Dolar (USD)
32.42
Euro (EUR)
34.29
Gram Altın
2492.64
BIST 100
9693.46
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

ÖSO'ya silah sağlamıyoruz

İsrail, Hizbullah'ın, Suriye'de Esed güçlerine karşı savaşan Özgür Suriye Ordusu'na silah sağladığı yönündeki iddialarını yalanladı.
ÖSO'ya silah sağlamıyoruz
08 Haziran 2013 16:35:00
İsrail, Hizbullah'ın, Suriye'de Esed güçlerine karşı savaşan Özgür Suriye Ordusu'na silah sağladığı yönündeki iddialarını yalanladı.

İsrail askeri kaynakları, Lübnan'dakiHizbullah örgütünün, Suriye'nin Humus kentine bağlı Kusayr ilçesinde Esed güçleri ile muhalifler arasındaki çatışmalarda, muhaliflerin İsrail silahları kullandığı iddialarını yalanlayarak, söz konusu silahların İsrail'in Güney Lübnan'dan çekilmesi sonrasında bölgede kalan silahlar olduğunu belirtti.

İsrail radyosu, askeri kaynaklara dayandırdığı haberinde, Hizbullah'ın bu iddiaları gündeme taşıyarak, dikkatleri, Esed rejiminin kendi halkına yönelik saldırılarına verdiği destekten uzaklaştırmayı hedeflediğini ileri sürdü.

Hizbullah'ın daha önce de İsrail ile Suriye'deki muhalifler arasında ilişki kurmaya çalıştığını hatırlatan İsrail askeri kaynakları, bunları "ümitsiz bir çaba" olarak nitelendirdi.

Lübnan'da yayın yapan Hizbullah'a ait El-Menar televizyonu, Suriye'de üzerlerinde İbranice yazılar bulunan askeri mühimmat görüntüleri yayınlamış ve muhaliflerin Kusayr'daki çatışmalarda bu silahları kullandığını ileri sürmüştü.

Suriye'nin başkenti Şam'ı sahil bölgesine bağlayan stratejik önemdeki Kusayr'da üç haftadır, Hizbullah milislerinin destek verdiği Esed güçleri ile muhalifler arasında şiddetli çatışmalar yaşanıyor. Esed rejimi, yaklaşık bir yıldır muhaliflerin denetiminde olan Kusayr'da kontrolün tamemen ele geçirildiğini ileri sürüyor.