Dolar (USD)
32.66
Euro (EUR)
35.41
Gram Altın
2511.33
BIST 100
10851.78
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Papazın kirli yüzü

ABD'nin ısrarla sahip çıkmaya çalıştığı Rahip olduğu söylenen Andrew Craig Brunson'un Güneydoğu şehirlerinde çekilmiş fotoğraflarında ilginç bir detaya ulaşıldı. Milat, sık sık görüştüğü ve birlikte çalıştığı Brunson'un Mardin Amerikan Evanjelik Kilisesi'nde görevli pastörün ağlama duvarındaki fotoğraflarına ulaştı.
Papazın kirli yüzü
14 Ağustos 2018 15:25:00
ABD'nin ısrarla sahip çıkmaya çalıştığı Rahip olduğu söylenen Andrew Craig Brunson'un Güneydoğu şehirlerinde çekilmiş fotoğraflarında ilginç bir detaya ulaşıldı. Milat, sık sık görüştüğü ve birlikte çalıştığı Brunson'un Mardin Amerikan Evanjelik Kilisesi'nde görevli pastörün ağlama duvarındaki fotoğraflarına ulaştı.

NEŞAT GÜNDOĞDU/ANKARA

İzmir Diriliş Kilisesi Pastörü ABD'li Andrew Craig Brunson'un Mardin Amerikan Evanjelik Kilisesinde görevli olan pastör ile yakın işbirliği daha önce objektiflere yansımıştı. Mardin'deki pastörün ağlama duvarında kipalı çekilmiş fotoğrafları ortaya çıktı. Milat'ın ulaştığı bilgiye Yahudilerin kutsal saydığı ağlama duvarında ibadet eden birinin Kilise'ye papaz olması ve bu kişi ile masum bir rahip olduğu söylenilen Andrew Craig Brunson'un ilişkisi birçok soruyu gündeme getirdi. Mardin'deki bu hareketliliği yakından takip eden Uluslararası Stratejik Tahlil ve Araştırmalar Merkezi (USTAD) Başkanı Ahmet Akgül konu ile ilgili önemli bilgiler paylaştı. Akgül, 'Amerika'nın son günlerde Türkiye üzerinde yoğunlaştırdığı baskıcı tutum ve iç kargaşa çıkartmaya yönelik planlarının önemli bir ayağı bölgemizde uzun zamandır yürütülmekte. Gerek ABD Adana Konsolosunun sürekli bölgeyi gezmesi ve bazı sivil toplum kuruluşları ve medya ile bir araya gelmesi gerekse gündemin ana ismi olan Brunson'un başta Mardin olmak üzere Amerikan Evanjelist Protestan kilisesi ile girdiği sıkı çalışmalar Amerika'nın ülkemize dair kirli planları öteden beri başlattığını gösteriyor" diyerek konunun önemine vurgu yaptı.

Görüntüdeki kipalı kişi daha sonra Mardin Amerikan Evanjelik Protestan kilisesinde pastör olarak göreve gelmiş ve ABD'nin ısrarla istediği İzmir Diriliş Kilisesi Pastörü Andrew Brunson ile yakın bir şekilde bölgede çalışlarını sürdürmüştür.

BRUNSON, SIRADAN BİR PAPAZ DEĞİL

Evanjelist yapılanmanın Siyonizm'e hizmet eden bir yapılanma olduğunu söyleyen Akgül açıklamaların şu şekilde devam etti: "Ne yazık ki hem Suriye'den gelen mültecilere hem de Mardin ve Diyarbakır başta olmak üzere fakir Kürt ailelerine yurtdışı vaadi veyahut para ile Hristiyanlaştırma çalışması yürütülmekte. Brunson sürekli bölgeye gelmiş gitmiş biridir. Öyle sıradan bir papaz değildir. Hem dini hem siyasi çalışmaları olan ve bu yönde bölgede Amerikan Protestan Temsilcileri ile sürekli irtibat halinde olan bir isimdir" şeklinde konuştu.

Her defasında masum bir rahip olduğu söylenilen Andrew Brunson'un Türkiye'nin en hassas dönemlerinde FETÖ mensupları ile bir araya geldiği ve görüşmeler yaptığı yargılanma dosyalarına yansımıştı. ABD'nin bir rahip için Türkiye'ye yönelik bu tavrı bu kişinin bir rahipten daha fazlası olduğuna yönelik iddiaları güçlendiriyor. Mardin'de görevli pastörün çekilmiş bu fotoğrafında da görüldüğü gibi Siyonist bir tezgahın döndüğü anlaşılıyor. Edinilen bilgiye göre bölgedeki Suriyelileri Hristiyanlaştırma merkezi olarak kullanılırken aynı zamanda bölge halkı tarafından Türkiye aleyhine çalışan yapılarla da yakın ilişkiler kurulduğu iddiaları dillendiriliyor.