Parapenin zararları nelerdir?
Pek çok kozmetik ürününde büyük harflerle yazar ' Parapen içermez' Peki parapen nedir? Parapenin zararları nelerdir? Parapenli ürün kullanmanın zararları nelerdir? Detaylar haberimizde...
PARABEN NEDİR?
Parabenler, kozmetik ürünlerde yaygın olarak kullanılan bir grup kimyasal koruyucudur. Piyasada bulunan nemlendiricilerden, şampuanlardan ve serumlardan kremlere, losyonlara ve diş macunlarına kadar - neredeyse tüm kozmetik ürünlerinde parabenler bulunur. Parabenler üründe bakteri ve küf oluşumunu engeller. Paraben içeren ürünler aylarca hatta yıllarca sürebilir.
En sık kullanılan parabenler şunlardır:
Butylparaben
Isobutylparaben
Propylparaben
Methylparaben
Etilparaben
Bu isimleri çoğu kozmetik ve cilt bakım ürünlerindeki içerik listesinde görmüş olmalısınız. Tek bir ürün bir veya daha fazla türde parabenler içerebilir. Parabenler, ürünü çok çeşitli bakteri ve mikroplardan koruyabilmelerini sağlamak için genellikle diğer koruyucularla birlikte kullanılır.
1950'lerden bu yana, parabenler kozmetik ürünlerinde yaygın olarak kullanılmaktadır. Parabenler popülerdir çünkü bunlar nazik, hassaslaştırıcı değildir ve koruyuculardan daha etkilidir.
Paraben Nedir Parabenin Zararları Nelerdir
Kozmetik İçerikleri (CIR) , FDA ile ortaklaşa, parabenler kozmetik (kullanılmak üzere güvenli olduğu sonucuna 1 ). Mükemmel antimikrobiyal özellikleri nedeniyle, parabenler kozmetiklerde, gıda maddelerinde, deterjanlarda ve hatta ilaçlarda yaygın olarak kullanılmaktadır.
Şimdi, soru şu, parabenler ile ilgili sorun tam olarak nedir?
İŞTE PARABENLERİN ZARARLARI
Parabenler hem zehirli hem de toksik özellik taşırlar.
Parabenler cildi hassaslaştırabilir, alerjik reaksiyonlara neden olabilir. Deride egzama gibi deri hastalıklarına, tahriş ve alerjik tepkimelere neden olurlar.
Parabenler xenoestrojen olarak kabul edilir. Başka bir deyişle, bu kimyasallar vücudunuzdaki östrojen hormonunu taklit edebilir. Parabenler vücudunuzdaki östrojen reseptörlerini bağlar. Bu östrojenik aktivite meme kanseri gelişimine yol açabilir.
Meme kanserli hastaların meme dokularında da parabenler saptanmıştır. Bir hipotez, üst lateral meme bölgesinde meme kanseri insidansını koltuk altı deodorantı (parabenler içeren) kullanımıyla ilişkilendirir.
Araştırmacılar ayrıca anne sütünde, serumda, idrarda ve seminal sıvıda parabenler tespit etmişlerdir.
Parabenler, UV'ye maruz kalmanın neden olduğu hücresel düzeyde hasarı arttırabilir ve bu da cilt kanserine neden olabilir.
Bu nedenlerden dolayı birçok kozmetik ve cilt bakım markası “paraben içermeyen” ürünlere geçti. Bununla birlikte, bu ürünler paraben içermez olduklarını iddia etseler de koruyucu kullanıyorlar. Genellikle, alkol, greyfurt çekirdeği ekstresi veya sorbat koruyucu olarak kullanılır.
"Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik ya da ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk münhasıran, içeriği gönderen Üye/Üyeler'e aittir. MİLAT GAZETESİ, Üye/Üyeler tarafından paylaşılan içerikler arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin kendi web sayfalarında yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Milat Gazetesi, başta yukarıda sayılan hususlar olmak üzere emredici kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu'nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen Üye/Üyeler'e ait kişisel bilgileri paylaşabileceğini beyan eder. "
Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.