Dolar (USD)
32.45
Euro (EUR)
34.44
Gram Altın
2474.85
BIST 100
9610.28
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Otomotiv sektörü destan yazıyor

Türkiye ordusuyla, ekonomisiyle, birliğiyle ve dirliğiyle düşman çatlatıyor. 15 Temmuz işgal girişiminde birliğini, Fırat Kalkanı ve Afrin Operasyonu'yla gücünü ve Şubat ayındaki 2,8 milyar dolarlık otomotiv ihracatıyla adeta destan yazıyor.
Otomotiv sektörü destan yazıyor
07 Mart 2018 12:04:00
Türkiye ordusuyla, ekonomisiyle, birliğiyle ve dirliğiyle düşman çatlatıyor. 15 Temmuz işgal girişiminde birliğini, Fırat Kalkanı ve Afrin Operasyonu'yla gücünü ve Şubat ayındaki 2,8 milyar dolarlık otomotiv ihracatıyla adeta destan yazıyor.

FIRAT İPEK

Son yıllarda yapılan düzenlemelerle ekonomik olarak rekorlara imza atan Türkiye, şubat ayındaki 12 milyar 889 milyon dolarla ihracatını yüzde 14.8 artırarak yüzleri güldürmeye devam etti. Tüm dünya ülkelerinin gıpta ettiği ekonomimizin temel taşını oluşturan 'otomotiv sektörü' şubat ihracatının yüzde 22'sine etki etti. Böylece 2.8 milyar dolar ihracat gerçekleştiren otomotiv sektörü, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 25.7 artmış oldu.

Ülke ekonomisine Fiat Doblo katkısı

Fiat Doblo'nun Ram markalı versiyonunu ProMaster City ismiyle Kuzey Amerika pazarına ihraç eden Tofaş, ABD ve Kanada'ya gerçekleştirdiği ihracat ile ülke ekonomisine katkıda bulunmayı sürdürüyor. Bursa'da geliştirip ürettiği Fiat Doblo'yu ilk kez 2015 yılının başında Kuzey Amerika pazarına ihraç eden Tofaş, yaklaşık üç yıllık süreçte 56.199 adet Ram ProMaster City ihracatı gerçekleştirdi.

''Eroldu: 15 bin adede yakın ihracat gerçekleştirdik''

Tofaş CEO'su Cengiz Eroldu, ''Tofaş olarak sadece geçen yıl ABD ve Kanada ülkelerine 15 bin adede yakın Ram ProMaster City ihraç ettik. Doblo üretimi, Türkiye'nin küresel ticari araç üretim üssü haline gelmesinde de önemli bir rol üstleniyor. Doblo, sergilediği üstün özellikleriyle ihracat pazarlarının da dikkatini çekmeye ve tıpkı ülkemizde olduğu gibi Kuzey Amerika ülkelerinde de tercih sebebi olmaya devam ediyor'' dedi.

KDVu2008düzenlemesi sektörü geliştirecek

OYDER Başkanı Murat Şahsuvaroğlu, bugün Maliye Bakanlığı tarafından TBMM'ye sevk edilen yeni KDV Kanunu'nda yer alan kullanılmış otomobillerde KDV matrahı düzenlemesinin, sektörün toplam başarısı olduğunu ve OYDER olarak Bakanlıkla yapılan istişarelerin netice vermesinden büyük memnuniyet duyduğunu belirtti.

'Sorun çözüme kavuştu'

Yeni kanun, ikinci el araç veya taşınmaz ticareti ile iştigal edenlerin, mükellef olmayanlardan aldıkları ve vasfında önemli bir değişiklik yapmadan sattıkları araç veya taşınmazların tesliminde katma değer vergisi matrahının, alış bedeli düşüldükten sonra kalan tutar olarak belirlenmesini içeriyor.

OYDER Başkanı Şahsuvaroğlu, ''Kullanılmış araç ticaretinde yaşanan bir büyük sorunun bu vesileyle üyelerimiz ve paydaşlarımız ile birlikte çözüme kavuşuyor olması, OYDER olarak çok önemsediğimiz bir gelişme. Yeni kanun tasarısının hepimize hayırlı olmasını dilerim ve bunun tüm sektörün bir başarısı olduğunu hatırlatmak isterim.'' dedi.

Mercedes Cenevre'ye damga vuracak

Mercedes-Benz 2018 Cenevre Otomobil Fuarı'nda yepyeni araçlarını görücüye çıkarmaya hazırlanıyor. 6-7 Mart'ta uluslararası basın günü ve 8-18 Mart tarihleri arasında halk ziyaretine açılacak Cenevre Otomobil Fuarı 2018, bu yıl 88. kez düzenleniyor. Mercedes-Benz, fuarda yeni C-Serisi, yeni Mercedes-AMG C 43 Sedan ve Estate modelleri, yeni 4-kapılı Mercedes-AMG GT Coupu00e9, Mercedes-AMG G 63, E 350 e Plug-In Hybrid ve smart EQ fortwo modellerinin dünya lansmanını yapıyor.

