Dolar (USD)
32.60
Euro (EUR)
34.80
Gram Altın
2503.81
BIST 100
9480.97
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Otomotiv sektörü depremzedeler için seferber oldu

​Birlik ve beraberliğin çok önemli olduğu deprem felaketinin yaralarının sarılması için otomotiv sektörü de seferber oldu. Maddi yardımdan sahra hastanesi kurulması ve arama kurtarma ekibi gönderilmesine kadar her türlü destek sağlandı.
Otomotiv sektörü depremzedeler için seferber oldu
13 Şubat 2023 12:39:49
​Birlik ve beraberliğin çok önemli olduğu deprem felaketinin yaralarının sarılması için otomotiv sektörü de seferber oldu. Maddi yardımdan sahra hastanesi kurulması ve arama kurtarma ekibi gönderilmesine kadar her türlü destek sağlandı.

Kahramanmaraş Pazarcık merkezli art arda meydana gelen 7,7 ve 7,6 şiddetindeki deprem felaketinin ardından bünyesinde Peugeot, Citroën, Opel ve DS gibi markaları bulunduran Stellantis Türkiye, depremden etkilenen ve zarar gören bölgedeki büyük bayi teşkilatının tüm çalışanlarını ve ailelerini deprem bölgesinden çıkartmaya çalışıyor. Şirket zorlu koşullar altında önemli bir lojistik operasyon gerçekleştirerek yaklaşık 4 günde 600 kadarı bebek, küçük çocuklar ve yaşlılar olmak üzere yaklaşık 1200’i aşkın kişiyi deprem bölgesinden tahliye etti.

elele_c58105db615b670b969f9893776e40da.jpg

1500’e yakın depremzedeyi tahliye etti

Antalya’da 350 odalı bir otel tutarak yetkili satıcılarının tüm çalışanlarına ve ailelerine güvenli ve sıcak bir alan meydana getiren Stellantis Türkiye, kapsamlı bir operasyonla yaklaşık olarak toplamda 1500 kişiye yakın depremzedeyi bölgeden tahliye etmeyi ve güvenli barınma ihtiyacını karşılamayı planlıyor. Yaralıların tedavilerini de üstlenen Stellantis Türkiye, sadece temsil ettiği 4 markasının bayi çalışan ve ailelerini deprem bölgesinden tahliye edip güvenli bir barınma alanı açmakla da yetinmedi.

Destek hesabı açtı

Bayilerinin temsil ettiği farklı otomotiv markalarının çalışanlarını ve ailelerini de geride bırakmadan, onları ayırt etmeksizin bölgeden tahliye etmeye başlayan Stellantis Türkiye, deprem bölgesinde yer almayan yetkili satıcılarının yardım talebi üzerine de bir destek hesabı açtı. Ülke çapındaki diğer bayilerin yardımlarını da bu operasyon için kanalize eden şirket, bu bağışları da deprem bölgesinden tahliye edilen ailelerin bebek ve çocuklarının ihtiyaçlarının karşılanması için kullanıyor. Yardımlarını AFAD kanalıyla bölgeye ulaştırmaya da devam ediyor.

Bölgenin kalkınması için destek vermeliyiz

Toyota Türkiye Pazarlama ve Satış A.Ş. ile Lexus Türkiye, 10 ili doğrudan etkileyen depremlerin ardından bayilerini, çalışanlarını ve iş ortaklarını da içine alan bir yardım kampanyasıyla bölgeye katkı sağladı. Toyota ve Lexus Türkiye koordinasyonunda organize edilen yardım kampanyası ile; 20 milyon TL toplanarak, Ahbap Derneği'nin, afet bölgelerindeki barınma sorununa çare olmak üzere başlattığı Konteyner-Ev Projesi'ne dahil olundu. Bu sayede 500’e yakın konteyner-ev Ahbap koordinasyonunda ihtiyaç sahiplerine teslim edilecek.

alihaydarbozkurt_8c79aa0a107410817222b6ddfc6d0724.jpg

Bu bölge korunup kollanmalı

Deprem ve etkileriyle ilgili olarak konuşan Toyota ve Lexus Türkiye CEO’su Ali Haydar Bozkurt, “Bu tür felaketlerde ilk saatlerde ve ilk birkaç günde ihtiyaçlar farklıdır. Bundan sonra bu bölge, Türkiye tarafından korunup kollanmalı ve desteklenmelidir. Yapılan yardımlardan sonra, uzun yıllar boyunca bölgenin her anlamda kalkınmasına da destek vermeliyiz. İnsanların günlük hayatlarına yeniden dönmesi, çocukların yeniden okula gitmesi, insanların temel ve sosyal ihtiyaçlarının giderilmesi gerekeceğini aklımızdan çıkartmamalıyız” dedi.

deprem tofaş_4f11def5523ed0566c7606f9e6dc3a29.PNG

Arama kurtarma ekibi gönderdi

Tofaş, AFAD ile koordineli şekilde 15 kişilik arama kurtarma ekibini bölgeye hızlıca sevk etti. Tofaş’tan yapılan açıklamada şunlara yer verildi: “Ekibimiz, bölgedeki arama kurtarma çalışmalarına destek veriyor. Bölgedeki ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmak üzere, şirketimiz ve çalışanlarımızın desteği ile toplanan yardım malzemeleri Tofaş tırları ile yola çıktı. Ülke çapındaki bayilerimiz aracılığıyla, afet bölgesine yardım malzemesi gönderimi için çalışmalarımız sürüyor.”

