Dolar (USD)
32.38
Euro (EUR)
34.99
Gram Altın
2324.81
BIST 100
9128.58
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Özel güvenlik üniversiteden, stattan çıkıyor

Gençlik ve Spor Bakanı Kılıç, yeni sezondan itibaren özel güvenlik güçlerinin stat, salon ve üniversite kampuslarından çıkarılacağını bildirdi.
Özel güvenlik üniversiteden, stattan çıkıyor
20 May 2013 03:55:00
Gençlik ve Spor Bakanı Kılıç, yeni sezondan itibaren özel güvenlik güçlerinin stat, salon ve üniversite kampuslarından çıkarılacağını bildirdi.

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, yeni sezonla birlikte özel güvenlik güçlerinin stat, salon ve üniversite kampüslerinden çıkarılacağını söyledi.

19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı törenleri sırasında açıklama yapan Kılıç, bir önceki bakanlar kurulunda konunun konuşulduğunu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatları doğrultusunda karara varıldığını kaydetti.

Huzuru sağlamakta zorlanıyor

Stadyumlarda ve üniversite kampuslarında yaşanan olaylarla ilgili olarak, özel güvenlik birimlerinin huzuru yeterince ve olması gereken biçimde sağlamakta zorluk çektiğini değerlendirdiklerini dile getiren Bakan Kılıç, "Dolayısıyla stadyumlar, spor salonları, üniversite kampüsleri ve buna belki yüksek öğrenim öğrenci yurtlarını da dahil edeceğiz, bu gibi alanlarda özel eğitimli polislerin kanunları uygulama ve asayişi sağlamada daha nitelikli görev yapabilecekleri konusunda hemfikir olduk" dedi.

Bu konuda İçişleri Bakanlığı, Gençlik ve Spor Bakanlığı ve ilgili diğer devlet birimlerinin entegre bir çalışma sürdüreceklerini aktaran, şunları söyledi:

"Stadyumlarda yaşanan bazı olaylarda özel güvenlik birimleriyle bazı gruplar arasında paralellikler olabileceği hususu dikkatimizi çekti. Sizin de fark ettiğiniz gibi, zaman zaman tribünlerden sahaya atılan yabancı cisimler var ve çok dikkat çekici biçimde bu cisimler arsında alkollü içecek şişeleri de bulunuyor. Bunlar can alıcı olabilir, yaralayıcı olabilir. Her şeyden evvel, sportif müsabakalara alkollü içki sokmak zaten yasak. Demek ki özel güvenlik marifetiyle mevzuatı uygulamakta zorlanıyoruz. Polis birimleri tamamen toplumsal olaylara yönelik özel eğitimli birimler. Bu konuda daha ciddi, kanunları harfiyen uygulayan, intizamı daha kısa sürede sağlayan ve olaylar yaşanmadan önce gerekli tedbirleri alan bir hizmet ifa edebileceği düşüncesindeyiz."

Gençlik ve Spor Bakanı Kılıç, uygulamayı yeni sezona yetiştirmeye çalışacaklarını söyledi.

Yasal düzenlemeye gerek yok

Öte yandan, Başbakan Vekili Beşir Atalay, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları kapsamında 81 ilden gelen gençleri kabulü sırasında gazetecilerin konuya ilişkin sorularını yanıtladı.

Atalay, bu konunun, düzenleme değil, bir niyet olarak Bakanlar Kurulunda da gündeme geldiğini söyledi.

Beşir Atalay, "Hükümetimizin öyle bir niyeti var. Hem üniversitelerle ilgili. Biliyorsunuz son dönemde az katılımlı da olsa üniversitelerimizde bazı öğrenci olayları oldu. Buna asla müsaade etmeyeceğiz. Birilerinin üniversite hayatını böyle karıştırmasına meydan vermeyeceğiz" dedi.

Üniversitelerde de özel güvenlik şirketleri personelinin görev yaptığını hatırlatan Beşir Atalay, "Üniversitelerimizde özel güvenlik yerine polislerimizin görev yapması gibi stadyumlarımız için de aynı şekilde bir düşüncemiz var" şeklinde konuştu.

Atalay, konunun değerlendirmelerinin yapıldığını, önümüzdeki zaman için gereken adımların atılabileceğini ifade ederek, bu konuda yasal düzenlemeye gerek olmadığını, idari tasarruflarla düzenlemelerin yapılabileceğini kaydetti.

ABONE OL
Deniz feneri detay
Deniz feneri detay
Kızılay 160x600
TDV ramazan