Citroen'den, iki yeni modeliyle gövde gösterisi

İsviçre'nin Cenevre kentinde düzenlenecek olan Cenevre Otomobil Fuarı'nda Citrou00ebn, Yeni Berlingo'nun dünya prömiyerini ve kompakt hatchback bir otomobil olarak lanse edilen Yeni C4 Cactus'ün global tanıtımını gerçekleştirecek. Fuarda lanse edilecek bir diğer önemli gelişme ise EAT8 tam otomatik şanzımana kavuşan C4 SpaceTourer modeli olacak. Standın diğer dikkat çeken modelleri ise Autobest ödüllü C3 Aircross ile özel seriler 4x4 Spacetourer RipCurl ve C3 ELLE Edition.

Citrou00ebn C4 Cactus, yenilenen tasarımı ve konfor anlamında çığır açacak Yeni Progressive Hydraulic Cushionsu2122 süspansiyon sistemiyle 2018'in ikinci çeyreğinden itibaren yollara çıkıyor. Citrou00ebn'in yeni kompakt hatchback otomobili C4 Cactus, 31 farklı gövde kombinasyonu, 5 farklı iç mekan teması, yeni multimedya özellikleri, geliştirilmiş güvenlik donanımları ile birlikte, benzinli ve dizel motorlarında yer alan EAT6 tam otomatik şanzıman opsiyonuyla öne çıkıyor.

'İki gövde boyutunda'

1996 yılında "Leisure Activity Vehicle" (LAV) segmentinin oluşmasına öncülük eden Citrou00ebn, bu segmentin güçlü oyuncusu, 1.7 milyonun üzerinde satış rakamına sahip Berlingo'yu yeniledi. Yeni Berlingo tarihinde ilk kez iki gövde boyutuna sahip oluyor. Standart M versiyonunun dışında 35 cm uzatılmış XL versiyona da sahip olan Yeni Berlingo'nun beş ve yedi yolcu taşıma kapasitesine sahip iki versiyonu bulunuyor.

Renault Alpine A110 efsanesini görücüye çıkarıyor

A110 Pure ve Lu00e9gende, Alpine'in zamansız özelliklerine sadık kalıyor: kompakt, hafif ve atak. Her iki versiyon da aynı alüminyum yapıyı paylaşıyor. İkisi de 252 bg güç 1.8 litre motor, 7 ileri çift kavramalı şanzıman ve çift salıncaklı ön ve arka süspansiyona sahip. Alpine ürün gamını üç yeni renk tamamlıyor: Parlak Beyaz, Okyanus Mavi ve Şimşek Gri.

Sizinde yeni bir Renault'unuz olsun

Renault, 16 yaş ve üzeri herhangi bir marka ve model binek ya da hafif ticari aracını yenilemek isteyen müşterilerine yeni bir araç sahibi olma fırsatı sunuyor. 15 Mart 2018 tarihine kadar geçerli kampanya kapsamında 2018 model Megane Sedan ve Clio HB'in perakende satın alımlarında, anahtar teslim fiyat üzerinden 10.000 TL indirim sağlanıyor.

Toyota Auris Cenevre'de ortaya çıkıyor

Toyota 2018 Cenevre Motor Show'da yeni jenerasyon Auris'in dünya prömiyerini gerçekleştirecek. Üçüncü jenerasyon Auris, yeni dinamik dış tasarımı, teknolojisi ve tamamen yeni 2.0 litre hibrit motoruyla öne çıkacak. Toyota fuarda ayrıca şehir içi yolların dinamik modeli Yeni Aygo'nun tanıtımını da gerçekleştirecek.

Hyundai şov başlıyor

Hyundai, 2018 Cenevre Otomobil Fuarı'nda yeni modelleriyle şov yapmaya hazırlanıyor. Ağırlıklı olarak KONA Electric, NEXO ve Santa Fe gibi SUV modellerle ziyaretçilerin karşısına çıkacak.

Mitsubishi iki yeni tanıtım gerçekleştiriyor

Mitsubishi Motors Corporation, Cenevre'de düzenlenecek olan 88. Cenevre Uluslararası Otomotiv Fuarı'nda, MITSUBISHI e-EVOLUTION CONCEPT'in Avrupa tanıtımını ve 2019 model Outlander PHEV'in global tanıtımını gerçekleştirecek.

Honda Civic fırsatlarını kaçırmayın

Honda, Mart ayı boyunca geçerli olmak üzere başlattığı kampanya ile Civic Sedan sahibi olmak isteyen herkese 30 bin TL'lik kredi kullanımında 12 ay için yüzde 0 faiz fırsatı sunuyor.

Karoq Skoda'nın yüzünü güldürecek

Skoda'yı kompakt SUV sınıfında üst sıraları taşıyacak yeni modeli Karoq, showroomlardaki yerini aldı. Markanın yeni pazarlara ve daha geniş müşteri kitlesine ulaşmasında rol oynayacak Karoq, 114.900 TL'den başlayan fiyatlarla satışa sunuluyor.