Pamukkale, seyahat yasaklarının kalktığı Çin'den ziyaretçi bekliyor
Kovid-19 salgınının başlamasının ardından Mart 2020'de yabancı ülkelere düzenlenen grup turlarını askıya alan Çin, 10 Ağustos 2023'te Türkiye'nin de dahil olduğu 78 ülkeye bu turların düzenlenmesine izin verdi.
Kültür turlarına ilgi gösteren Uzak Doğulu turistlerin Türkiye'de en fazla ziyaret ettiği ören yerlerinden Pamukkale'de turizmciler, Çinli turistleri çekebilmek için çalışma başlattı.
Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Başkan Yardımcısı Gazi Murat Şen, AA muhabirine, Çin'den Türkiye'ye gelen turist sayısının 2019'da 426 bin 344'e ulaştığını ancak Kovid-19 salgını sonrası 30 binlere kadar gerilediğini, geçen yıl ise bu ülkeden 89 bin 515 turistin ağırlandığını belirtti.
Grup seyahatleri için iznin çıkmasının rakamları eski seviyesine getirebileceğini dile getiren Şen, yasakların kalkması sonrası seyahat acentelerine Türkiye için yapılan başvurularda dikkati çekici artışlar saptadıklarını kaydetti.
Çinli turistlerin gelmesinin Pamukkale'de ziyaretçi sayısını önemli ölçüde artırabileceğini dile getiren Şen, şöyle konuştu:
"Kore, Tayvan, Malezya, Çin bizim en fazla ziyaretçi aldığımız Uzak Doğu ülkeleriydi. Çin bunun başını çekiyordu. Çinli misafir sayısının azalmasıyla zaten hedefleri tutturmakta zorluk yaşıyorduk. Çin'in açılmasıyla 2024 yılında özellikle Pamukkale ve Hierapolis bölgesinde çok yoğun şekilde Uzak Doğulu misafirlerimizi görmeye başlayacağız. Bu da bizim için sevindirici.
2019 rakamlarına baktığımız zaman Çin'in ne kadar önemli olduğunu görebiliyoruz. 2019 yılında 426 bini aşkın Çinli ülkemizi ziyaret etmişti. Bu gelenlerin yaklaşık yüzde 90'ını da Pamukkale ve Hierapolis bölgesinde ağırlamıştık."
- "Uçak seferleri artırılmalı"
Şen, Çinlilerin Türkiye'de en fazla İstanbul, Kapadokya ve Pamukkale'yi ziyaret ettiğini belirterek, gelecek sezon için bu pazara odaklanacaklarını aktardı.
Bu ülkeden gelen turist sayısının artması için uçuş bağlantılarının zenginleştirilmesi gerektiğine işaret eden Şen, Çin'in farklı şehirlerinden tarifeli seferlerin başlamasını istediklerini dile getirdi.
Dünya pazarında Çinli turist sayısından Türkiye'nin aldığı payın potansiyelin gerisinde olduğunu dile getiren Şen, şu görüşleri paylaştı:
"Burada önemli olan ulaşım. Uçağın haricinde Çin'den misafir getirme şansımız yok. Biz uçakları ne kadar artırırsak Çinli misafir hedefimize de o kadar çabuk ulaşırız. Ayrıca Denizli'ye uçak seferlerinin de artırılması gerekiyor. İstanbul'a gelen turistler, Denizli'ye kara yoluyla ulaşmaktansa uçakla gelmeyi tercih ediyorlar. Denizli-İstanbul arasındaki uçuşları artırabilirsek Çinli misafirleri de daha çok Denizli'de ağırlayabiliriz."
"Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik ya da ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk münhasıran, içeriği gönderen Üye/Üyeler'e aittir. MİLAT GAZETESİ, Üye/Üyeler tarafından paylaşılan içerikler arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin kendi web sayfalarında yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Milat Gazetesi, başta yukarıda sayılan hususlar olmak üzere emredici kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu'nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen Üye/Üyeler'e ait kişisel bilgileri paylaşabileceğini beyan eder. "
Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.