Dolar (USD)
34.17
Euro (EUR)
38.14
Gram Altın
2920.00
BIST 100
9777.46
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Pandoranın kutusu açıldı; iplikler pazara çıkıyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın medya patronu, iş adamı Aydın Doğan'la ilgili açıklamalarının ardından Doğan hakkında Cem Uzan ve Halis Toprak da konuştu.
Pandoranın kutusu açıldı; iplikler pazara çıkıyor
29 Eylül 2015 10:31:00
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın medya patronu, iş adamı Aydın Doğan'la ilgili açıklamalarının ardından Doğan hakkında Cem Uzan ve Halis Toprak da konuştu.

ÖZLEM DOĞAN

Hürriyet gazetesinin darbe süreçleri ve hükümet kurulma dönemlerinde attığı manşetler ve köşe yazarlarının kaleminden çıkan yazılar, Aydın Doğan'ın siyasete yön verme ve müdahalesini gözler önüne seriyordu. Aydın Doğan'ın "Öyle dönemler oldu ki, biz hükümet getirdik, hükümet götürdük" şeklinde sözler söylediğini açıklayan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ardından Halis Toprak ve Cem Uzan da doğan hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

BENDEN HARAÇ İSTEDİ

Bir dönemin güçlü medya patronu ve iş adamı Cem uzan Twitter hesabından yaptığı açıklamalarda Doğan'ın bir kağıt kaçakçısı ve rüşvetçi olduğunu yazarak, "Benden savcılara suç duyurusu: Aydın Doğan'ın beni tehdit ettiği, 40 milyon dolar haraç istediği konuşmanın ses kaydı Şişli Cumhuriyet Savcılığında" ifadelerini kullandı.

YÜREĞİN YETİYORSA KARŞIMA ÇIK

Nedim Şener'in yalanlarını, 28 Şubattaki rolünü, başbakanı pijama ile karşılayışını, Doğan otomotivi, A. Ertürk-M. Ceylan'la ilişkisini, İş Bankasının Dış Bankı Doğan'a peşkeş çekişini, İş Doğanu2013Poaş birleşmesini ve bu yüzden mahku00fbm olanları, N. İlseven'i, kağıt akaryakıt kaçakçılığını hatırlatan Uzan, "Yüreğin yetiyorsa, kendi kanallarından birinde canlı yayında karşı karşıya tartışalım. Çık karşıma Aydın Doğan" dedi.

SAHTEKu00c2R

Uzan'ın, "İşte Aydın Doğan hükümet yıkmaya ve kendine hükümet kurmaya çalışırken, benim ekibime yakalanmıştı. Sahtekar hırsız" ifadeleriyle sahibi olduğu dönemdeki gazeteden paylaştığı fotoğrafta Aydın Doğan, Özer Çiller, Mehmet Yılmaz ve Ertuğrul Özkök, Rodos'ta yan yana görüntülenmiş.

ERKEKSEN ÇIK KARŞIMA

2002 Haziran'ından da bir fotoğraf paylaşan ve Aydın Doğan hükümet kurma pazarlıklarını Özer Çiller ile yapıyor. Hedef MHP çıksın, DYP ve Çiller basa gelsin yazan Uzan, "Görünen başbakan Çiller, gizli başbakan Aydın Doğan ve Mehmet Yılmaz olacaktı. Al bu fotoğraf sana kapak olsun. Bu resimler Aydın. Erkeksen çık karşıma şeklinde ifadeler kullandı.

Diğer yandan Akşam'da yayınlanan habere göre İşadamı Halis Toprak, Doğan yüzünden kardeşinin intihar ettiğini, Özal ise onun 'vatan haini' olduğunu söylediğini açıkladı. İşadamı Halis Toprak'ın anlattığına göre Japon Otomotiv şirketi, o dönemde Toprak'a Türkiye'de mümessillik vermek istediğini ancak Aydın Doğan bu durumu öğrenince Toprak aleyhine gazetelerinde haberler yaptırdığını belirtti. Doğan'ın, hızını alamayıp Paktaş hakkında da olumsuz haberler yaptırdığını, bunun üzerine, Aydın Doğan'la görüştüğünü fakat sonuç alamadığını ifade eden Halis Toprak, "Sonuçta Mazda kaçıyor, Paktaş da zor durumda kalıyor" dedi.

KARDEŞİM ONUN YÜZÜNDEN İNTİHAR ETTİ

Halis Toprak, "Malını Paktaş'a verip parasını bir ay sonra tahsil eden işletmeler Paktaş'a güvenemez oldular ve paralarını o gün istemeye başladılar. Paktaş işçileri yürüyüşe geçme kararı aldılar. Ankara bu durum üzerine panikledi. Maliye mecbur oldu, Paktaş'a el koydu. Kardeşim Muhsin Toprak'ın intiharına neden oldu. Aradan birkaç yıl geçti. İş Bankası ipotek ettirdiğimiz kardeşimin evini sattı. Kardeşim bunalıma girdi ve intihar etti" şeklinde konuştu.

ÖZAL, DOĞAN İÇİN 'VATAN HAİNİ' DEDİ

Halis Toprak, Turgut Özal'ın Doğan için 'O bir vatan hainidir' dediğini söylemişti. Bu sözlerden sonra Milliyet, 'Özal'dan teşviki aldı, kravatı taktı' başlıklı bir haber yaptı. Bir taşla iki kuş vuran Doğan, hem Özal'ı hem de Toprak'ı kamuoyunun önüne attı.