Dolar (USD)
34.12
Euro (EUR)
38.10
Gram Altın
2876.41
BIST 100
9900.25
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Pakistan'da BTÖ darbe yaptı

Mısır'da Mursi'yi devirmeyi başaran 'Batı Terör Örgütü (BTÖ), önce Türkiye'yi işgale yeltendi, başarılı olamayınca Katar'a yöneldi, orada da başarısız olunca, Pakistan hükümetini mahkeme darbesi ile devirdi.
Pakistan'da BTÖ darbe yaptı
29 Temmuz 2017 12:07:00
Mısır'da Mursi'yi devirmeyi başaran 'Batı Terör Örgütü (BTÖ), önce Türkiye'yi işgale yeltendi, başarılı olamayınca Katar'a yöneldi, orada da başarısız olunca, Pakistan hükümetini mahkeme darbesi ile devirdi.

12 Temmuz 2016'da da Pakistan sokaklarına Genelkurmay başkanına darbe yapması çağrısında bulunan yüz binlerce afiş asılmıştı. Darbe yandaşlarının peşine düşmeyen mahkeme, meşru başbakana ömür boyu siyaset yasağı getirdi. Yeni Söz'ün iki yıldır uyarmaya devam ettiği üzere Türkiye'yi ablukaya almaya çalışan şeytanu00eelerin; Pakistan başarısının morali ile hızla Azerbaycan, Afganistan, Kuveyt, Somali, Malezya, Endonezya, Sudan gibi Türkiye dostu ülkelere yönelmesi bekleniyor.

PAKİSTAN'DA BTÖ DARBESİ

Bazı karanlık yapılar, geçtiğimiz yıl 12 Temmuz 2016'da ülkede sokaklarına genelkurmay başkanına darbe yapması çağrısı yapan yüz binlerce afiş asmıştı. Bunun faillerini araştırmak yerine meşru hükümeti devirmeye çalışan Pakistan Anayasa Mahkemesi, Panama belgesi adıyla dünya siyasetini yeniden dizayn için servis edilen sözde belgeleri gerekçe göstererek Pakistan Başkanı ve Maliye Bakanını azletti. Her ikisine de ömür boyu siyaset yasağı getirdi.

ORDU DARBE YAPMAYINCA MAHKEMEYE YAPTI

ABD tarafından geçtiğimiz yıl servis edilen Panama Belgeleri İngiltere Başbakanı David Cameron'ı sıkıntıya sokmuş, Rothschild bankalarına ceza kesen İzlanda Başbakanı Sigmundur David Gunnlaugsson istifa ettirilmiş, İspanya Sanayi Enerji ve Turizm Bakanı Soria gibi batı sistemince sevilmeyen bazı bakanlar görevinden ayrılmak zorunda kalmıştı. Dün Pakistan Anayasa Mahkemesi yetkisini aşarak verdiği kararla, ülkeyi sonu bilinmez bir kargaşaya iterek, Batı Terör Örgütü'nün insafına terk etti.

MAHKEME BAŞKANI DEĞİL SÖMÜRGE VALİSİ GİBİ

Hakim'den çok sömürge valisi gibi davranan, Pakistan Anayasa Mahkemesi başkanı, pişkin pişkin kendisinin değil, aile yakınlarının işlediği ileri sürülen suçlardan dolayı, Pakistan'da üç kez başbakanlık koltuğuna oturmuş olan Başbakan Navaz Şerif'in görevden uzaklaştırılmasına karar verdiklerini söyledi. Sözde hakim, Mahkeme Başkanı Ejaz Afzal Han, düzenlediği basın toplantısında, 5 kişilik hakim heyetinin 273 gün süren davanın ardından oy birliğiyle Şerif'in görevden uzaklaştırılmasına karar verdiğini duyurdu. Han, ayrıca Maliye Bakanı Muhammed İshak Dar'ın da görevden uzaklaştırıldığını belirtti.

ŞERİF DİRENMEDEN İSTİFA ETTİ

17 Nisan 2007'de e-muhtıra vasıtasıyla 2008'de AK Parti'yi kapatmaya kalkarak, 17/25 Aralık 2013'de Recep Tayyip Erdoğan'ı mahkeme kararı ile azledip tutuklayarak devirmeye çalışan, başaramayınca da 15 Temmuz isyan, işgal ve iç savaş girişiminde bulunan NATO destekli çeteye Erdoğan her defasında direnmiş, halk da Erdoğan'ı yalnız bırakmamıştı. 3'ncü kez görevden uzaklaştırılan Pakistan Müslüman Birliği-Navaz Partisi PML-N lideri Şerif ise Anayasa Mahkemesinin kararının ardından istifa ettiğini açıkladı. 2018'de yapılacak seçimlere kadar parlamentonun en büyük partisi olan Şerif liderliğinde PML-N'nin yeni hükümeti kurması bekleniyor.

NAVAZ ŞERİF KİMDİR

Navaz Şerif, halen Pakistan'ın en buu0308yuu0308k ikinci holdingi olarak kabul edilen İttifak Holding'in sahibi olan Şerif ailesinin bir çocuğu olarak 1949 yılında Lahor'da doğdu. Lahore ve Pencap Uu0308niversitelerinde okudu. Hukuk alanında yuu0308ksek lisans yaptı. İlk olarak 1 Kasım 1990 -18 Temmuz 1993 arasında, ikinci olarak 17 Şubat 1997 ile 12 Ekim 1999 arasında başbakanlık yaptı. Navaz Şerif 5 Haziran 2013 tarihinde üçüncü kez Pakistan'ın başbakanı olmuştu. PML-N lideri Şerif'in siyasi kariyerindeki önemli olaylardan bazıları; 1998'de Hindistan'ın nükleer testlerine tepki olarak gerçekleştirdiği nükleer denemeler, Kargil Savaşı sırasında Hindistan'a karşı tutumu ve General Pervez Müşerref tarafından yapılan darbeyle görev süresi bitmeden önce başbakanlıktan düşürülmüştü. Yeni Söz