Özgürlüğe 12 milyon imza
SEMA BAYRAM / ANKARA-
Memur-Sen'in kamuda kıyafet özgürlüğü için 14 Ocak'ta Türkiye genelinde başlattığı 'Özgürlük İçin 10 Milyon İmza' kampanyası rekor sayıyla sonuçlandı. Bir ay içinde 81 il ve yüzlerce ilçede kurulan standlar ile www.ozgurlukicin10milyonimza.com sitesi üzerinden toplanan imza sayısı 12 milyon 300 bini buldu. İllere göre tasnif edilen imzalar, klasörler haline getirildi. İmzalar Memur-Sen yönetimi tarafından başbakanlığa sunulacak.
Gelişmelerle ilgili genel merkez binasında basın açıklaması yapan Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, milletin üzerine düşen sorumluluğu yerine getirdiğini belirterek, şunları kaydetti: "Milletimiz, Özgürlük İçin 10 Milyon İmza Kampanyası'na katılarak üzerine düşeni yaptı. Memur-Sen olarak bizler de üyelerimize, ülkemize karşı bir sorumluluğumuzu daha yerine getirmiş olmanın vicdani rahatlığını yaşıyoruz. Milletimizin yasakların kaldırılmasına yönelik taleplerini, 12 milyon 300 bin imzalı dilekçe olarak Başbakanlık'a sunacağız. Bundan sonra sorumluluk hükümetindir, TBMM'nindir, siyaset kurumunundur."
Özgürlük talebi
Özgürlük kampanyasını belirledikleri sayının üzerinde tamamlanın mutluluğunu yaşadıklarını dile getiren Gündoğdu, kampanyanın sonucu hakkında şu bilgiyi verdi: "Özgürlük sevdalılarının çalışmalarıyla toplanan imza sayısı beklediğimizin üzerinde bir rakama ulaştı. Buna göre standlardan gelen imzalar 10 milyon 400 bini bulurken, www.ozgurlukicin10milyonimza.com internet sitemiz üzerinde toplanan imza sayısı ise 1 milyon 900 bin oldu. Toplamda, 12 milyon 300 bin imzaya ulaştık." Bu tablonun, milletin özgürlüklerden yana tavır aldığının göstergesi olduğuna dikkat çeken Gündoğdu, "Milletimiz, attığı imzalarla darbecilerini yargılayan Türkiye'nin, darbe anayasasıyla yönetilmekten ve bu anayasa da bile yer almayan kılık-kıyafet yönetmeliği ile kamu görevlilerinin özgürlüklerini kısıtlaması ayıbından kurtulmak istediğini de beyan etmiştir" ifadelerini kullandı.
Bu ayıp son bulsun
Söz konusu yönetmelik üzerinden kamuda çalışan kadınların kategorize edildiğini belirten Gündoğdu, kadınlar arasında açık bir şekilde ayrımcılık yapıldığını söyledi.
Gelinen nokta itibariyle Türkiye'nin artık darbe anayasasının ürünü yasakçı yönetmelikten kurtulması gerektiğini vurgulayan Gündoğdu "Kamu görevlilerinin saç, sakal, bıyık, favori ve tırnak uzunluğu ile ilgilenen, kadınlara başı açık olmayı dayatan, ayakkabının topuk boyuna karışan, yasal bir dayanağı olmayan 1982 model darbe dönemi kalıntısı kılık-kıyafet yönetmeliğini artık çöpe atmalıyız" ifadelerini kullandı. Son yıllarda Türkiye'de siyasi, sosyal ve ekonomi alanında önemli dönüşümlerin yaşandığını hatırlatan Gündoğdu, temel hak ve özgürlüklerin kullanımı noktasından beklenilen uygulamaların hayata geçirilemediğini söyledi.
Sözünüzü tutun
Yönetmelik ve kısmi düzenlemelerle demokratikleşmenin mümkün olmayacağının altını çizen Gündoğdu, bireysel hakların anayasayla teminat altına alınması gerektiğini söyledi. 12 Eylül referandumuyla başlayan demokratikleşme sürecinin yeni anayasayla devam etmesi gerektiğini her seferinde vurguladıklarını belirten Gündoğdu, Meclis'te grubu bulunan siyasi partilerin seçim vaadi olan yeni anayasa sözünü tutmalarını istedi. Gündoğdu, "Bu konuda üzerine düşen sorumluluğu yerine getirmeyenleri milletimiz, bir sonraki seçimde affetmeyeceğini önceki örneklerinden biliyoruz" hatırlatmasını yaptı. Gündoğdu, imzaların başbakanlığa teslim edilmesinden sonra kıyafet yasağıyla ilgili bir düzenleme yapılmadığı takdirde, başka eylemlere başvuracaklarını söyledi
"Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik ya da ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk münhasıran, içeriği gönderen Üye/Üyeler'e aittir. MİLAT GAZETESİ, Üye/Üyeler tarafından paylaşılan içerikler arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin kendi web sayfalarında yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Milat Gazetesi, başta yukarıda sayılan hususlar olmak üzere emredici kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu'nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen Üye/Üyeler'e ait kişisel bilgileri paylaşabileceğini beyan eder. "
Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.