Dolar (USD)
34.07
Euro (EUR)
38.06
Gram Altın
2841.97
BIST 100
0
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Ordu imamları bir araya geldi

Farklı ülkelerin ordularında görev yapan imamlar, Hollanda'nın Utrecht şehrinde bir araya geldi.
Ordu imamları bir araya geldi
27 Haziran 2013 00:00:00
Farklı ülkelerin ordularında görev yapan imamlar, Hollanda'nın Utrecht şehrinde bir araya geldi.

Hollanda Savunma Bakanlığı'nın inisiyatifi ile düzenlenen konferans Kur'an-ı Kerim tilaveti ile açıldı. Toplam üç gün sürecek konferansta başta Hollanda, Belçika, İngiltere, Fransa, Bosna ve Suudi Arabistan ordularında görev yapanlar olmak üzere yaklaşık 30 imam fikir alışverişinde bulunacak Hollanda Savunma Bakanlığı'nda binbaşı rütbesiyle imam olarak görev yapan Suat Aydın, "Beş yıldır bu görevde bulunuyorum. Ordudaki imamlar konferansı sadece Hollanda için değil bütün İslam dünyası için önemli." dedi. Binbaşı İmam Suat Aydın, Hollanda Ordusu'nda 3 bine yakın Müslüman askerin görev yaptığını söyledi. Aydın " Bunlar içinde er, astsubay ve subay var. Onlara manevi rehberlik veriyoruz" diye konuştu. Hollanda Ordusu'nda görevli Fas kökenli İmam Albay Ali Eddaoudi ise "Diğer dinlere mensup manevi rehberler bu tür konferanslar yapıyordu. Biz de Müslüman kökenli askerler için düşündük" ifadelerini kullandı.

Hollanda İslam Konseyi Başkanı (CMO) Başkanı Raşit Bal, seküler bir ülkenin ordusunda Müslümanlara nasıl manevi destek verilebileceğini ele aldıklarını dile getirdi.

Raşit Bal, Hollanda'da yaklaşık bir milyon Müslüman ve onların ibadetlerini rahatça yapabilecekleri 460 tane camii bulunduğunu sözlerine ekledi. CMO Başkanı, ordudaki imamların sayısının ise 2'den 4'e çıkarılması için çalıştıklarını dile getirdi. Hollanda Ordusu'nda farklı dinlerden 120 manevi rehber görev yapıyor.