Önceliğimiz istihdam
İŞKUR ve TİKA iş birliğiyle Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı himayelerinde düzenlenen '2. Avrasya Ülkeleri Kamu İstihdam Kurumları Çalıştayı' Bakan Sarıeroğlu'nun katılımlarıyla Ankara'da gerçekleştirildi. Çalıştayın açılış konuşmasını yapan Bakan Sarıeroğlu, Türkiye'de son 15 yılda devrim niteliğinde düzenlemeler gerçekleştirildiğini ve yapılan düzenlemelerin odak noktasında İŞKUR'un temel kurum olarak faaliyetlerin içerisinde yer aldığını belirtti. İŞKUR'un sadece yurt dışına işçi gönderen bir kurum olarak anıldığı zamanlardan, Türkiye'nin dört bir yanında faaliyet gösteren bir kurum haline geldiğini belirten Sarıeroğlu, "Sadece 2003 yılında 135 bin kişiye istihdam sağlayan İŞKUR, bugüne geldiğimizde 1 milyon 27 bin kişiye bir işe yerleştirme başarısı elde etmiştir. Önümüzdeki dönemlerde personel sayımızı arttıracağız. İllerimizdeki etkinliğimizi arttıracağız. Bilişim alt yapımızı güçlendireceğiz ve 1 milyon 27 bin kişilik işe yerleştirme rekorumuzu daha da arttırmakta kararlıyız. Diğer yandan iş gücü piyasamızın ihtiyacı olan nitelikte iş gücünün yetiştirilmesi konusunda da çok ciddi çalışmalarımız var. Bir yandan aktif iş gücü programlarımızı yürütüyoruz, pasif iş gücü programlarımızı hayata geçiriyoruz. 2002 yılında İŞKUR'da sadece 139 binlik açık iş talebi kayıtları varken bugün bu seviyeyi yakşalık 20 kat arttırmış durumdayız. Mesleki eğitim kurslarımız ve iş başı eğitim programlarımızla, girişimcilik desteklerimizle de iş gücü piyasamızda çok ciddi bir dinamizm sağlamış durumdayız" dedi.
"Asgari ücret sınırından çıkarıyoruz"
Yeni dönemde getirilecek düzenlemeler ve yeni gelişmelerle ilgili konuşan Bakan Sarıeroğlu, "Bu hafta itibariyle Meclis'e gönderilen yeni istihdam paketimizle birlikte yeni bir ivme kazanacağız. 2018 yılında işsizlik oranlarımızın tek haneli rakamlara indirilmesi birinci önceliğimiz. Kadınların, gençlerin, engelli kardeşlerimizin istihdam oranlarını arttırmak temel önceliklerimiz olarak belirlenmiş durumda. İstihdam teşviklerimizde yeni bir modeli uygulamaya koyduk, özel sektör ve STK'lar ile birlikte çalışacağız. Ayrıca istihdam teşviklerinin sürelerini arttırmış durumdayız. Teşvik uygulamalarımızı asgari ücret sınırından çıkarıyoruz. Prime esas kazancın üst limitiyle alakalı olarak sınırı belirlemiş durumdayız. Artık mesleki eğitimle alakalı olarak da yeni bir formata geçiyoruz. Biz sadece koordinasyonu gerçekleştireceğiz, eğitimlerin içeriğinin hazırlanması tamamen iş verenlerimizin hazırlayacağız yeni bir format olacak. Gençler bizim için çok önemli, bu konunda da çok radikal kararlarımızı Meclis'te torba kanuna koyduk. Genç kardeşlerimizin kendi ihtiyaç duyduğu alanda, kendilerinin belirledikleri yerde bir eğitim imkanına kavuşmasını sağlayacağız. 10 bin TL'ye kadar ulaşan bir kupon sistemi ile bize başvuracaklar, istedikleri şekilden eğitim almalarına imkan vermiş olacağız. Yine radikal bir bakış açısıyla gençlerimizin bundan sonra işe girdikleri zaman yetim aylıkları kesilmeyecek ve yeşil pasaportları iptal olmayacak. İnşallah vatandaşlarımızın hayatına dokunan bir vergi reformu gerçekleştireceğiz. Türkiye olarak reformlarımıza devam edeceğiz. 2018 yılı için birinci önceliğimiz istihdam konusu. Sadece rakamsal gelişme değil vatandaşlarımızın refahı da bizim için önemli" diye konuştu.
"Hiçbir ülkenin toprağında gözümüz yok"
Afrin'de yürütülen Zeytin Dalı Harekatına da değinen Sarıeroğlu, bu alanda çok ciddi algı operasyonlarıyla karşı karşıya kalındığına dikkat çekerek, "Uluslararası arenada bilgi kirlilikleriyle karşı karşıyayız. Kimsenin topraklarında bizim gözümüz yok. Hiçbir ülke, sınırlarında terör koridoru oluşturulmasına sessiz kalmaz. Zeytin Dalı Harekatı sonrasındaki olumlu süreçlerde o bölgelere Suriyeli vatandaşların geri dönmesiyle ilgili de süreçleri başlatmış olacağız. Sivillerle ilgili hassasiyetimiz en yüksek seviyede. Kilis'te camimiz roketatarlarla ne hale geldi. Bunları gören hiçbir ülkenin kayıtsız kalmayacağına eminim. Türkiye tek bir terörist kalmayıncaya kadar bu temizliği sürdürecektir. Hain FETÖ'yle içerideki mücadelemiz de devam ediyor. Türkiye bu konuda kararlıdır" dedi.
"Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik ya da ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk münhasıran, içeriği gönderen Üye/Üyeler'e aittir. MİLAT GAZETESİ, Üye/Üyeler tarafından paylaşılan içerikler arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin kendi web sayfalarında yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Milat Gazetesi, başta yukarıda sayılan hususlar olmak üzere emredici kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu'nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen Üye/Üyeler'e ait kişisel bilgileri paylaşabileceğini beyan eder. "
Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.