiralık scooterların kullanımına ilişkin Nisan ayında yapılan referandumda Paris halkının yüzde 89.03 oyla elektrikli scooterların kullanımının yasaklanmasını istemişti.
Paris nüfusunun yalnızca yüzde 7.5'inin katıldığı referandum sonucunda elektrikli scooterların kullanımı yasaklanmıştı. Referandumda yaklaşık 103 bin 84 kişi oy kullanmıştı.
Scooter kullanmak için ehliyet gerekir mi?
Ehliyet gerekliliği hafif elektrikli scooter ve motorlar için gerekmediğini, sadece yaş sınırlamasının olduğunu belirten bilgiler doğrudur. Bu tür araçları kullanabilmek için 18 yaşından büyük olmak gerekmektedir.
Ağır elektrikli scooter ve motorlar için ise B sınıfı ehliyet gerektiğini ve C sınıfı ehliyet sahiplerinin hafif elektrikli scooter ve motorları kullanabileceğini ifade eden bilgiler de geçerlidir.
Ayrıca, kullanırken kask takma zorunluluğu, belirlenmiş hız sınırlarına uyma gerekliliği ve kaldırım ile yaya yollarının kullanımının yasak olduğu bilgiler de güvenli sürüşü sağlamak adına önemlidir. İki kişinin birden taşınması da yasak olup güvenlik açısından önemlidir. Bu kurallara uymanın, güvenli bir ulaşım için önem taşıdığını unutmamak önemlidir. Bu bilgiler ışığında, elektrikli scooter ve motorların sorumlu bir şekilde kullanılması gerektiği anlatılmış olur.
"Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik ya da ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk münhasıran, içeriği gönderen Üye/Üyeler'e aittir. MİLAT GAZETESİ, Üye/Üyeler tarafından paylaşılan içerikler arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin kendi web sayfalarında yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Milat Gazetesi, başta yukarıda sayılan hususlar olmak üzere emredici kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu'nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen Üye/Üyeler'e ait kişisel bilgileri paylaşabileceğini beyan eder. "
Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.