Dolar (USD)
32.53
Euro (EUR)
34.82
Gram Altın
2440.06
BIST 100
0
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Ovit Dağı'nda tur kayağı

Rize Arama Kurtarma Ekibi gönüllüleri, 2640 rakımlı Ovit Dağı'nda, kayaklara takılan özel aparatlar yardımıyla karda ve eğimli arazide yürümeyi kolaylaştıran kayak türü olan tur kayağı eğitimi gerçekleştirdi.
Ovit Dağı'nda tur kayağı
16 Nisan 2013 00:00:00
Rize Arama Kurtarma Ekibi gönüllüleri, 2640 rakımlı Ovit Dağı'nda, kayaklara takılan özel aparatlar yardımıyla karda ve eğimli arazide yürümeyi kolaylaştıran kayak türü olan tur kayağı eğitimi gerçekleştirdi.

Rize Arama Kurtarma Ekibi (RİKE) karın henüz erimediği 2640 rakımlı Ovit Dağı'nda tur kayak eğitimi gerçekleştirdi. Rize Arama Kurtarma Ekibi (RİKE) karın henüz erimediği 2640 rakımlı Ovit Dağı'nda tur kayak eğitimi gerçekleştirdi. Rize ve ülke genelinde meydana gelebilecek afetlere müdahale amacıyla kamu personeli ve vatandaşların katılımıyla kurulan RİKE, personel becerisini en üst seviyede tutmak için sürekli teorik ve uygulamalı eğitimler gerçekleştiriyor. RİKE gönüllüleri, son olarak 2640 rakımlı Ovit Dağı'nda, kayaklara takılan özel aparatlar yardımıyla karda ve eğimli arazide yürümeyi kolaylaştıran kayak türü olan tur kayağı eğitimi gerçekleştirdi. Ovit Dağı'na tırmanış yaklaşık 1,5 saat sürdü. Kaçkar Dağcılık Rafting Spor ve İhtisas Kulübü ve RİKE üyesi Hasan Köse yaptığı açıklamada, Rize Arama Kurtarma Ekibi'nin dokuz birimin birleşmesinden oluştuğunu belirterek, "Bu birimin içinde profesyonel dağcılar, kanocular, raftingciler, itfaiyeciler, doktorlar, sivil savunmacı görevlileri gibi alanında uzman ve profesyonel kişiler bulunuyor" dedi. Ekibin gönüllü olarak hizmet verdiğini ifade eden Köse, "İlimizde ve bölgemizde meydana gelebilecek afet veya kazalarda insanlara yardımcı olmayı hedefliyoruz. Şu anda Ovit geçidindeyiz. Bu kayak eğitimi sadece dağdan iniş üzerine değil, aynı zamanda dağa tırmanış için de eğitim yapıyoruz. Dağa kayaklarımızla çıkacağız, amacımız zorlu hava koşullarında dağlara hızlı ve güvenli çıkıp, gerekli müdahaleyi yaptıktan sonra aynı şekilde inebilmek. Bu eğitimi bunun için gerçekleştiriyoruz" dedi. RİKE üyesi Barış Telli ise Ovit Dağı bölgesine gelerek hem tur kayağı becerilerini geliştirmek hem de dağlarda meydana gelebilecek kazalara en hızlı şekilde müdahale edebilmeyi amaçladıklarını söyledi.