Operasyondaki derin şüphe ve sorular
İstanbul'da işadamları, bürokratlar, üç bakanın oğlu ve bir belediye başkanının da aralarında bulunduğu isimlere yönelik başlatılan operasyondan gözaltılara kadar geçen 1 yıllık sürede ortaya çıkan ayrıntılarorganizasyonu gözler önüne serdi. Sızmayı engellemek için her detay planlandı. Soruşturmada adli süreçte yapılması gereken birçok kural çiğnendi. İşte operasyonda dikkat çeken ayrıntılar ve soru işaretleri:
- Böylesine büyük bir soruşturma 1 yıl boyunca İstanbul yargısının en tepesindeki Cumhuriyet Başsavcısı Turan Çolakkadı'dan gizlendi. Çolakkadı, operasyonu yapıldığı gün öğrendi.
İLK KAPSAMLI SORUŞTURMA
- Cumhuriyet Başsavcı Vekilliği görevine geldiğinden bu yana kaçakçılık ve organize suçlarla ilgili hiçbir soruşturmada etkin rol oynamayan Zekeriya Öz'ün, yetkiyi bu soruşturmada eline alması dikkat çekti.
- Soruşturma dosyası ilk başta başka bir savcıya verildi. Ancak soruşturmayı yürüten savcı tayin edildi. Soruşturmanın başına Celal Kara getirildi.
- UYAP'a soruşturmada adı geçen en az bir kişiyle ilgili bilgi girilmesi gerekiyor. Ancak bu soruşturmada hiçe sayıldı.
- Soruşturmanın bu denli gizli yürütülmesi telefon dinleme izinlerinin sahte isimlerle mi alındı sorusunu gündeme getirdi.
- 6 ayda bir dinleme kararları için uygun mahkeme beklendi.
- Operasyon Hüseyin Çapkın'dan da gizlendi.
GİZLİ TOPLANTILAR YAPILDI
- İki gün önce iki şube, otelde gizli toplantılar yaptı.
- Ankara'daki gözaltıları İstanbul polisi yaptı. Oysa önceki soruşturmalarda Ankara polisine yazı geçilerek adresler bildiriliyordu.
- Bilgi sızmasını engellemek için sadece üst düzey polis şeflerine yetki verildi. Memurları adreslere bu kişiler yönlendirdi. Müdürlere bilgi verilmedi.
- Emniyet Genel Müdürlüğü'ne bağlı en önemli dairenin başkanı geçen hafta Organize ve Mali Şubenin bulunduğu binaya niye geldi? Burada operasyon mu planlandı?
Kaynak: Akşam
"Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik ya da ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk münhasıran, içeriği gönderen Üye/Üyeler'e aittir. MİLAT GAZETESİ, Üye/Üyeler tarafından paylaşılan içerikler arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin kendi web sayfalarında yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Milat Gazetesi, başta yukarıda sayılan hususlar olmak üzere emredici kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu'nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen Üye/Üyeler'e ait kişisel bilgileri paylaşabileceğini beyan eder. "
Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.