10 milyon TL destek

Hyundai Assan: “Bu büyük felaketi hep birlikte dayanışma ve iş birliği içinde atlatacağımıza yürekten inanıyoruz. Hyundai Assan olarak depremden zarar gören bölgelere yardım ulaştırmak için kurtarma ekipmanları ve temel ihtiyaçları kapsayan 10 milyon TL değerinde desteği AFAD’a sağlıyoruz.”

5 önemli ihtiyaç desteği sürüyor

Doğan Trend Otomotiv – MG/Suzuki: Tüm grup şirketleriyle beraber, arama-kurtarma, beslenme, barınma, iletişim ve akaryakıt tedariği olarak beş önemli ihtiyaç alanında desteklerimizi sürdürüyoruz. Ayrıca, mart ayında yapacağımız MG elektrikli araçlar basın lansman organizasyonunu iptal ederek tüm lansman bütçesini deprem bölgesine aktarıyoruz.”

Barınma, ısınma ve gıda desteği

Renault Group ve MAİS A.Ş: Bölgeye TIR’larla yardım ve ihtiyaç malzemeleri sevk ettik. Tüm paydaşlarımız, iş ortaklarımız ve ailelerinin barınma, ısınma, gıda, hijyen malzemeleri ve diğer tüm temel ihtiyaçları ile ilgili destek faaliyetlerimizi var gücümüzle sürdürüyoruz. İhtiyaç listeleri çerçevesinde AFAD tarafından belirlenen yardımlar; bölgedeki tüm koordinatörlüklerimiz ve yetkili satıcılarımız aracılığıyla, en yakın bayilerimizden komşu illerimize anlık olarak ulaştırılmaya devam ediyor.”

ISKUT_a0e278e3ecd58c5350c562609628aabf.jpg

Yardımlarımız devam ediyor

Anadolu Grubu, bünyesinde bulunan Kia Türkiye, Garenta ve İkinciyeni: “AFAD, Anadolu Vakfı ve bölgedeki bayilerimiz ile koordineli olarak çalışıp, bebek bezi, hijyen ürünleri, battaniye ve kışlık kıyafetler içeren destek paketlerimizi ulaştırdık. Ayrıca AFAD eğitimlerini tamamlamış Anadolu Isuzu çalışanlarından oluşan ISKUT (Isuzu Arama Kurtarma Ekibi) kurtarma çalışmalarına destek olmak için, AFAD ile koordine bir şekilde hareket ederek, yardım malzemeleri ile birlikte bölgede.”

foke_095f4d55e54d9c93378a6e33c4976fcf.jpg

FOKE arıyor, sahra hastanesi tedavi ediyor

Ford Otosan: FOKE ismi verdiğimiz arama kurtarma ekipleri bölgede çalışmaları yaparken, kurduğumuz sahra hastanesindeki hemşireler ve doktorlar da tıbbi destek veriyor. Topladığımız ısınma ve temel ihtiyaç malzemeleri de deprem bölgesine ulaştı. İş ortakları ile kamu kurumlarının lojistik ihtiyaçlarına da destek oluyoruz.”

enterprise_c4292e4816dd10ecd712f1d600989744.jpeg

Tüm karavanlarını bölgeye yolladı

Enterprise Türkiye: Araç parkındaki yaklaşık 100 adet entegre ve çekme karavanı deprem bölgesine, depremzedelerin konaklama ve barınma ihtiyaçlarını sağlamak üzere yolladı. Şirket ‘Karavanlarını bölgeye sevk etmek isteyen vatandaşlarımız için sevkiyat sürecini uçtan uca tesis edebileceğimizi bildirmek isteriz’ açıklamasını da yaptı.

1 milyon TL nakdi yardım

LeasePlan Türkiye: Ahbap Derneği’ne deprem bölgesinde kullanılmak üzere 1 milyon TL nakdi yardım gerçekleştirdi. İhtiyaç Haritası’nın kullanımına sundukları araçlarla, bölgedeki yardım çalışmalarına lojistik desteği sağlayan LeasePlan, bölgede bulunan müşterilerinin ödemelerini düşünmemeleri adına gerekli aksiyonları aldığını da sosyal medya hesabından açıkladı.