Dolar (USD)
32.66
Euro (EUR)
35.41
Gram Altın
2511.33
BIST 100
10851.78
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Öztürk Yılmaz kimdir? İşte CHP'nin Cumhurbaşkanı adayı Öztürk Yılmaz'ın 'geçmişi'

CHP'de Kemal Kılıçdaroğlu'nun 'Partim isterse aday olurum' açıklamasından sonra Öztürk Yılmaz aday olduğunu açıkladı. İnsanlar kim olduğunu öğrenmek isteyince de Öztürk Yılmaz'ın kirli geçmişi ortaya çıktı. Peki Öztürk Yılmaz kimdir? Kaç yılında ve nerede doğmuştur? Hangi görevlerde yer almıştır? Bu soruların hepsinin cevabı haberimizde.
Öztürk Yılmaz kimdir? İşte CHP'nin Cumhurbaşkanı adayı Öztürk Yılmaz'ın 'geçmişi'
20 Nisan 2018 11:53:00
CHP'de Kemal Kılıçdaroğlu'nun 'Partim isterse aday olurum' açıklamasından sonra Öztürk Yılmaz aday olduğunu açıkladı. İnsanlar kim olduğunu öğrenmek isteyince de Öztürk Yılmaz'ın kirli geçmişi ortaya çıktı. Peki Öztürk Yılmaz kimdir? Kaç yılında ve nerede doğmuştur? Hangi görevlerde yer almıştır? Bu soruların hepsinin cevabı haberimizde.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın erken seçim açıklamasından sonra muhalefetin adayı merak konusu olmuştu. CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun 'Partim isterse aday olurum' açıklamasından sonra Öztürk Yılmaz cumhurbaşkanlığı için adaylığını ilan etti. Peki Öztürk Yılmaz kimdir? Nerede ve kaç yılında doğmuştur?

Öztürk Yılmaz,19 Eylül 1970, Ardahan - Türk diplomat, büyükelçi ve siyasetçi.

Öztürk Yılmaz Ardahan Lisesi ve ODTÜ Uluslararası İlişkiler Bölümünden mezun olduktan sonra 1996 yılında girdiği Dışişleri Bakanlığı'nda sırasıyla Balkanlar, AGİT, Orta Doğu, Orta Asya ve Kafkasya Daireleri'nde Daire Başkanı, daha sonra da Başbakanlık Dışişleri Başdanışmanlığı'nda Daire Başkanı olarak görev yaptı.

Öztürk Yılmaz Avrupa Birliği'nin kalkınma ve entegrasyonu konusunda (VUB-Brüksel) master yaptı.

Yurtdışında ise Öztürk Yılmaz sırasıyla Kırgızistan Büyükelçiliği, Brezilya Büyükelçiliği ve Avrupa Birliği Daimi Temsilciliği'nde Müsteşar olarak görev yaptı. 15 Temmuz 2013 tarihinde Türkiye'nin Musul Başkonsolosu olarak atandı.

Öztürk Yılmaz 11 Haziran 2014 tarihinde IŞİD tarafından Musul Başkonsolosluğu'na yapılan baskın sonrası 43 kişiyle birlikte 101 gün boyunca alıkonuldu. 20 Eylül 2014 tarihinde 43 personeli ile birlikte serbest bırakıldı. Öztürk Yılmaz 2 Temmuz 2015 tarihinde Büyükelçiler Kararnamesi ile Türkiye'nin Tacikistan Büyükelçisi olarak atandı.

3 Eylül 2015 tarihinde bu görevinden istifa ederek 26. dönem TBMM seçimleri için Cumhuriyet Halk Partisi'nden Ardahan 1. sıra milletvekili adayı oldu. Öztürk Yılmaz, 1 Kasım 2015 tarihinde yapılan erken genel seçimlerde Cumhuriyet Halk Partisi'nden 26. Dönem Ardahan milletvekili seçildi. 24 Ocak 2016 tarihi itibarıyla CHP Dış İlişkilerden sorumlu Genel Başkan Yardımcısıdır.

Son olarak 24 Haziran'da gerçekeleşecek olan erken seçim için CHP'den Cumhurbaşkanı adayı olduğunu açıkladı. Cumhurbaşkanı adayı olduğunu açıkladıktan sonra vatandaşlar Öztürk Yılmaz'ı merak etmeye başladılar. Yukarıda politika hayatını anlattığımız Özkan Yılmaz'ın gelin bir de skandallar dizisini hatırlayalım:

TACİZDEN SORUŞTURMASI VAR

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Ardahan Milletvekili Öztürk Yılmaz'ın; Avrupa Birliği (AB) Bakanlığı'nda çalışan kadını taciz ettiği ortaya çıktı. Edinilen bilgilere göre, AB Daimi Temsilciliği'nde müsteşar olduğu dönemde temsilcilikte çalışan bir kadını taciz etti ve otel odasına çağırdı. Öztürk Yılmaz'ın eşinin olayı öğrenip Dışişleri Bakanlığı'na gelerek olay çıkarması üzerine soruşturma başlatıldı..

TACİZ BELGELENDİ

Soruşturma kapsamında; Öztürk Yılmaz'ın telefonundaki mesajları incelendi; gönderdiği mesajlarda bakanlık çalışan kadını tacizi belgelendi ve ardından AB Bakanlığı görevinden kovuldu. Öztürk Yılmaz'ın, AB Bakanlığı'nda 15 gün gibi kısa sürede görev yaptığı öğrenildi. Öztürk Yılmaz'ın; kadını taciz etmesi ve otele davet etmesi olayının Egemen Bağışı'ın AB Bakanı, Volkan Bozkır'ın müsteşar olduğu dönemde yaşandığı öğrenildi.

KONSOLOSLUK ÇALIŞANLARINA AĞIR KÜFÜRLER ETMİŞTİ

Türkiye'nin Musul Başkonsolosu'yken DEAŞ tarafından rehin alınan Öztürk Yılmaz, o dönemde kendi aşçısı Ersan Köksal'a yumruk attığı, kavga sırasında kendisi de yüzünden yaralanmıştı. Öztürk Yılmaz'ın yurda döndüğünde yüzündeki çizikler dikkat çekmişti. Musul Başkonsolosluğu'nda görevli güvenlik amirleri; Öztürk Yılmaz hakkında "rehin tutuldukları sürede konsolosluk çalışanları ve polislere hakaretler yağdırdığı" gerekçesiyle suç duyurusunda bulunmuştu.

FETÖ DERGİSİNDE TÜRKİYE ALEYHİNE RÖPORTAJ VERDİ

FETÖ'nün haftalık yayın organı olan ve KHK ile kapatılan Aksiyon Dergisi'nin; Öztürk Yılmaz'ın CHP'den milletvekili olmasının ardından röportaj yaptığı ortaya çıktı. Öztürk Yılmaz'ın; 21 Aralık 2015 tarihinde yayımlanan röportajında Türkiye'yi suçlamış ve "IŞİD'le hiçbir ülke yeterince mücadele etmiyor" iddiasında bulunmuştu. Öztürk Yılmaz, rehin tutulduğu süreçle ilgili ise konuşmadı.