Ordu Belediyesi'nden Fındık Dalda, Aklın İşçide Kalmasın Projesi
Belediyeden yapılan yazılı açıklamaya göre, Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Hilmi Güler tarafından fındık bahçesi sahiplerinin kolaylıkla yerli işçi bulmasını sağlamak amacıyla başlatılan projenin devam ettiği kaydedildi.
Üretici ekonomik kazanç elde ediyor
Büyükşehir Belediyesi ve iştirak şirketi ORTAR AŞ uhdesinde yürütülen projenin, bahçe sahipleri ve işçileri aynı platformda buluşturarak vatandaşlara kolaylık sağladığı belirtilen açıklamada, hasat dönemiyle bahçelere giren işçilerin, hem fındığını topladığı üreticinin ürününü dalda bırakmadığı hem de ekonomik kazanç elde ettiği vurgulandı.
Açıklamada, fındık üreticisinin ise işçi bulma konusunu proje ile aşarak hasadını yapmış olduğu, proje çerçevesinde fındık toplama işleminin yerli işçi ile giderilirken, bu alandaki milyonlarca liranın da Ordu içerisinde kaldığı belirtildi.
‘Proje bazında 7 bin 500 işçi çalışıyor’
ORTAR AŞ Genel Müdürü ve Proje Koordinatörü Asım Suyabatmaz'ın da görüşlerine yer verilen açıklamada, Suyabatmaz, proje ile 7 bin 500'ün üzerinde işçinin çalıştığını aktararak, şu değerlendirmede bulundu.
"4 yıl önce Ordu Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Bakanımız Mehmet Hilmi Güler'in talimatları ile başlattığımız proje çığ gibi büyümüş durumda. İş havuzumuzda 7 bin 500'ün üzerinde işçi bulunuyor. Bahçe sahiplerimiz istedikleri işçi ile çalışabiliyor. Biz burada aracı görevi üstlenerek işçi ile üreticiyi buluşturmuş oluyoruz. Bu sayede Ordu Büyükşehir Belediyesi olarak işçi bulma sorununu ortadan kaldırıyoruz."
Ordu'nun tüm ilçelerinden işçilerin çalıştığını, bunun da il içi istihdama katkı sağladığını vurgulayan Suyabatmaz, projeye ev kadınlarının da büyük katkı verirken ekonomik olarak da önemli bir kazanç elde ettiklerini kaydetti.
‘Projenin devamını diliyorum’
Altınordu ilçesi Altınyurt Mahallesi'ndeki fındık üreticisi Mehmet Karademir, önceki yıllarda işçi bulmada zorlandığını anlatarak, "Büyükşehir Belediyemizin bu projesi ile işçilerimizi kolaylıkla bulduk ve fındığımızı toplatıyoruz. Daha önceleri işçi bulmakta çok zorlanıyorduk. Kimle bağlantı kuracağımızı bilemiyorduk. Büyükşehir sayesinde bu sorunumuzu çözdük. Çok teşekkür ediyorum ve projenin devamını diliyorum." ifadelerini kullandı.
Proje kapsamında ekip kurarak fındık toplama işi yapan Altun Tosun ise sezonda 40 işçisinin olduğunu, en az 14-15 mahallede fındık topladıklarını bildirdi.
Tosun, proje sayesinde fındık bahçesi sahipleri ile buluştuklarına işaret ederek, "Proje bizim de işimizi kolaylaştırdı. Üretici aradığında telefonun ucunda Ordu Büyükşehir Belediyesini, ORTAR'ı buluyor, bu da üreticinin işçiye yaklaşımını daha da güzelleştiriyor. Biz çok memnunuz, çok teşekkür ederiz." değerlendirmesinde bulundu.
"Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik ya da ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk münhasıran, içeriği gönderen Üye/Üyeler'e aittir. MİLAT GAZETESİ, Üye/Üyeler tarafından paylaşılan içerikler arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin kendi web sayfalarında yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Milat Gazetesi, başta yukarıda sayılan hususlar olmak üzere emredici kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu'nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen Üye/Üyeler'e ait kişisel bilgileri paylaşabileceğini beyan eder. "
Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.