Dolar (USD)
34.01
Euro (EUR)
37.99
Gram Altın
2833.39
BIST 100
9975.61
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

'Özür saldırının ispatı'

Fetih Hareketi'nin önde gelen liderlerinden esir Mervan el-Bergusi: 'Özür saldırının ispatı'
'Özür saldırının ispatı'
11 Nisan 2013 00:00:00
Fetih Hareketi'nin önde gelen liderlerinden esir Mervan el-Bergusi: 'Özür saldırının ispatı'

Filistin İntifadası'nın mimarı olarak tanınan Mervan El-Bergusi, "İsrail'in özür dilemesi, Türkiye'nin bu konudaki doğru ve istikrarlı tutumunun göstergesi olduğu gibi, Mavi Marmara'nın saldırıya maruz kaldığının da delilidir" diye konuştu

İsrail'in Hadarim cezaevinde tutukluluğu devam eden Mervan El-Bergusi, özel bir aracıyla Filistin-Türkiye ilişkisini ve İsrail'in Türkiye'den özür dilemesini değerlendirdi. Bergusi, İsrail'in Mavi Marmara olayı nedeniyle Türkiye'den özür dilemesi hakkında, "Bu gelişme, Türkiye'nin bu konudaki doğru ve istikrarlı tutumunun göstergesi olduğu gibi, Mavi Marmara'nın saldırıya maruz kaldığının da delilidir" diye konuştu.

Türkiye'nin Mavi Marmara olayından sonra İsrail'den talep ettiği maddeler arasında, Gazze'deki ambargonun kaldırılması olduğunu da hatırlatan Bergusi, ambargonun buna rağmen hala sürdüğünü vurguladı.

Türkiye'nin, Filistin'e yaklaştığı oranda İsrail'den uzaklaştığını ifade eden Bergusi, Türkiye'nin güvenlik, ekonomi ve siyasi çıkarları için İsrail'le değil, Arap ülkeleriyle ilişkilerini güçlendirmesi gerektiğini kaydetti.