Dolar (USD)
34.12
Euro (EUR)
38.10
Gram Altın
2876.41
BIST 100
9900.25
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Paketlenecekler

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın yeni 'Demokratikleşme Paketi'ni açıklayacağı basın toplantısı bugün saat 11.00'deu2026 Tüm hazırlıklar tamam. Basın toplantısı Anadolu Ajansı tarafından 6 ayrı dilde dünyaya da duyurulacak. Milat'a konuşan Kikan aşiretinin önde gelenlerinden Mehmet Timurağaoğlu, "Çözümsüzler paket ile yine harekete geçecek. Ellerinden materyaller alınınca bağırıp çağıracaklar. Ama asıl onlar millet tarafından paketlenecek" d
Paketlenecekler
30 Eylül 2013 00:00:00
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın yeni 'Demokratikleşme Paketi'ni açıklayacağı basın toplantısı bugün saat 11.00'deu2026 Tüm hazırlıklar tamam. Basın toplantısı Anadolu Ajansı tarafından 6 ayrı dilde dünyaya da duyurulacak. Milat'a konuşan Kikan aşiretinin önde gelenlerinden Mehmet Timurağaoğlu, "Çözümsüzler paket ile yine harekete geçecek. Ellerinden materyaller alınınca bağırıp çağıracaklar. Ama asıl onlar millet tarafından paketlenecek" d

ABDULMUTTALİP ILGAZ/ ANKARA

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın yeni "Demokratikleşme Paketi"ni açıklayacağı basın toplantısı bugün saat 11.00'deu2026 Tüm hazırlıklar tamam. Basın toplantısı Anadolu Ajansı tarafından 6 ayrı dilde dünyaya da duyurulacak. Demokratikleşme paketi üzerinden bir takım çevrelerin yaklaşık 3 aydır yürüttükleri çözümsüzlük mühendisliği de bugün sona erecek, malum çevrelerin ellerindeki materyaller bir bir alınacak. Ama onlar pes etmeyecek. Paket üzerinden gerilim arayışları süreceku2026

Paket üzerinden kardeşlik ve barışı sekteye uğratmaya çalışanların hükümete yüklenmesi, çözüm sürecini bu pakete indirgemeye çalışmalarına da tepkiler devam ediyor. Milat'a konuşan Kikan aşiretinin önde gelenlerinden Mehmet Timurağaoğlu, "Çözümsüzler paket ile yine harekete geçecek. Ellerinden materyaller alınınca bağırıp çağıracaklar. Paket öncesi de böyle davranacaklarının işaretini verdiler. Barış, çözüm, kardeşlik bir pakete indirgenemez. Bilinçli bir şekilde bunu yaparak çözümsüzlük üretiyorlar. Ama asıl onlar millet tarafından paketlenecek" dedi.

Gözümüzden artık kaçmıyor

Timurağaoğlu, sözlerini şu şekilde sürdürdü: "Bu ülke hepimizindir. Paketin bir yanlışlığı ya da bir eksikliği varsa eğer, onu hepimiz elbirliğiyle düzeltebiliriz. Her olayı demokratikleşme paketine bağlamak, büyük beklentiler içine girmek çok yanlıştır. Çünkü sonradan hani efendim bir şey çıkmadı paketten diye milleti galeyana getirmeye çalışacak girişimlerde bulunulacağını herkes biliyor. Bu çevrelerin başından beri çözümsüzlük ürettiği de gözden kaçmıyor."

Her şey bir anda olmaz

"30-40 yıldır yapılan tahribatların yavaş yavaş yok edildiğini görmemekteler" diyen Timurağaoğlu, "Ama yine de bir hayal dünyasında yaşıyorlar. Tabi bazıları ise umutları çalma yarışı içerisinde. Çözüme destek vermeleri gerekirken, tam aksine her şeyi kötüye yorumlamak için bir birleri ile yarışıyorlar. Bölgedeki ortamı ve yaşantıları azıcık içlerinde hissedebilselerdi bu şekilde konuşmazlar ortalığa kötülük yaymazlardı" dedi.

Yetmedi mi çektiklerimizu2026

Bir çok ülkenin kendi sorunlarını kendi içlerinde çözdüğünü, Avrupa ülkelerinin ise birleşerek daha da güçlenme arayışı içerisinde olduklarını vurgulayan Timurağaoğlu, "Biz ne yapıyoruz; tam aksini. Biz kendi sorunlarımızı çözmek yerine sorun üretiyoruz. İşte sorunlar ortada. Neden el birliği ile çözmek yerine gerilim üretiliyor? Ne olursa olsun biz bu sürece bölge halkı olarak sahip çıkacağız. Çözüm süreci çerçevesinde de bu demokratikleşme paketini, içinde iğne ucu kadar dahi millet için bir iyilik varsa başım gözüm üstüne derim ve bu yola devam ederim. Bulanık suda balık avlamaya çalışanların önünü artık bu millet tıkayacaktır. Onlara artık bu fırsatı vermeyeceğiz. Millet artık dört elle kardeşliğine sarılıyor ve bir daha o kötü günlere kara bulutlu zamanlara dönülmesini istemiyor" şeklinde konuştu.

Dikkat! Gerilim üretecekler

Süreç başladığından bu yana bölge hakkında yazılan haberlerin birçoğunun yalan olduğunu ve gerilimi yükseltmeye hizmet ettiğini vurgulayan Timurağaoğlu, açıklanan paketin hemen ardından bir takım çevrelerin yeni senaryolar ile gerilimi tırmandırmaya çalışacaklarını söyledi. "Ülke de ne zaman milletin çıkarına adım atılsa, birileri bundan rahatsız oluyor. Bu rahatsızlık ile her yola başvuruyorlar. Ancak artık bu yolları aşmak onlar için o kadar kolay değil. Biz millet olarak oyunları bozmaya kararlıyız. Tek derdimiz kardeşlik. Kardeşliğimize Allah'ın izniyle el uzattırmayacağız" şeklinde konuştu.

Bölge halkına da çağrıda bulunan Timurağaoğlu, herkesi açıklanacak pakete sahip çıkmaya davet etti.