Dolar (USD)
34.12
Euro (EUR)
38.10
Gram Altın
2876.41
BIST 100
9900.25
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Paralel Yapı Çözüm Sürecini sabote ediyor

17 Aralık Operasyonu ile devlet içinde devlet yapısının tasfiye sürecine girdiğini belirten Ak Parti Van Milletvekili Fatih Çiftçi, "Paralel yapı çözüm sürecine darbe vurarak özellikle Doğu ve Güneydoğu'nun gelişmesinin önünü tıkamıştır. Bölgenin gelişmesine takoz koyanlara, çatışma ortamı hazırlayanlara artık rahat uyku yoktur "dedi.
Paralel Yapı Çözüm Sürecini sabote ediyor
26 Aralık 2014 11:19:00
17 Aralık Operasyonu ile devlet içinde devlet yapısının tasfiye sürecine girdiğini belirten Ak Parti Van Milletvekili Fatih Çiftçi, "Paralel yapı çözüm sürecine darbe vurarak özellikle Doğu ve Güneydoğu'nun gelişmesinin önünü tıkamıştır. Bölgenin gelişmesine takoz koyanlara, çatışma ortamı hazırlayanlara artık rahat uyku yoktur "dedi.

EZGİ ÇELİK ANKARA

2013 yılının 17 Aralık Salı sabahı, içinde bakan çocuklarının da adının geçtiği, Ankara'da yetkili konumdaki kişilerin bile haberdar olmadığı bir operasyon haberi herkesi şaşkına çevirmişti. Türkiye'de siyaseti dizayn etmek için kirli eller yine planlarını devreye sokmuştu. 17 Aralık Darbe Girişiminin üzerinden bir yıl geçti. Birinci yıl dönümü adı altında yine o kirli yapılar sokakları karıştırmak istedi. TBMM Anayasa Komisyonu üyesi ve Ak Parti Van Milletvekili Fatih Çiftçi yaşanan bu süreci Milat'a değerlendirdi.

Hukukla çözeceğiz

Tüm sorunları hukuk içerisinde çözmeye çalıştıklarını söyleyen Fatih Çiftçi, şunları söyledi: "Muhalefetin yürüyüşü olabilir, çünkü birlikteliklerini ortaya koyuyorlar. Muhalefet, kimlerden emir aldığını ve kimlere hizmet ettiğini bu şekilde gösteriyor. Fakat Türkiye'nin hukuk düzenine dönük zararlı faaliyetler yapan kim veya hangi yapı olursa olsun bunu durdurmak, doğrudan ya da dolaylı bir şekilde destek verenleri ikaz etmek, devletimizin en doğal hakkıdır. Devletimiz bunları Türkiye'deki mevcut yasalarla hukuk devleti içerisinde çözmeye çalışıyor"

Muhalefet birilerinin oyuncağı olmamalıdır

Paralel yapının hedefine ulaşamadığını belirten Çiftçi,"Paralel yapı, siyaset alanındaki bloklaşma çabalarında bekledikleri sonucu elde edemedi. Bakın 1.yıldönümü adı altında ülkenin özellikle ekonomik, sosyal ve siyasal alanına zarar vermek için plan üstü plan yapan bu yapı bekledikleri hiçbir sonuca ulaşamadı. Halkın sağduyusu galip geldi. Esasen devletin birçok kurumlarına sızmış bu yapıları devlet, aklıyla, kurumlarıyla her nereye sirayet ettiyse bulup çıkarıyor ve çıkarmaya da devam edecektir. Sorun bu yapıya destek veren siyasi partilerde özellikle ana muhalefet 'de. Ana muhalefet partisine, 'paralel yapıya destek ver' diyenlerin Türkiye üzerindeki oyunları büyüktür. Fakat ana muhalefet liderinin bu oyunu görebilecek vizyonu yoktur. Esas sorun liderlik sorunu yaşayan muhalefettedir. Ne söylediğini bilmiyor, ne anlattığını bilmiyor. Sadece eline tutuşturulan birkaç nottan konuşarak milleti kandırmaya çalışıyor" dedi.

Çözüme karşılar

'Paralel Yapı'nın kirli ittifaklar içersinde olduğunu vurgulayan Çiftçi, sözlerine şöyle devam etti:"Bu yapı özellikle Doğu ve Güneydoğu bölgelerimizde ilk aşama olarak bölge halkını Çözüm Sürecinin sadece adını kullanarak hükümete karşı kışkırtmayı planlamış Kürt vatandaşlarımıza 'Çözüm Süreci işe yaramayacak' mesajı iletmeye çalışmışlardı. Ancak bölge halkı bu yapının palavralarına inanmadığını Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde gördük, inşallah genel seçimlerde de göreceğiz."

İnşallah Yakup kardeşimizde özgürlüğe kavuşacak

Çiftçi, "Yeni operasyonlar konusu suç teşkil eden yeni bilgiler, müracaatlar, iddialar oldukça ve elde edildikçe elbette ki hukuk çerçevesinde devam edecek. Bu yapı ülkeye ihanet edecek bir de cezasız mı kalacak. Devletle güreş tutmanın bir bedeli vardır. Bu bedeli bu yapı ödeyecek. Bundan geri dönüş yok. Sadece cızırtı çıkartıyorlar, basına darbe olarak yansıtıyorlar. Basın özgürlüğü diyen paralelciler bir zahmet aynaya baksınlar. Ne çevirdiklerini görebilirler. Bunlar tuzak üstüne tuzak kurdular fakat Cenab-ı Hakk'ı unuttular.3 yılda devleti rest ore etmeyi planladılar. Ama şimdi yok oluyorlar. Bu günlerde bu yapının hedefinde 28 Şubat yargısının verdiği ve paralel yargının onadığı hukuksuz ceza sebebiyle işyerinden evine giderken belediye otobüsünde gözaltına alınan ve sonrasında Metris Cezaevine götürülen Yakup Köse var. İnşallah Yakup kardeşimizde özgürlüğe kavuşacak.

HDP şiddetten uzak durmalı

"Konu kardeşlik olunca herkesin taşın altına elini koyması gerekiyor" diyen Mardin Kadın Kolları Başkanı Zeynep Alkış, "Şuanda oldukça olumlu bir atmosfer var. AK Parti daha fazla analar ağlamasın diye elinden geleni yapıyor. Ama bu sorun 100 yıllık bir sorun ve sadece Ak Partinin milli iradeye sahip çıkmasıyla sorunu çözemeyiz. HDP süreci provoke etmeye niyetli olan örgütü silahsızlanmaya zorlamalıdır. Silahlar konuşunca kimse konuşamaz. Ya da silahlar konuşurken biz konuşsak bile sesimiz duyulmaz. Bir de HDP şiddetin dilinden kendini arındırmalı, rolünü cesurca sergilemelidir" diye konuştu.