Dolar (USD)
34.15
Euro (EUR)
38.01
Gram Altın
2879.37
BIST 100
9901.16
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Paralel Yapının bağış tezgahı

Paralel Yapı'nın Türkiye aleyhinde açıklamalar yapmaları için Amerika'daki siyasetçilere yüklü miktarda bağış ve harcama yaptığı ortaya çıktı. Milat'ın ulaştığı belgelere göre Paralel Yapı Türkiye'yi Batı'nın gözünde itibarsızlaştırmak için elinden geleni ardına koymamış.
Paralel Yapının bağış tezgahı
17 Şubat 2015 10:28:00
Paralel Yapı'nın Türkiye aleyhinde açıklamalar yapmaları için Amerika'daki siyasetçilere yüklü miktarda bağış ve harcama yaptığı ortaya çıktı. Milat'ın ulaştığı belgelere göre Paralel Yapı Türkiye'yi Batı'nın gözünde itibarsızlaştırmak için elinden geleni ardına koymamış.

Yusuf Serçe /ABD

Geçen hafta Amerikalı 88 siyasinin Paralel Yapı için Amerika Dışişler Bakanı John Kerry'e mektup yazarak Cumhurbaşkanı Erdoğan'a ulaşıp Gülen'e bağlı gazetecileri tutuklanmalarını gündeme almasını istediler. Mektup yazan 88 bölge temsilcisinden biri olan Amerika'nın Illinois Eyalet temsilcisi Aaron Schock, Paralel Yapı tarafından yüklü miktarda bağış aldığı ortaya çıktı. Milat'ın ulaştığı belgelere göre Fethullah Gülen ve ekibinin Amerika'daki siyasetçilere yüklü miktarda bağışların yanı sıra konaklama, gezi gibi birçok faaliyetin de masraflarını karşıladığı bilgisi yer alıyor.

Yukarıda gördüğünüz belge Gülen'in basit bir seyahat için yaptığı ödenek: Görüldüğü üzere toplam $12000 (On iki bin dolar) civarı bir meblağ söz konusu.

Vaiz gibi değil Şirket Ceo'su gibi davranıyor

Paralel Yapı tarafından ihya edilen isimleri tek tek incelemenin yanı sıra bir isim üzerinden paylaşım yapmak herhalde durumun vahameti konusunda yeterli bilgi verecektir. Bağış yapılan isimlerin başında , Amerika'nın Illinois Eyalet temsilcisi Aaron Schock yer alıyor. Aaron Schock, 2009'dan bu yana Amerika'nın Illinois Eyaleti 18. Bölge temsilcisi. Son zamanlarda haberlerde sıkça rastladığımız Aaron Schock, John Kerry'e Gülen için mektup yazan 88 bölge temsilcisinden biri ve hakkındaki bir takım seyahat belgeleri oldukça dikkat çekici! Bu belgelerin Schock'ın kendi bölgesindeki Fethullah Gülen Örgütüne bağlı "Charter School" Özel Okullarının bulunması dikkat çeken diğer bir nokta. Bu okulların lobi faaliyetleri için aşırı harcamaları, Paralel Yapının lideri olarak bilinen Gülen'e bağlı olması, Gülen'in emekli bir vaiz olmanın ötesinde bir şirket Ceo'su veya sahibi gibi davrandığını gözler önüne seriyor.

Genç ve dinamik kişiler hedefte

Bu işlerin yürütülmesinde genç, dinamik ve de şıklığıyla(bu özellikler, Schock'ın Amerika'da nasıl tanındığı!) dikkat çeken kanun yapıcı (Amerikan sisteminde 'lawmaker' konumunda olduğu için) özelliğiyle de Schock'ın seçilmesi hiç de şaşırtıcı değil. Ama asıl şaşırtmayan, Schock'ın seyahatlerinde ki masraflarının kabarıklığı ve bunların Paralel Yapı tarafından karşılanması dikkat çeken diğer nokta.

Yukarıdaki belgede görüldüğü gibi, a) sponsorluk kısmı 'NO'(Hayır) olarak işaretlenmiş. b) ve herhangi birinin de bu işle görevlendirilmediği de 'N/A'(Mevcut Değil) olarak işaretlenmiş.

Şimdi de otel masraflarına bir göz atalım.

Yüklü miktarda bağış yapılmış

Paralel Yapının sadece Schock'ın masraflarını karşılamakla yetinmeyip, onun şefi olan Mark Roman'ın masraflarını da karşıladığı da ortaya çıktı. Sadece bu kadar da değil, ayrıca Schock'ın basın sözcüsü Steve Dutton'ın ve yasama danışmanı Micheal Pasko'nun masraflarını da karşılamış.

Gayet yüksek meblağların ödendiği özellikle Illinois Eyaletinin Peoria bölgesindeki okulların ihyası adına boşa gitmemiş gibi görünüyor.

Masraflar Süleyman Turanoğulları tarafından ödenmiş

Yukarıdaki diğer bir belgede Fethullah Gülen'e bağlı Amerika'da faaliyet gösteren derneklerin 2014 yılında Amerikalı siyasilerin seyahat sponsorluklarını gösteren evrak!